De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Rome top 10

Bezienswaardigheden Rome top 10
In Rome struikel je bijna over de talloze bezienswaardigheden. Must sees zijn het beroemde Sint Pietersplein, het Colosseum en het Pantheon. Wil je weten wat je nog meer gezien moet hebben tijdens een weekendje Rome? Bekijk dan ook deze Rome bezienswaardigheden top 10!

Bezienswaardigheden Rome: city tour tips!

In Rome zijn ontzettend veel bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Voor meer informatie over de historische achtergrond van de belangrijkste bezienswaardigheden is dit een geweldige site: Unesco Werelderfgoed in Rome. Plan je liever een excursie langs een van de belangrijkste bezienswaardigheden? Bekijk dan hier onze favoriete excursies in Rome.

Wil je extra voordeel? Overweeg dan om een Rome Card en/of de Omnia Vatican Card aan te schaffen. Met de Rome Card krijg je toegang en korting tot verschillende attracties in Rome. Daarnaast kun je met deze kaart ook meereizen met de Hop-on-hop-off Bus, die je meeneemt langs de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Rome. Met de Omnia Vatican Card kun je bovendien de rij voor het Vaticaanse Museum overslaan!

Zowel de Rome- als de Vatican Card, en nog veel meer andere leuke tours in Rome, boek je voordelig bij een online excursie gigant  als Viator.com.

Een oog in een koepel: het Pantheon

Het Pantheon is het grootste gebouw uit de Oudheid dat nog redelijk intact is. Dit indrukwekkende gebouw stamt uit 27 v. Chr. en is erkend als architectonisch wonder. Vele kunstenaars en architecten lieten zich door de eeuwen heen inspireren door de bijzondere koepel en het schitterende interieur. Opvallend is de grote koepel van dit gebouw, in het midden zit namelijk een opening. Deze opening wordt 'Oculus' (oog) genoemd. Deze topattractie is gratis toegankelijk.

Pantheon, Piazza della Rotonda, Rome. Dagelijks van 09.00 - 19.30 uur.  Tram: 8

Prachtig imposant, het Sint Pietersplein in Vaticaanstad

Het imposante Sint Pietersplein in Vaticaanstad, bekend van het jaarlijkse Urbi et Orbi, is rond 1655 door Bernini ontworpen. Rondom het plein is een zuilengalerij met maar liefst 140 beelden van katholieke heiligen. Het bekendste gebouw is de schitterende Sint Pieter basiliek met de door Michelangelo ontworpen koepel. Tip! Zowel links als rechts van de obelisk op het plein kun je een ronde steen in de grond zien. Als je op deze staan gaat staan en naar de zuilen kijkt, zul je slechts één van de vier rijen zien.

Meer info over de bezienswaardigheden in Vaticaanstad.

Tip: echt een aanrader is het om een wandeltour of fietstour te boeken en zo alle highlights in Rome te bezoeken. Bij veel excursies zijn leuke extra's inbegrepen!

Piazza San Pietro, Vaticaanstad
Metro: lijn A, Ottaviano

De opgravingen van de oude havenstad Ostia Antica

Ben je wat langer in Rome? Dan is een excursie naar de opgravingen in Ostia Antica, op 25 kilometer van Rome zeer de moeite waard. Ostia Antica was de havenplaats van Rome in de Romeinse tijd. De ruïnes zijn prachtig om te bezoeken. Ostia Antica is zeker een interessante attractie!

Met de trein ben je al in een halfuurtje vanuit Rome in Ostia Antica! Je kunt ook naar Ostia Antica reizen per boot over de Tiber. Deze vertrekt dagelijks om 09.15 uur vanaf Ponte Marconi. De vaart duurt circa 2 uur. Je vaart om 13.30 uur weer terug.

Ostia Antica, Viale dei Romagnoli, Ostia Antica. Dagelijks van 09.00 - 19.00 uur. Gesloten op maandag.

Colosseum, een kolossaal amusementscentrum

Het Colosseum is, met een hoogte van 57 meter, een omtrek van maar liefst 527 meter en toegang voor 50.000 toeschouwers, letterlijk kolossaal. Dit centrum van 'amusement' van het oude Rome is in 80 na Chr. geopend door keizer Titius. Na eeuwen van verwaarlozing, onderhouden de Italianen het imposante bouwwerk nu weer uitstekend. Het Colosseum mag je absoluut niet missen tijdens je trip naar Rome, het is een prachtige populaire bezienswaardigheid!

Colosseum, Piazza del Colosseo, Rome. Dagelijks van 09.00 - 15.30 uur, in de zomermaanden tot 19.00 uur.
Metro: Lijn B, Colosseo

Betreed de 136 treden van de Spaanse Trappen

De 136 brede treden van de beroemde Spaanse trappen zijn ontworpen door de Sanctis. Via deze trappen klim je vanaf de Piazza di Spagna naar de Trinità dei Monti, eén van de opvallendste gebouwen van de stad. Het uitzicht vanaf hier op Rome en de zeven heuvels is fenomenaal!

Tip: in de lente zijn de trappen versierd met prachtige bloemen!

Spaanse trappen, Piazza di Spagna, Rome.
Metro: Lijn A, Spagna

Gooi een muntje over je schouder in de Trevi fontein

De uit ‘La Dolce Vita' bekende Trevi fontein staat op een mooi klein plein dat is ontworpen door Nicolo Salvi. Het is traditie dat je een muntje achterwaarts over je schouder in de fontein gooit. Je neemt het muntje in je rechterhand en gooit het over je linkerschouder. Als je linkshandig bent doe je dit andersom. Dit verzekert je van je terugkeer naar Rome. De Trevi fontein is dus een ontzettend leuke attractie om te bezoeken!

Tip: vanaf de Trevi fontein is het zo'n 5 minuten lopen naar de bekendste ijssalon van Rome, Gelateria Giolitti. Hier heb je keus uit meer dan 150 smaken ijs!

Trevi fontein, Piazza de Trevi, Rome.
Metro: Lijn A, Barberini

IJssalon Gelateria Giolitti
, Via degli Uffici del Vicario, Rome

Beeldschone basiliek: de Santa Maria Maggiore

De Santa Maria Maggiore is een van de grootste basilieken in Rome. In deze 5e eeuwse basiliek, behoren de fantastische mozaïeken tot de mooiste van de stad. De basiliek behoort tot een van de zeven pelgrimskerken van Rome. Het is zeker een populaire bezienswaardigheid en je mag deze basiliek niet missen!

Santa Maria Maggiore, Piazza di Santa Maria Maggiore, Rome.
Dagelijks van 07.00 - 17.00 uur.
Toegang tot deze basiliek is gratis.
Metro: Termini

Het oude hart van Rome in het Forum Romanum

Ooit waren de ruïnes van het Forum Romanum het middelpunt van de stad Rome. Op het Forum Romanum waren handelslieden actief en de permanente debatten over politieke en sociale vraagstukken werden hier gevoerd. Ook de Senaat van Rome - waar de keizers werden gekroond - zetelden hier. Het Forum Romanum is een populaire bezienswaardigheid en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Tip:
De toegang is gratis, maar het is slim om een kaart met uitleg te kopen. Combineer je bezoek aan het Forum Romanum met het Colosseum, deze prachtige attracties liggen op loopafstand van elkaar.

Forum Romanum, Via dei Fori Imperiali, Rome. Dagelijks van 09.00 - 16.30 uur, in de zomermaanden tot 18.30 uur.
Metro: Lijn B, Colosseo

Bezoek het vredesaltaar van Augustus

De Ara Pacis Augustae, het vredesaltaar van Augustus, is een van de kostbaarste monumenten in Rome. Tegenwoordig is het beschermd tegen de uitlaatgassen van de vele auto's door een enorme glazen hal. De marmeren muren van de Ara Pacis zijn zowel van binnen als buiten uitbundig versierd, net als het altaar dat je hier aantreft. Het Ara Pacis is een mooie activiteit die je kan combineren met bijvoorbeeld het Castel Sant'Angelo.

Ara Pacis Augustae, Via di Repetta, Rome.
Dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 - 13.30 uur. Zondag sluit de Ara Pacis om 13.00 uur.
Bus: 70, 71 of 87
Metro: Lijn A, Spagna

De legende van de Engelenburcht: Castel Sant'Angelo

Het Castello Sant'Angelo, ook wel de Engelenburcht genoemd, is ooit gebouwd als mausoleum voor Hadrianus. Hij liet het gebouw zelf ontwerpen als zijn toekomstig graf. Sinds 1933 is de burcht in gebruik als museum en een van de meest interessante bezienswaardigheden in Rome. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over de rivier die door Rome loopt. In de verte kun je de Sint Pietersbasiliek zien!

Castello Sant'Angelo, Lungotevere Castello, Rome.
Dinsdag tot zondag van 09.00 - 19.00 uur.
Metro: Lijn A, Lepanto

Bekijk ook: de top 10 musea van Rome

Tips in Rome, bezienswaardigheden & meer!

Ben je op zoek naar meer informatie voor je bezoek aan Rome? Wij hebben handige info en tips voor een Stedentrip Rome voor je op een rij gezet!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews