De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Cultuur op Curacao

Cultuur op Curacao
De cultuur van Curacao is dankzij een rijke geschiedenis zeer bloeiend en erg multicultureel. Je treft er veel cultureel erfgoed, en Curacao brengt haar cultuur tot uiting middels kleurrijke festivals, muziek, dans en natuurlijk haar Caribische keuken. Ontdek hier de culturele pronkstukken van Curacao!

Cultuur Curacao: culturele festivals & evenementen

Curacao telt circa 50 nationaliteiten die allemaal hun eigen cultuur en gewoonten hebben meegebracht. Jaarlijks zijn er veel verschillende kleine- en grotere evenementen om van al deze rijke cultuur te proeven. Zang, dans en verhalen worden ten gehore gebracht om je kennis te laten maken met de historie van Curacao.

Carnaval Eén van de bekendste culturele festijnen op het eiland is natuurlijk het carnaval. Vanaf januari t/m eind februari en soms wel begin maart viert heel Curacao feest: de straten zijn versierd, er zijn optochten, muziek en dans!

Salsa festival In de zomer, meestal in de eerste week van juli, wordt de jaarlijkse 'Salsa Tour' gehouden: een hele week swingen op opzwepende Latin muziek!

De cultuur van Curacao: 5 culturele hotspots

Een vakantie op Curacao is eigenlijk niet compleet zonder een kijkje in het verleden van dit bijzondere eiland. Maar wat zijn nu echt de hotspots die iedreen echt zou moeten zien?

1. Shete Boka National Park, waar je indiaanse grot tekeningen kunt bekijken.
2. Het Kura Hulanda Museum, waar je een overzicht krijgt van de geschiedenis van Curacao.
3. Historisch Willemstad 
4. De unieke Pontjesbrug in Willemstad 
5. Het mooie Cristoffelpark, het grootste natuurpark van Curacao.

Historisch Willemstad: UNESCO werelderfgoed

De binnenstad van Willemstad, bestaande uit 2 historische wijken Punda en Otrabanda, staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco. In Willemstad zie je kleurrijke gebouwen die veel lijken op de 17e eeuwse bouwstijl in Nederland, maar dan wel met een tropisch tintje.

Naar Curacao? Meer tips!

Blader voor nog veel meer tips door onze online Curacao reisgids met o.a. tips over hoe je goedkope tickets naar het eiland kunt vinden, of bekijk de tips voor een vakantie met een klein budget of aantrekkelijke aanbiedingen voor een zomervakantie naar Curacao

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews