De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Beijing betekent letterlijk noordelijke hoofdstad.

In de Nederlandse taal gebruiken we Peking vaker dan Beijing. Internationaal is Beijing het meest gebruikt.

Voorpret

Bekijk hier een impressie van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. 

Olympische Spelen Beijing

Olympische Spelen Beijing
Voor velen die altijd al een keer op vakantie wilden naar China waren de Olympische Spelen in Beijing of Peking, een extra reden om die reis in 2008 te maken. Maar ook in de komende jaren verwacht Beijing veel nieuwe bezoekers als gevolg van de beelden die door de Olympische Spelen heel de wereld over gingen.

De Olympische Spelen Beijing 2008 vonden plaats van 8 tot 24 augustus op maar liefst 37 verschillende locaties in China, waarvan 31 in Beijing.

De Olympische Spelen Beijing gaan zeker de boeken in als het grootste Olympische spektakel ooit. De grootste openingsceremonie en sluitingsceremonie in het nieuwe Nationale Stadion in Beijing waren perfect georganiseerd.

Alleen al in Beijing werden voor de Olympische Spelen 12 nieuwe stadions door de Chinese overheid gebouwd! De lokale bevolking ging in training en nam Engelse les om buitenlandse bezoekers goed op te kunnen vangen. Kortom alleen al de organisatie in Beijing was een Olympische prestatie!

De Olympische Spelen Beijing 2008

China bereide zich in alle opzichten perfect voor op de Olympische spelen. In buurthuizen in heel Beijing volgden duizenden Chinezen Engelse les. Problemen met een te late oplevering door aannemers, zoals in Griekenland in 2004, dat bestaat in China niet.

China trok ook een bedrag van maar liefst 40 miljard dollar uit voor de Olympische Spelen. Meer dan welk land dan ook ooit eerder heeft gedaan. Maar de Chinese overheid zag in deze spelen dan ook de ultieme kans om hun land definitief als wereldmacht op de kaart te zetten. Zo behaalde China ook de meeste medailles van alle deelnemende landen: 100 in totaal waarvan 51 gouden, 28 zilver en 100 brons!

Ook de openings- en sluitingsceremonie waren een spektakel. Beide werden geregisseerd door Zhang Yimou, een bekende Chinese filmregisseur die o.a de films Raise the Red Lantarn en The Story of Qiu Ju maakte en voor dit project de hulp van Steven Spielberg heeft ingeroepen.

De estafette, waarmee de Olympische fakkel door 80 speciaal getrainde bergbeklimmers van Athene naar Pekingis werd gebracht, ging o.a. door het Himalaya- gebergte, via de top van de Mount Everest!

De locaties tijdens de Olympische Spelen in China

De Olympische Spelen 2008 vonden plaats op 37 verschillende locaties in China waarvan zich er 31 in de stad Beijing bevinden. De meeste van deze indrukwekkende bouwwerken vind je in de Olympic Green; het centrum van de Olympische Spelen in het noorden van de stad.

Als je een bezoek brengt aan Beijing is het zeker de moeite waard om enkele Olympische stadions te bezichtigen:

National Stadium
Het bekendste stadion is uiteraard het National Stadium, dat ook wel het ‘bird nest' genoemd wordt vanwege zijn uiterlijke gelijkenis met een vogelnest. In het stadion, dat plaats biedt aan maximaal 100.000 toeschouwers, werden de openings- en sluitingsceremonie gehouden.

National Aquatics Center
Slechts een paar honderd meter verderop ligt een andere opvallend architectonisch pronkstuk; het National Aquatics Center. Het vierkante zwemstadion is bekleed met kunststof kussens en heeft als bijnaam de waterkubus.

Beijing Science & Technology University
Op circa drie kilometer ten westen van het Olympische dorp ligt dit gymnasium, dat speciaal voor de Spelen gebouwd is voor judo en taekwondo. Het gebouw maakt gebruik van de modernste technologieën op klimatologisch gebied. Via zonnepanelen voorziet het in eigen energiebehoefte en het water wordt zoveel mogelijk gezuiverd en hergebruikt.

Laoshan Veledrome
Het Laoshan Velodrome vind je in het Shi Jing Shan district in het oosten van Beijing. Het stadion is speciaal gemaakt voor het wielrennen tijdens de Spelen. Het ronde dak is dan ook gebaseerd op een wiel van een fiets.

Op naar de volgende Spelen - Londen 2012

Een unieke manier om de Olympische Spelen mee te maken is als vrijwilliger. Er zijn er honderdduizenden nodig en hoewel zich voor de spelen in Beijing 320.000 inwoners meedoen konden ook buitenlanders zich aanmelden voor deze erebaan.

Tip: zelf als vrijwilliger naar de volgende spelen in Londen? Houd er wel rekening mee dat je als vrijwilliger zelf alle kosten voor je vliegtickets, hotel e.d moet betalen! Lees daarom ook zeker onze 101 Londen budgettips.

Reizen naar Beijing

Aanbieders van vakanties en stedentrips Beijing

Onderstaande reisorganisaties hebben en een ruim aanbod aan stedentrips Beijing en tevens veel scherp geprijsde aanbiedingen.

Citytrips Beijing - veel aantrekkelijke aanbiedingen voor stedentrips Beijing, maar ook complete rondreizen door China incl. enkele dagen Beijing.

De Jong Intra - ook deze stedentrip & verre reizen specialist heeft een ruim aanbod reizen naar Beijing. Tip: de site toont niet altijd de beschikbaarheid; hotels veelal op aanvraag.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews