De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Japan in eigen land Nihon of Nippon wordt genoemd?

Voorpret

Lees het boek de uitvinding van Japan van Ian Buruma. In dit boek wordt de laatste honderdvijftig jaar van Japan onder de loep genomen.

Japan

Op vakantie in Japan maak je kennis met een land van tegenstellingen. Je vindt hier traditionele tempels en gebouwen, maar ook westerse invloeden zijn duidelijke terug te zien in het straatbeeld. Houd rekening met een cultuurshock, want er is ontzettend veel bijzonders te zien en te beleven tijdens een vakantie Japan.

Vakantie Japan - goedkoop naar Japan vliegen

Je vliegticket is vaak het duurste onderdeel van je reis. Daarom is handig om ruim van tevoren op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets. De prijzen van de verschillende vliegtuigmaatschappijen kunnen namelijk flink verschillen. Voor meer tips en informatie over vliegtickets naar Japan,kun je op onze vliegticket Japan pagina raadplegen. Hieronder tref je tevens drie actuele topdeals van dit moment.

Actuele ticket aanbiedingen voor Tokyo

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vakantie in Japan- bezoek Tokyo

De bruisende hoofdstad Tokyo heeft aan iedereen wel wat te bieden. Zo zijn hier veel bezienswaardigheden, winkelstraten en tal van restaurants en bars. Net buiten Tokyo is de vulkaan Fuji te vinden en als je hier een dagje voor uit trekt zul je geen spijt krijgen. Je kunt hier in de maanden juli en augustus bergbeklimmen en op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht over Tokyo.

Behalve Mount Fuji is het ook leuk om het Edo- Tokyo museum, Ueno Park, de Senso- ji tempel, de Tjukiji-vismarkt of de Tokyo Tower te bezoeken.

Lees hier meer over bezienswaardigheden in Tokyo.

Behalve de bezienswaardigheden heeft deze stad nog veel meer te bieden. Zo kun je in Tokyo leuk uitgaan, lekker eten in een van de vele restaurantjes, uitstekend winkelen en relaxen in een van de vele parken.

Tips voor een goedkoop verblijf in Japan

Wil je naar Japan met een klein budget? Dan zijn er genoeg mogelijkheden voor jou! Kijk op onze budgetpagina over Japan voor tips en informatie voor een zo goedkoop mogelijke vakantie.

Rondreizen door Japan?

In Japan is het openbaar vervoer erg goed geregeld. De grotere steden hebben een functioneel metronetwerk en van stad naar stad reis je eenvoudig met zowel de trein, de bus als het vliegtuig.

Een Japan Rail Pass is super handig! Hiermee kunnen toeristen gemakkelijker reizen met het openbaar vervoer. Wil je meer weten over de reismogelijkheden? Bekijk dan onze reizen Japan pagina.

Klimaat Japan

Japan is een groot land dat lang uitgestrekt is. Het bestaat uit de grote eilanden Honshu, Hokkaido, Kyushu, Shikoku en nog 3850 kleine eilanden. Doordat Japan 3000 km lang is, zijn de weersverschijnselen van plaats tot plaats anders. Japan kent net als Nederland vier seizoenen met een eigen kenmerk.

Noorden van Japan
In het noorden zijn de winters erg koud en valt er veel sneeuw. Dan kan de temperatuur wel tot -40 graden Celsius dalen en er vallen vaak enorme sneeuwbuien. Dat komt door de koude wind die komt vanuit Siberië en Mongolië. In de zomer wordt het ook niet heel erg heet in het noorden, dan wordt het ongeveer 20 graden.

Zuiden van Japan
De zuidelijke eilanden zijn warmer dan de noordelijke eilanden. 's Zomers is het in het zuiden rond de 30 graden en in de winter is het zelden kouder dan 15 graden.

In het centraal gelegen Tokyo is het winter koel met om en nabij de 5 graden en in de zomer is het hier warm en vochtig.

Beste bezoektijd Japan

Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, maar het beste kun je het land bezoeken in het voor of najaar. Dan is Japan op z'n mooist en het weer is dan ook het best. In het voorjaar staat de kersenbloesem in volle bloei en dit is erg mooi om te zien.

Praktische tips & info voor vakantie in Japan

Handige informatie en tips over o.a. een visum, vaccinaties, de beste reistijd en geldzaken kun je op onze informatiepagina van Japan zien.

Actuele ticket aanbiedingen voor Tokyo

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews