De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Japan tot een van de veiligste landen ter wereld behoort?

Voorpret

Koop de National Geographic Reisgids over Japan. Hierin staat zowel informatie over de geschiedenis van Japan, bezienswaardigheden als prachtige foto's.

Reizen Japan

Reizen Japan
Tijdens reizen door Japan ontdek je de vele tegenstellingen van het land. Enerzijds heb je de traditionele oude bouwwerken en gewoontes van de Japanners en anderzijds worden overal grote moderne gebouwen uit de grond gestampt en lopen de Japanse jongeren in moderne kleding. Een ding is zeker tijdens een reis door Japan kijk je je ogen uit en is vervelen geen optie!

Reizen Japan? Bezoek bruisend Tokyo!

Wanneer je een reis maakt naar Japan moet je zeker de hoofdstad Tokyo niet overslaan. In deze bruisende stad kun je ontzettend veel zien en aan een dag heb je dan ook zeker niet genoeg. Bezoek o.a. de volgende bezienswaardigheden in Tokyo: Senso- ji tempel, Mount Fuji en het Edo- Tokyo museum. Ook is het leuk om naar de populaire Tsjukiji- vismarkt toe te gaan, waar je heerlijke sushi kunt eten.

Behalve interessante bezienswaardigheden kun je in Tokyo ook goed winkelen, in een van de vele restaurantjes traditionele Japanse gerechten eten en uitgaan.

Reizen door Japan & ontdek de mooiste steden

Behalve Tokyo heeft Japan nog veel meer interessante steden om te bezoeken. We hebben voor jou een top drie gemaakt van interessante steden.

Kyoto
Kyoto is de oude hoofdstad van Japan en heeft veel historische bezienswaardigheden, doordat het weinig schade heeft opgelopen in de tweede wereldoorlog. Er zijn meer dan 2000 tempels en je kunt hier ook paleizen met beeldschone tuinen bewondernen.

Je krijgt in Kyoto een indruk van de oude cultuur van Japan. De bekendste bezienswaardigheid is de Kinkakuji, dit is een paviljoen van goud.

Hiroshima & Nagasaki
In de tweede wereldoorlog werde op de steden Hiroshima en Nagasaki gebombardeerd door atoombommen. Deze steden hebben dan ook een interessante historie en er zijn veel monumenten te zien als gedenkteken voor de doden die bij de atoomaanslag gevallen zijn.

In Nagasaki is ook Huis ten Bosch nagebouwd en dit is erg leuk om te bekijken. In Hiroshima is het Vredesmonument een bezoekje waard, dit is een van de weinige gebouwen die ongeschonden is gebleven.

Yokohama
Yokohoma is na Tokyo de meest omvangrijke stad van Japan. Het is de grootste havenstad van Japan en mag zich eigenaar noemen van het grootste reuzenrad ter wereld. Tijdens een bezoek aan Yokohama is de moeite waard om naar Chinatown, de Landmark Tower en Yamashita park te gaan.

Reizen Japen - Tradities en gebruiken

In de Japanse cultuur zie je nog veel oude gebruiken terug. Eeuwenoude tradities zijn de festiviteiten (matsuri's), de traditionele kledij, kimono's, die de vrouwen dragen, de beleving van het shintoïsme naast het boeddhisme en de theeceremonie. Typisch Japans is ook de Geisha, het kersenbloesemfeest en het sumoworstelen.

In Japan zijn de belangrijkste godsdiensten het eerder genoemde boeddhisme en shintoïsme.

Vervoer in Japan

In Japan is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld. Zo kun je met de metro, de bus, het vliegtuig of de trein reizen.

Metro
De meeste grotere steden hebben een goed metronetwerk. Op deze manier is het makkelijk om je binnen de steden te verplaatsen. Routekaarten zijn gratis te verkrijgen en elke metrolijn heeft een eigen kleur, hierdoor kun je als toerist de juiste metro gemakkelijk vinden.

Bussen
Voor toeristen zijn de stadsbussen meestal niet zo handig, omdat de buschauffeur vaak geen Engels praat en het erg druk is in deze bussen. Hiervoor kun je dan ook beter gebruik maken van het metronetwerk. De stadbussen worden over het algemeen alleen gebruikt als er geen metro's rijden. De nachtbussen zijn vaak van betere kwaliteit. Bovendien is dit de goedkoopste manier om je te verplaatsen van stad naar stad. Wel doe je hier veel langer over dan dat je er met een trein of vliegtuig over zou doen.

Vliegen
In Japan is het heel normaal om een binnenlandse vlucht te nemen, omdat de afstanden vaak erg groot zijn. Dit is de meest comfortabele en snelle manier van reizen.

Trein
Een andere goede mogelijkheid om je te verplaatsen tussen steden of binnen de stad is met de trein. Dit kun je binnen de stad doen met de normale treinen en intercity's.
De Shinkansen sneltrein die 220 km per uur rijdt, is een snelle manier van reizen.

Ongelimiteerd reizen door Japan met de Rail Pass

Wanneer je van plan bent om veel te reizen in Japan is het handig om de Japan Rail Pass aan te schaffen. Deze pas is speciaal voor toeristen en hiermee kun je voor een periode van 7,14 of 21 dagen ongelimiteerd gebruik maken van alle JR-treinen, JR-bussen, JR-veerboten en Shinkansen. Deze pas is niet in Japan verkrijgbaar, maar moet je in Nederland kopen.

Kijk voor meer informatie over de Japan rail pass op de website van Tozai travel.

Reizen Japan? Meer info & tips!

Wil je meer praktische informatie lezen over reizen naar Japan, zoals informatie over een visum en vaccinaties? Bekijk dan onze praktische informatie en tips Japan.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews