De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Japan het geven van een fooi onbeleefd is.

Voorpret

Lees onze Japan special en ontdek de bijzondere kanten van dit land.

Japan Budgettips

Wil je Japan goedkoop ontdekken? Dan hebben wij hier voor jou heel veel leuke tips op een rijtje gezet. Zo kun je met een klein budget een fantastische vakantie beleven en goedkoop Japan verkennen.

Goedkoop naar Japan reizen

Het is aan te raden om vroegtijdig te beginnen met zoeken naar vliegtickets Japan, omdat de prijzen van de vliegtickets, zoals je hieronder al ziet in de Japan vluchtaanbiedingen top 3, flink kunnen verschillen.

Slimme start Begin je research op vliegticket  vergelijkingssites zoals Azië specialist Tix.nl . Op deze site kan je de twee goedkoopste enkeltjes van verschillende maatschappijen tot 1 voordelig retourticket combineren. Meer weten? Lees dan onze  tips voor goedkoop vliegen naar Japan.

Extra tip: Ben je op verschillende vertrekdata beschikbaar voor je vlucht naar Japan? Op deze site kan je gratis een cheap flight alert aanmaken zodat je automatisch email ontvangt van goedkope aanbiedingen van vliegtickets Tokyo die binnen jouw budget vallen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Tokyo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop Japan ontdekken per fiets

Een goedkope manier om Japan te ontdekken is met de fiets. Het Japanse landschap leent zich hier uitstekend voor en er zijn veel fietsroutes waar je door de prachtige natuur heen fietst en veel mooie gebouwen ziet. Bovendien is dit ook heerlijk om even een paar dagen rust te hebben nadat je een aantal dagen naar een grote stad bent geweest.

Goedkoop overnachten in Japan

De prijs voor een hotel in Japan kan erg verschillen. Dit komt doordat je kunt overnachten in een modern westers hotel of in een traditioneel guesthouse lokaal bekend onder de naam ryokans. De moderne westerse hotels zijn namelijk vaak erg prijzig, maar in de ryokans kun je voor een zacht prijsje overnachten. Bovendien proef je in de ryokans de echte Japanse sfeer en je leert de Japanse gewoontes en gebruiken kennen. De gemiddelde prijs per nacht voor een tweepersoonskamer in een twee sterren westers hotel bedraagt ¥10.000 tot ¥15.000, wat neerkomt op €75 tot €120. In een ryokan is de gemiddelde prijs per nacht ¥4000 tot ¥7000, dat is tussen de €30 en €60.

Betrouwbare adressen en aanbiedingen van Ryokans vinden?
Ideaal voor het vinden van leuke ryokans in Tokyo, Osaka en elders in Japan is hotelzoekmachine Trivago.nl. Tip: type in het zoekbalkje links in het menu Ryokan en je krijgt meer dan 400 resultaten in heel Japan!

Goedkoop overnachten in Capsule hotel

In het hele land zijn ryokans te vinden waar je kunt overnachten, maar ook de Capsule hotels zijn in Japan erg populair. Je kunt hier alleen slapen, de kamers hebben dan ook alleen een bed.

Vooral voor backpackers zijn dit erg handige hotels omdat je hier kunt verblijven voor maar 20 euro per nacht. In Europa vind je nog geen Capsule hotels, maar in Japan worden steeds meer van dit soort hotels gebouwd. Je moet hiervoor niet claustrofobisch zijn, maar anders is het absoluut een goedkope manier van overnachten.

Goedkoop eten en drinken in Japan

Veel restaurantjes die Europese gerechten serveren of Aziatische gerechten (niet Japans) zijn vaak prijzig. Goedkopere mogelijkheden zijn de traditionele Japanse restaurantjes waar je heerlijk en voor een goede prijs kunt eten.

Ook zijn er in Japan vele koffiezaken te vinden van Doutor. Een Japanse variant van Starbucks. Hier kun je voor ¥180 (€1,60) al een goede koffie krijgen en voor een tosti betaal je hier ongeveer ¥250 (iets meer dan 2 euro).

In restaurants in Japan kun je gratis water drinken en dat mag ook gewoon als je geen andere drankjes bestelt. Wel is het natuurlijk de bedoeling dat je dan wat te eten koopt. Ook kun je bij de grotere kruideniers allerlei lekkere dingen proeven die uitgestald liggen.

Gratis bezienswaardigheden in Japan

In Japan zijn veel bezienswaardigheden gratis te bezoeken. Er zijn mooie publieke parken waar je zonder te betalen doorheen kunt lopen en ook veel tempels zijn gratis te bezoeken. In Japan is ontzettend veel te zien en vooral in de grote steden kijk je je ogen uit.

Nagasaki en Hiroshima - Zo kun je Nagasaki en Hiroshima bezoeken en de monumenten bekijken die zijn neergezet voor alle slachtoffers van deze atoombom ramp. In Nagasaki zijn ze gek op Nederland en hier is dan ook Huis Ten Bosch nagebouwd, wat erg leuk is om te bezoeken.

Tokyo - In de Japanse hoofdstad Tokyo zijn heel veel bezienswaardigheden waaronder het centraal station van Tokyo dat is nagemaakt van het Amsterdam Centraal Station. Lees meer over bezienswaardigheden in Tokyo!

Hokkaido - Op het eiland Hokkaido zijn niet veel culturele bezienswaardigheden, maar de natuur is hier beeldschoon! Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en heerlijk genieten van de prachtige natuur.

Actuele ticket aanbiedingen voor Tokyo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews