De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Tokyo een imitatie staat van het Amsterdam Centraal station en van de Eiffeltoren.

Voorpret

Bekijk dit filmpje om een indruk te krijgen van de bezienswaardigheden en de stad Tokyo.

Bezienswaardig Tokyo

Bezienswaardig Tokyo
In wereldstad Tokyo kijk je je ogen uit. Tijdens een wandeling langs de bezienswaardigheden in Tokyo ontdek je dat Japanners gek zijn op neon- reclames en dat zij het imiteren van Europese bezienswaardigheden, zoals het Amsterdam Centraal Station, helemaal geweldig vinden.

Bezienswaardigheden - Tokyo Tower

De Japanners houden van imiteren en er is dan ook een imitatie van de Eiffeltoren te zien in het Shiba- park te Tokyo. De Tokyo Tower is oranjekleurig en is met haar 333 meter negen meter hoger dan de Eiffeltoren. Op de eerste verdieping is een groot aquarium te zien met 50.000 vissen erin en op de derde verdieping is een wassenbeelden- museum. Op de tweede en bovenste verdieping zijn uitkijkplatformen waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Behalve de Eiffeltoren hebben de Japanners ook het Amsterdam Centraal station geïmiteerd voor Tokio Centraal station.

Bezienswaardigheden Edo Tokyo Museum

Het Edo- Tokyo museum is in 1993 gebouwd en is bedoeld om mensen te informeren over de geschiedenis en cultuur van Tokyo. Het museum bezet meer dan 30.000 vierkante kilometer en er zijn vele miniaturen en grote schaalmodellen te zien die zeer gedetailleerd laten zien hoe alles er vroeger uit zag. Er worden regelmatig lezingen en tentoonstellingen gehouden en ook zijn de audiovisuele hal en de bibliotheek voor de bezoekers erg interessant. Het museum wordt drukbezocht en je mag er ook foto's nemen.

Hoogste berg van Japan: Mount Fuji

Deze vulkaan bevindt zich op ongeveer 100 kilometer van Tokyo en is het bekendste symbool van Japan. Het is met zijn 3776 meter hoogte de hoogste berg in Japan en op een heldere dag is de berg vanuit Tokyo te zien. De vulkaan wordt inmiddels niet meer als actief beschouwd, omdat de laatste uitbarsting in 1707 was. Het is in de maanden juli en augustus mogelijk om de berg te beklimmen.

Bekijk hier alle info over de berg Mount Fuji!

Ueno Park in Tokyo en meer must sees

Het Ueno Park werd in 1873 gebouwd en was daarmee het eerste publieke park in Tokyo. In dit park en de eromheen liggende wijk Ueno kun je makkelijk een dag doorbrengen. In de wijk Ueno staan nog veel oude huizen, hierdoor krijg je een beeld van Tokyo zoals het ooit is geweest. Er zijn hier nog veel authentieke winkeltjes en restaurantjes te vinden.

Het Ueno Park heeft de meeste musea en bezienswaardigheden van alle parken in Japan. Zo is hier o.a. het Nationale Museum van Tokyo, het Nationale Wetenschapsmuseum, het Nationale Museum voor Westerse Kunst, een dierentuin en nog veel meer.

Bewonder de oude tempel Senso- ji!

De Senso- ji tempel is de oudste tempel van Japan en ligt in de wijk Asakusa. De hoofdtempel dateert uit 628 en hier is de gouden beeltenis van Kannon, de boeddhistische godin van genade, te zien. Behalve dit eeuwenoude beeldje is het ook de moeite waard om de Niten- mon- poort, de dembo-in, het Awashima- gebouw en de prachtige tuinen te bekijken.

Tsjukiji- vismarkt

De Tsjukiji- vismarkt is de grootste vismarkt ter wereld en een echte toeristentrekpleister. Deze vismarkt bestaat uit een binnen- en buitendeel. In het binnengedeelte is de groothandelsmarkt te vinden, dit is de plek waar de veilingen plaatsvinden. Buiten vind je een markt waar je vissen en zeedieren kunt kopen, maar ook keukengerij en versie ingrediënten. In het buitengedeelte zijn ook veel sushirestaurants te vinden waar je de verste en lekkerste sushi kunt eten. Voor de markt moet je er wel vroeg bij zijn, want hij opent al om 5 uur 's ochtends en dan is het al in volle gang.

Meer informatie over reis naar Japan

Wil je meer weten over vliegtickets naar Japan? Bekijk dan onze vliegtickets Japan pagina. Voor handige tips en informatie over Japan, bijv. informatie over geldzaken, vaccinaties en visum, kun je kijken op de pagina met informatie van Japan.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews