De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De verkiezing van de carnaval konigin is een serieuze zaak in Aruba. De kroning wordt gedaan door de minister president.

Voorpret

Bekijk de kinderparade van het Aruba carnaval.

Carnaval Aruba

Carnaval Aruba

Het carnaval op Aruba is een geweldig feest en een perfect tijdstip voor een vakantie op Aruba. De swingende muziek en geweldige outfits, echt het hele eiland doet mee!

Hier lees je alles over het Arubaanse carnaval. De data van het carnaval Aruba 2018, parades, jump ups en festivals die je niet mag missen!

Carnaval Aruba 2021

Het komende carnaval zal plaatsvinden van 5 januari tot en met 3 maart 2021. Carnaval in Aruba is een ongekend feest met voor ieder wat wils, van jong tot oud en van groot tot klein! De laatste zondag worden alle slingers uit de kast gehaald, want dan gaat de BIG SUNDAY Carnaval parade van start in Oranjestad.

Allereerst wordt er, nog voordat het carnaval echt begint, een Jump-up gehouden. Hier repeteren alle carnavalsverenigingen hun carnavalshit. Op deze manier kan iedereen alvast een beetje in de stemming komen.

Carnavalsparades op Aruba

Wanneer het festival echt is begonnen zijn er vele parades waaronder ook een parade waaraan kinderen meedoen.
De eerste parade is de fakkelparade die aangeeft dat het carnavalsseizoen is begonnen.

Twee andere zeer populaire parades zijn de ‘Jouvert Morning Party' en de ‘Tivoli Lighting Parade'. De ‘Jouvert Morning Party' wordt ook wel de pyamaparty genoemd omdat de parade om 4 uur 's nachts begint. De ‘Tivoli Lighting Parade' is een echte aanrader omdat deze van start gaat als de avond valt. Duizenden lichtjes in het donker.

Ook zijn er de fantastische ‘Grand Carnaval Parades' in Oranjestad. Tijdens de laatste parade van het carnaval staan er wel 100.000 mensen langs de kant. Na deze parade wordt er een hele grote pop verbrand. De vlammen rondom de pop symboliseren het eind van de carnavalsperiode. Dit wordt dan ook de 'Farewell Parade' genoemd.

Verkiezingen tijdens carnaval

Tijdens het carnavalsseizoen vindt ook het Tumba festival plaats waarbij veel Zuid-Amerikaanse muziek te horen is. Ook wordt er een Tumbakoning of koningin gekozen.

Een belangrijke verkiezing tijdens het carnaval is de ‘Calypso and Roadmarch Contest'.

Daarnaast zijn ook nog verkiezingen voor prinsessen, missen en de beste grappenmakers. Zo heb je bijvoorbeeld Mrs Carnival, aan deze verkiezing mogen alleen getrouwde vrouwen boven de 26 meedoen. De beste grappenmakers worden verkozen tot Prince & Pancho.

Kinderactiviteiten tijdens carnaval

Ook voor kinderen wordt veel georganiseerd tijdens het festival. Zo zijn er veel optochten als een ballonnenoptocht, de clownsparade en schoolparades.

Carnavalstip!

Als je ongestoord wilt genieten van de schitterende parades denk er dan aan om voldoende drinken mee te nemen en om je hoofd goed te bedekken tegen de felle zon!

Naar Aruba tijdens carnaval

Wil je dit jaar carnaval op Aruba meemaken? Boek dan nu snel je reis want deze periode is erg populair!

Vliegen naar Aruba met Carnaval Naar Aruba vliegen kan zowel met TUIfly als KLM. Maar lees eerst even de tips voor zoeken naar voordelige tickets naar Aruba.

Tips voor een voordelige vakantie op Aruba zijn te vinden op de Aruba budgettips pagina. Voor meer informatie kijk in de Aruba reisgids.

Andere feesten: Dande Arubaans oud en nieuw

Met Dande, nieuwjaarsdag in Aruba, gaan muzikanten langs de deuren. Voor een klein bedrag zingen ze een lied speciaal voor jou om de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Er wordt ook vuurwerk afgestoken om ervoor te zorgen dat boze geesten uit de buurt blijven.

628
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews