De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op Bali bakken de inwoners grote libelles in kokosolie en verkopen deze vervolgens als snoep.

Voorpret

Budgettips Bali! Leuk voor reizen met een klein budget.

Informatie Bali

Op vakantie naar Bali? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Bali o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Bali > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Bali duurt circa 17 uur afhankelijk van je bestemming in Bali.


Meer informatie over vliegen naar Bali, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken. 


Op zoek naar een hotel of cottage? Kijk dan in onze reisgids resorts Bali.

Actuele ticket aanbiedingen voor Denpasar

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Info Bali visum & paspoort

Als je naar Bali reist is een visum verplicht. Ben je van plan maximaal 30 dagen op Bali te blijven, dan kan je bij aankomst op Bali een visum van 30 dagen aanvragen. Als je langer op Bali wilt blijven dan moet je dat van tevoren regelen.

Verder heb je ook een paspoort nodig dat bij aankomst nog zeker 6 maanden geldig moet zijn. Kinderen moeten ook in het bezit zijn van een eigen paspoort. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Indonesie.

Alles over geldzaken, valuta en fooien geven op Bali

De munteenheid in Bali is de Rupiah. 1 euro is ongeveer 13750 Rupiah waard. De banken zijn open van 08.00 tot 14.00 uur, maar je kan wel buiten de openingstijden geld wisselen in speciale automaten. In de steden heb je meer dan genoeg pinautomaten. In hotels en winkels worden ook vaak creditcards geaccepteerd.


Van toeristen wordt verwacht dat je ongeveer tussen de 10% en 15 % fooi geeft. Tot slot, in Nederland zijn we het niet gewend maar het is gewoonlijk om in Bali te onderhandelen over de prijs.

Reisinformatie Bali: inentingen, water en gezondheid &!

Voor reizen naar Bali heb je een inenting nodig tegen DTP en Hepatitis A. Voor Bali is het niet nodig om voorzorgsmaatregelen tegen Malaria te treffen. Reis je verder door Indonesie? Dan is het wel verstandig!


Het is beter om geen water uit de kraan te drinken op Bali. We raden aan om flessen water te kopen. Tot slot: zorg ervoor dat je zonnecosmetica met een hoge factor bij je hebt, want je kunt op Bali zeer snel verbranden.

Telefoneren van en naar Bali

Om vanuit Bali naar Nederland te bellen moet je voor het nummer 0031 intoetsen en de nul aan het begin weglaten. Om vanuit Nederland naar Bali te bellen is het +62.


Wij raden het af om te bellen vanuit een hotel of met je mobiel, want dit is namelijk erg kostbaar. Je kan het goedkoopste bellen vanuit een Wartel. Dit is een speciale 'bel' winkel die je overal op Bali treft.

Praktische weetjes

Beste reistijd voor Bali: van mei tot oktober

Tijdsverschil Bali met Nederland: 7 uur

Talen: Indonesisch, Balinees, in toeristische gebiieden spreekt men een paar woorden Engels (en soms ook Nederlands).

Voltage: 220 volt

Actuele ticket aanbiedingen voor Denpasar

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Tix € 29,50
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews