De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de paleizen van het Vaticaan tref je prachtige musea met een van ‘s werelds grootste collecties van kunstwerken.

Voorpret

Goedkoop Rome ontdekken? Dat doe je met deze leuke budgettips!

Rome museum top 10

Rome museum top 10
De musea van Rome en Vaticaanstad herbergen een grote diversiteit aan schitterende kunstschatten. Wil je weten welke je echt niet mag missen? Lees dan de Rome museum top 10!

Museum Rome top 10 en meer Rome museum tips!

Hieronder vind je onze Top 10 Musea in Rome. Het Museum Borghese, Leonardo da Vinci museum en de Capitolijnse musea komen onder andere aan bod. Een tip die je kunnen geven is een excursie te boeken waar je via een wandeltour of fietstour de belangrijkste musea en bezienswaardigheden van Rome bezoekt.

1. Kunstschatten in Galleria Museum Borghese Rome

In het mooie, kleine museum Galleria Borghese Roma tref je een bijzondere kunstcollectie met enkele van de mooiste barok en renaissance kunstwerken van Italië. Het museum is gevestigd in een prachtige 17e eeuwse villa.

Galleria Borghese, Piazzale Scipione Borghese 5, Rome. Dinsdag t/m zondag van 09.00 - 17.00 uur.

2. Etruskisch Museum in Villa Giulia

In het Etruskisch Museum in Villa Giulia, een elegante 16e eeuwse villa, kan je de bijzondere kunstschatten van de Etrusken bewonderen. Er zijn maar liefst 35 zalen vol met prachtige beelden, vazen en sierraden.

Villa Giulia, Piazzale di Villa Giulia 9, Rome. Dinsdag t/m zondag van 08.30 tot 19.30 uur. Gesloten op maandag. Bus: 19, 30, 52 of 926

3. Musei Capitolini Roma - de Capitolijnse Musea Rome

Aan het Piazza del Campidoglio, een schitterend plein ooit ontworpen door Michelangelo, liggen het Palazzo Nuovo en het Palazzo dei Conservatori die de Capitolijnse Musea herbergen. De collectie van deze musea omvat schitterende Romeinse beelden en beroemde schilderijen van kunstenaars als Tintoretto en Reni.

Piazza del Campidoglio 1, Rome. Dinsdag t/m zondag van 09.00 - 18.00 uur, op dinsdag en zaterdagavond tot 23.00 uur.

4. Vaticaanse musea Rome

In de paleizen van de Vaticaan musea vinden we een van 's werelds grootste collecties van kunstwerken, die een periode bestrijken van de oudheid tot en met de renaissance. Wil je deze bijzondere musea bezoeken? Lees: alles over Vaticaanstad.

5. Wereldberoemde fresco's Sixtijnse Kapel

Op de begane grond van de Vaticaanmusea tref je de wereldberoemde Sixtijnse kapel. Deze is zo beroemd geworden vanwege de schitterende fresco’s van die Michelangelo tussen 1508 en 1512 op het plafond schilderde.

Sixtijnse kapel. Voor adresgegevens en openingstijden zie Vaticaanse musea. Metro: Ottaviano

6. De schatkamer van het Vaticaan

In de schatkamer van het Vaticaan kan je de cadeaus bekijken die door de eeuwen heen aan de Paus zijn geschonken. Op display staan bijzondere maar soms ook curieuze zaken, zoals de graftombe van Sixtus IV.

Schatkamer van het Vaticaan. Voor adresgegevens en openingstijden zie Vaticaanse musea. Metro: Ottaviano

7. Galleria Nazionale d'Arte Antica

De Galleria Nazionale d'Arte Antica is gevestigd in het Palazzo Barberini. Dit imposante paleis liet Paus Urbanus ooit bouwen voor zijn familie. In het museum is een schitterende kunstcollectie te zien. Ook het interieur, met de rijk gedecoreerde vertrekken, zeer bezienswaardig.

Galleria Nazionale d'Arte Antica, Via Barberini, 18, Rome. Dinsdag t/m zondag van 09.00 - 19.00 uur. Metro: Barberini

8. Museo d'Arte Contemporanea

Het Museo d'Arte Contemporanea Roma is gevestigd in een oud slachthuis en een van de meest trendy musea in Rome. De vormgeving van het interieur en de bijzondere collectie met eigentijdse kunstwerken maken een bezoek aan dit museum een aanrader!

Museo d'Arte Contemporanea Roma, Via Reggio Emilia 54, Rome. Dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 19.00 uur. Gesloten op maandag. Bus: 36, 38, 60, 62, 80, 84, 88, 90 of 313

9. Vaticaans Historisch museum

Het unieke Vaticaans historisch museum gunt je letterlijk een blik in het leven van de paus. Een belangrijk onderdeel van het museum is namelijk het Pauselijke appartement waarvan de kamers allemaal zijn voorzien van uitzonderlijk mooie fresco's.

Vaticaans Historisch museum, Basilica di San Giovanni in Laterano, Piazza San Giovanni in Laterano, Rome. Zaterdag van 09.30 - 12.45 uur en de eerste zondag van de maand van 08.45 - 13.00 uur. Metro: San Giovanni

10. Museum voor Zo├Âlogie

Op nummer 10 staat onze museumtip voor kinderen. De collectie van dit interessante museum voor Zoölogie bestaat uit 4 miljoen voorwerpen met o.a. insecten, vogels en een enorme collectie reptielen. Ook staat er een grote olifant met een hoogte van 15 meter opgesteld!

Museum voor Zoölogie, Via U. Adrovandi 18, Rome. Dinsdag t/m zondag van 09.00 - 19.00 uur. Metro: Flaminio of Spagna

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews