De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er zijn enkele reisbureaus die gespecialiseerd zijn in zowel huwelijksreizen als trouwen in het buitenland. Let erop dat het bureau is aangesloten bij de ANVR en SGR!

Voorpret

Bekijk dit filmpje over trouwen op het strand in een tropische omgeving om alvast in de stemming te komen.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Zijn jullie van plan om te trouwen in het buitenland? Een goede keuze, want waarom trouwen in dat koude en regenachtige Nederland als je ook op een tropisch eiland kunt trouwen? Wat is er nu romantischer dan trouwen op bijvoorbeeld één van de Nederlandse Antillen op een prachtig wit strand met uitzicht op een azuurblauwe zee!

Deze pagina bevat een overzicht van enkele bestemmingen in het buitenland die populair zijn om te trouwen. Ook vind je hier handige tips voor trouwen in het buitenland.

Trouwen buitenland > Populaire bestemmingen

Vooral het Caribische gebied is zeer in trek als trouwlocatie. Populaire bestemmingen zijn de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire, Curacao), maar ook Barbados, Jamaica en het mooie St. Maarten zijn voor veel trouwlustigen de ideale stek om elkaar het ja-woord te geven.

Trouwen in de Verenigde Staten is al jaren populair. Vooral in Florida, Hawaii, Las Vegas en San Francisco ging menig stel jullie voor.

Trouwen in Azië is iets minder doorsnee. Wat denken jullie bijvoorbeeld van het eiland Bali als decor voor jullie trouwdag? Zeker niet mis!

Een andere droombestemming om te trouwen is op de Seychellen. Trouwen in een paradijselijke atmosfeer. Wie wil dat nou niet?

Maar waarom zo ver weg trouwen? Je kan het ook gewoon dichter bij huis houden. Denk maar aan het Romantische Italië met prachtige locaties als Venetië en Florence.

Checklist voor trouwen in het buitenland

Als je wilt trouwen in het buitenland moet je je eerst een paar dingen afvragen:
 • Wat zijn de verblijfseisen van het land? (In sommige landen moet je een bepaald aantal dagen voor de bruiloft aanwezig zijn)
 • Welke documenten zijn er nodig om daar te kunnen trouwen?
 • Moeten bepaalde documenten van tevoren worden opgestuurd?
 • Moeten de documenten vertaald worden?
 • Wat zijn de eisen om daar te kunnen trouwen? (Hoeveel getuigen zijn er bijvoorbeeld nodig en kan je ze huren...?)

Hier tref je het antwoord op bovenstaande vragen en nog veel meer tips voor trouwen in Aruba, Curacao, Bali, Italië en Las Vegas.

Trouwen buitenland > De papieren

Een aantal papieren heb je altijd nodig als je wilt trouwen in het buitenland. Hieronder vind je een overzicht.
 • Uittreksel uit het internationale personenregister
 • Uittreksel uit het geboorteregister
 • De ondertrouwakte
 • Een huwelijkbevoegdheidsverklaring" oftwel een "Bewijs van ongehuwd zijn"
 • Akte van echtscheiding of overlijden (indien bij jou van toepassing)
 • Geldige paspoorten

De uittreksels uit het personen- en geboorteregister zijn te verkrijgen bij de gemeente van jouw woonplaats. Dit geldt ook voor een huwelijksbevoegdheidsverklaring. Deze is overigens ook te verkrijgen op de Nederlandse ambassade in het land waar je gaat trouwen.

Getrouwd! Legalisatie van de huwelijksakte

Jullie zijn getrouwd op een prachtige trouwbestemming in het buitenland, maar dan? Pas na legalisatie van de huwelijksakte kan in veel gevallen een buitenlands huwelijk in Nederland worden ingeschreven. De huwelijksakte moet dan gelegaliseerd worden door de autoriteiten van het desbetreffende land en de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging in dat land.

Er zijn landen die vrijgesteld zijn van deze legalisatie, namelijk Aruba, Bonaire, Curaçao, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Turkije, Italië, België, Portugal, Frankrijk en Zwitserland.

Inschrijving van het huwelijk in Nederland

Eenmaal terug in Nederland ben je verplicht om het huwelijk op het gemeentehuis van je woonplaats te melden. Daarnaast is het ook verstandig om de huwelijksakte in te laten schrijven bij de gemeente Den Haag bij Bureau Bijzondere Akten. Sommige landen stellen daarnaast nog specifieke eisen voor als je daar wilt trouwen. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van betreffende land.

Welke documenten heb je nodig voor de inschrijving bij Bureau Bijzondere Akten?

 • Een origineel afschrift van de buitenlandse huwelijksakte voorzien van legalisaties.
 • Een vertaling van het afschrift indien de akte niet in het Nederlands, Engels, Frans of Duits is opgesteld
 • Kopieën van de Nederlandse paspoorten van jou en je partner
 • Originele afschriften van de geboorteakten van jullie beiden
 • Een door belanghebbende ondertekend verzoek om inschrijving van de akte
 • Een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) van je woonplaats, waaruit de registratie van het huwelijk blijkt.


Gemeente Den Haag (Bureau Bijzondere Akten)
Spui 70
Postbus 12620
2500 DL Den Haag
Tel: 070 - 3532813 of 070 - 3533145

Trouwen in het buitenland: trouw op een cruiseschip!

Spreekt dit je aan: trouwen in een romantische wedding chapel op een super de luxe locatie in een dromerige omgeving zoals de Caribbean, zonnige Griekse eilanden of de betoverende Noorse fjorden?

Dan zijn de bijzondere trouwarrangementen van Cruisetravel een tip voor jou. Deze reisorganisatie verzorgd ook trouwerijen aan boord van 5 sterren cruise schepen op tropische bestemmingen. Compleet met ambtenaar!

Trouwen in de VS? Aanrader speciaal voor honeymooners!

Ceasars resorts zijn volledig gericht op honeymooners en je kunt er ook trouwen. Toegegeven het heeft een hoog 'Ken meets Barbie' gehalte, is volledig over de top, maar natuurlijk geweldig om samen te ervaren op jullie honeymoon!

Wilde je altijd al een keer in een jacuzzi in de vorm van een champagneglas zitten? Een rond bed, hartvormig bubbelbad, zwembad, open haard en prive sauna maken de Champagne Tower Suite tot één van de meest romantische suites van het Ceasers Pocono Resort.

Maar ook in een Garden of Eden Apple suite kun je optimaal van je geliefde en de rust genieten, want deze romantische suites hebben geen ramen! Ook in deze suite kan je romantisch bubbelen in een hartvorming bubbelbad of genieten in de sauna. Verder hebben deze suites een open haard, een uitgebreid entertainmentsysteem én een prive zwembad! Naast de fantastische faciliteiten, krijg je in beide suites een ontbijt op bed. Kom jij je hotelkamer nog uit?

Voordelige aanbiedingen voor een verblijf in de Ceasars Pocono Resorts tref je o.a. op Expedia. Tip: zoek op Cove Heaven Resort in Lakeville of op Pocono Palace Resort in Marshalls Creek, Pennsylvania. Prijsindicatie: vanaf € 100,- per persoon per nacht o.b.v. all inclusive, dus incl maaltijden, snacks en drankjes!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews