De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Indonesie één van de goedkoopste bestemmingen is van de wereld?

Voorpret

Tussen Assen en Emmen vind je het plaatsje Borger, waar zich een Indonesisch dierenpark bevind. In deze dierentuin, die is omgetoverd in Indonesische stijl, vind je alleen maar Indonesische dieren!

Budgettips Indonesie

Budgettips Indonesie
De indrukwekkende cultuur, bijzondere mensen en tropische stranden van Indonesie, een ervaring die je nooit zult vergeten. Zal wel veel geld kosten? Dat hoeft niet! Lees snel onze tips over goedkope hotels, lekker & voordelig eten, bijzondere excursies met een scherpe prijs en tips voor het boeken van goedkope vliegtickets Indonesie. Goedkoop naar Indonesie - het kan.

Goedkoop naar Indonesie: vliegtips & last minute reizen

Goedkoop naar Indonesie reizen tip 1: boek je vliegticket op tijd, het liefst een halfjaar van tevoren. Last minute aanbiedingen gelden vaker voor bestemmingen dichter bij huis, bij een lange vlucht werkt het vaak anders om: hoe vroeger hoe goedkoper. Toch een last minute boeken? Kijk dan bij TUI.nl Reizen, zij bieden vaak wel goedkope last minutes aan naar Indonesie.

Ook een tip is om te kijken naar vliegbestemmingen in de buurt. Zo kan het zomaar zijn dat een vliegticket naar Jakarta goedkoper is dan een vliegticket naar Bali. Om te vergelijken welk vliegveld het voordeligst is kijk je op de website VliegenNaar.nl. Vul bijv. Jakarta in en klik in de landkaart, je krijgt de omliggende vliegvelden met bijbehorende prijzen te zien.

Bij Tix.nl kan je naast tickets van Nederland naar Indonesie ook binnenlandse vluchten boeken. Handig! 

Meer vliegtickettips ontdek je in de reisgids goedkope vliegtickets naar Indonesie.

Goedkoop Indonesie? Overnachting tips

Op de Indonesische eilanden kun je, met wat zoekwerk, vaak een goed en goedkoop hotel vinden. Denk er wel aan dat in de toeristische plaatsen de prijzen van luxe hotels vaak oplopen en zelfs tegen de Westerse prijzen aanzitten. Daarom hier een aantal tips over hoe je de beste goedkope hotels kunt vinden op:

De reizen van TUI.nl naar Indonesie zijn vaak erg voordelig als je als basis van je reis kiest voor een strandvakantie (en vanuit je hotel kan je mooie dagexcursies maken). Zo boek je hier een 10-daagse reis incl. vlucht, hotel en ontbijt naar Bali al vanaf 750,- a 800,-! Voor goedkope rondreizen en combinaties is de goedkoopste vaak Azie specialist 333 Travel.

Wanneer je écht goedkoop wilt overnachten dan moet je in Indonesie letten op de woorden Losmen en Penginapan, dit zijn accomodaties waar je vaak de badkamer (Mandi) deelt met andere. Er staat dan een grote bak met water en een plastic steelpannetje, waarmee je het water uit de grote bak schept en over je heen gooit. Een kamer boek je al vanaf €4,- (als het niet minder is).

Een Wisma is luxer dan een Losmen, je kunt het een redelijke middenklasse hotels noemen. Een Wisma wordt vaak gerund door Chinezen en onderhandelen over de prijs is hier goed mogelijk, zeker in het laagseizoen.

Naar Bali? Voor goedkope hotels op Bali lees je onze gids budgettips Bali.

Goedkoop naar Indonesie: boek je excursies online

Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar excursies kun je al van tevoren in Nederland boeken. NRV biedt excursies aan in Indonesie, zoals bijzondere stadstouren, fietstochten, een bezoek aan diverse tempels en de bezichtiging van watervallen of andere indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden. Een pakket van 5 excursies boek je al vanaf 65,-. Ook veel interessante meerdaagse arrangementen!

Ook 333TRAVEL biedt dagexcursies aan vanaf circa 45,-. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagexcursie duiken, een countryside tour of een dagtour langs tempels vaak vergezeld van traditionele dansen. Meer doen? Ook een 3-daags pakket boek je al vanaf circa 95,-!

Meerdaagse excursies Een meerdaagse excursie houdt in dat je meerdere dagen op pad gaat, soms wel een week lang! Je gaat bijvoorbeeld 5 dagen fietsen op Bali of je krijgt in 7 dagen Java te zien. De 5-daagse fietstocht over Bali is het goedkoopst, deze boek je vanaf circa 200,- bij NRV. Maar voor dat geld kun je ook 4 dagen Orang Oetangs kijken, 3 dagen met rangers schildpadden uitzetten in west Java of een Jogjakarta stadspakket boeken!

Kijk voor meer uitstapjes in de reisgids Bezienswaardigheden Indonesie.

Vervoer in Indonesie: voor Westerse begrippen een chaos!

De bussen en zogenoemde minivans (kleine busjes) zijn goedkoper dan de taxi. Je betaalt er voor Westerse begrippen heel weinig voor. De bussen hebben geen dienstregeling, ze gaan rijden wanneer de bus vol is.

Wil je toch met de taxi? Onderhandel dan vantevoren over de prijs met de chaffeur, anders kom je voor minder aangename verrassingen te staan.

Afdingen maar!

Wij Nederlanders zijn het niet echt gewend, maar in Indonesie is het de normaalste zaak van de wereld: onderhandelen. Zeker als je iets op de markt koopt, de verkoper vraagt wat hij hoopt dat jij betaalt. Het is een leuk spel wat je ook kunt spelen met de taxichaffeur en zelfs in sommige hotels doen ze aan afdingen (natuurlijk niet in de extreem luxe oorden).

Goedkoop bellen Indonesie, het kan!

Goedkoop naar Indonesie bellen is tegenwoordig goed mogelijk. Je kunt bellen via een 0900-nummer, wat al kan vanaf 7 cent per minuut.

Ga je juist zelf op reis? Koop dan in Indonesie een simkaart, dit scheelt veel geld als wilt bellen. Daarnaast zijn er in de steden internetcafés te vinden, waar je voor een prikkie kunt internetten. Ook skype is een goede optie, maar dan moet je wel een snelle internetverbinding vinden in Indonesie.

De mooiste budget souvenirs

Verblijf je in één van de toeristische badplaatsen op bijvoorbeeld Bali? Koop hier dan niet je souvenirs! Deze zijn vaak vele malen duurder dan de souvenirs die je vind op de central market in Denpasar. Bovendien vind je hier mooiere spullen, wat dacht je van de prachtige batik stoffen, sieraden, kleding en Indonesische schilderijen (die je makkelijk kunt oprollen voor in het vliegtuig)?

Goedkoop & goed bezig

Heb je er wel eens aan gedacht om je reis naar Indonesie te combineren met vrijwilligerswerk? Je houdt je vakantie budget en je doet iets goeds voor de maatschappij! Er zijn tal van projecten in Indonesie waar jij je voor kunt inzetten, kijk voor meer info in onze vrijwilliger Indonesie reisgids.

Wat kost wat in Indonesie?

De prijzen in Indonesie liggen totaal anders dan hier in het westen. Je kunt er over het algemeen vanuitgaan dat het in Indonesie goedkoper is, alleen ben je soms duur uit bij het kopen van alcohol (m.u.v. bier). Om je een indicatie te geven, hieronder een lijstje met prijzen:

  • Maaltijd in een restaurant: €1,-
  • Frisdrank: €0,20
  • Bintang bier (Indonesisch bier): €0,50
  • Heineken bier: €1,05
  • Flesje water:  €0,65
  • Nasi Goreng: €0,50
  • Vers fruit: €0,10 - €1,-

Top 3 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews