De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Indonesie

Bezienswaardigheden Indonesie
Op ontdekkingsreis naar Indonesie? Hier vind je vele bezienswaardigheden en zeker een paar die je niet wilt missen! Wij selecteerden de mooiste en bijzonderste bezienswaardigheden van Indonesie zodat je zeker weet dat je niets gemist hebt!

Bezienswaardigheden Indonesie: wat mag je niet missen?

Er zijn een aantal plekken die je moet gezien hebben in Indonesie, zoals de wereldberoemde Borobudur en de Prambanan. Daarnaast vind je op Bali ook een aantal must-sees, waar bijzondere excursies voor worden georganiseerd.

Boek je excursie thuis Tegenwoordig kun je excursies naar bezienswaardigheden in Indonesie gemakkelijk thuis boeken. Zo is alles al geregeld voordat je op reis gaat en hoef je je nergens meer zorgen over te maken. Er zijn 2 reisbureaus die excursies aanbieden.

  • 333TRAVEL biedt verschillende excursies en meerdaagse landarrangementen aan, onder andere naar de wereldberoemde Borobudur en de Gili eilanden.
  • NRV biedt ook vele arrangementen aan voor excursies en tours. De arrangementen zijn gesorteerd op plaats en variëren van excursiepakketten tot 1 of meerdaagse tours of activiteiten. Genoeg keus voor ieder budget!

Bezienswaardigheden in Indonesie? De Borobudur!

De Borobudur: misschien wel de populairste bezienswaardigheid van Indonesie. Deze boeddhistische tempel, gelegen op het eiland Java, kun je bijna niet overslaan tijdens een bezoek aan Indonesie. De tempel is in de 8e eeuw gebouwd en ziet er nog piekfijn uit dankzij verschillende restauraties. Wanneer je de Borobudur van dichtbij bekijkt zul je de mooie wandversieringen ontdekken. Sta je bovenop de tempel? Geniet dan van het prachtige uitzicht over de bossen van Java.

Tip 1: De Borobudur combineren? Je kunt bij 333 Travel verschillende meerdaagse tours boeken waar de Borobudur als onderdeel bij zit. Kijk zeker eens naar de tours die cultuur combineren met natuur.

Tip 2: Iedere dag bezoeken busladingen vol de Borobudur. Boek daarom een hotel in de buurt van de Borobudur, zodat je 's ochtends een bezoek aan de tempel brengt en in alle rust kunt genieten van dit wonder. Zoek dan naar hotels in Yogyakarta (of Jogjakarta).

Indonesie bezienswaardigheden: Prambanan

Niet ver van de Borobudur, zo'n kleine 2 uur rijden, ligt de Prambanan, een andere bijzondere tempel. In tegenstelling tot de boeddhistische Borobudur in de Prambanan een hindoestaanse tempel. Een prachtig complex, die ook zeker de moeite van een bezoek waard is. Helaas is het wel dat sinds de aardbeving in 2006 de Prambanan voor een groot deel gesloten is voor het publiek, zo mag je niet meer tussen de verschillende tempels doorlopen. Wel mag je er nog dichtbij komen.

De Prambanan bezoeken? 333 Travel biedt een combinatie excursie aan, je bezoekt dan de Prambanan als onderdeel van de 4-daagse Jogyakarta tour die 179,- kost. Deze tour leid je ook langs de Borobudur & het centrum van Jogyakarta.

Bezienswaardigheden Indonesie: Bali's mooiste plekjes

Een van de populairste eilanden van Indonesie is Bali. Dit eiland is natuurlijk heerlijk voor een strandvakantie, maar ook zeker voor de allerleukste excursies.

Naast de prachtige natuur, met watervallen en rijstvelden, vind je op Bali de meest bijzondere tempels en cultuur. En iets dat eigenlijk niet mag ontbreken is het ontdekken van de onderwaterwereld, of een les op een surfplank.

Jakarta

Jakarta: de hoofdstad van Indonesie. Met 10 miljoen inwoners kun je dit een ware metropool noemen. Bezoek het nationaal monument in het midden van de stad op het onafhankelijkheidplein of bezoek de Sunda Kelapa haven, waar de resten van de VOC nog goed te zien zijn. Of breng een bezoek aan de Istiqlal moskee, waar maar liefst 120.000 mensen tegelijk kunnen samenkomen. Lees meer info over Jakarta.

Gili air: het mooiste strand van Indonesie

Het is natuurlijke een onmogelijke keuze, er zijn zoveel mooie stranden te vinden in Indonesie. Maar onze keuze is uiteindelijk gevallen op Gili air, een klein eilandje bij de kust van Lombok. Er mogen hier geen motorvoertuigen rijden, waardoor het er heerlijk rustig is!

Vergeet ook de prachtige stranden op Bali niet, lees hiervoor onze reisgids Bali, met daarin een Top 5 mooiste stranden van Bali.

De Sumatraanse tijger en de Babirusa

Naast de tempels, steden en stranden kun je ook hele bijzondere dieren tegenkomen in Indonesie. Op Sumatra kun je bijvoorbeeld de Sumatraanse tijger gaan spotten in het Gunung Leuser National Park. Ook vind je daar orang-oetans en olifanten. Voor echt bijzondere diersoorten reis je naar Sulawesi. De helft van de zoogdieren dier daar leeft, leeft ook alleen daar en kom je nergens anders tegen. Neem bijvoorbeeld de Babirusa, een soort zwijn bij wie de hoektanden de neus doorboren om er weer aan de bovenkant uit te komen.

Bijzondere bomen en mysterieuze planten

Naast dat je op Sulawesi hele bijzondere dieren vind, vind je er ook prachtige plantsoorten, die alleen daar voorkomen. De vele verschillende bossen en planten zorgen voor een wisselend landschap. Rij rond en geniet!

Ook op Borneo vind je bijzondere planten, wat dacht je bijvoorbeeld van de grootste bloem ter wereld?

Meer info..

Wil je meer info over Indonesie en haar bezienswaardigheden? Orienteer je dan op de Indonesische eilanden en lees onze reisgidsen over de eilanden Java, Bali, Lombok, Sumatra, Sulawesi en Borneo. Hier vind je namelijk nog veel meer informatie over de bezienswaardigheden per eiland!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews