De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De ontbossing in Thailand vormt een ernstige bedreiging voor de olifant. In de afgelopen jaren zijn er daarom 100.000 bomen gepland. Inmiddels wordt het project ‘Trees for Elephants voorbereid.

Voorpret

Bekijk voordat je naar Thailand reist alle informatie ver Olifanten in Thailand op Elephant Nature Park

Olifanten Thailand

Olifanten Thailand
Tijdens je vakantie in Thailand kun je niet om de olifant heen; deze dikhuid is erg belangrijk voor het land. Hier tref je informatie over de olifanten hotspots en activiteiten in Thailand. Bezoek het olifantenfestival, een olifantenpolo wedstrijd of een opvangcentrum voor olifanten en voer de dieren of schrob ze schoon in de rivier.

Olifanten in Thailand: bezoek & overnachting Olifantenreservaat

Olifanten rijden in Thailand is vrijwel nergens meer mogelijk. Maar er zijn nog wel andere manieren om kennis temaken met deze vriendelijke reuzen, waaronder een verblijf in dit dierviendelijke Olifantenreservaat op 60 kilometer afstand van Chiang Mai, Je kan hier een dagje meelopen als olifantenverzorger en zelfs een nachtje blijven slapen. Een unieke ervarng waarmee je bovendien het werk van deze opvang van olifanten steunt.

Thailand Olifanten wassen Een dag in deze opvang is geweldig op mee te maken. Wij mochten helpen om de olifanten te voeren en wie wilde mocht ook helpen met het schoon schrobben in de rivier. Een geweldige manier om de jungle bij Chang Mai te ontdekken!

Als je blijft slapen overnacht je in een sfeervolle Thaise familiewoning in dit reservaat en is het eerste wat je hoort in de ochtend ook olifantgeluiden. Douchen kan sóchtends in de waterval! Reserveer je bezoek aan het Olifantenreservaat incl. overnachting, alle maaltijden en transfer vanaf je hotel vooraf v.a. 165,-.

Naar Thailand? Olifanten verzorgen in het Elephant Conservation Centre

Het eerste olifantenziekenhuis ter wereld ligt op ongeveer 30 km van Lampang, vrijwel direct aan de snelweg. Je kunt er in ruil voor een donatie een dag op bezoek. Maar je kunt er ook langer blijven en opgeleid worden tot verzorger en trainer van de dikhuiden.

Het ziekenhuis biedt onderdak aan de beroemde Motola, de eerste olifant ter wereld met een prothese. Ze verloor een poot, nadat ze op een landmijn in Birma is gaan staan.

Olifantenpolo toernooi Hua Hin

In de badplaats Hua Hin, 220 km ten zuiden van Bangkok, vindt elk jaar in september het King's Cup olifantenpolo toernooi plaats; een echte belevenis! Tijdens het 6-daagse toernooi vinden er niet alleen wedstrijden plaats, maar ook activiteiten zoals het inzegenen van olifanten of een olifantenparade. Het toernooi is bedoeld als inzamelingsactie voor het Elephant Conservation Centre in Lampang.

Olifantenfestival Surin

Ieder jaar tijdens het 3e weekend van november, vindt het kleurrijke olifantenfestival in Surin plaats; een echte aanrader! Het festival begint met een grote intocht van meer dan 250 olifanten. Daarna kun je gaan genieten van demonstraties in een stadion. De olifanten spelen de grote veldslag tussen Thailand en Birma na of ze spelen in teams olifantenvoetbal of -basketbal tegen elkaar. Een echt hoogtepunt!

Olifantendorp in Baan Ta Klang

60 km ten noorden van Surin ligt het olifantendorp van Baan Ta Klang, waar een eeuwenoude traditie leeft van olifanten verzorgen en opleiden. Je kunt een bezoekje brengen aan het olifantenstudiecentrum, de olifantentempel of -begraafplaats. En je kunt er zelfs overnachten bij een olifantenfamilie, die met een huisolifant leven.

Meer olifanten hotspots en activiteiten

Een olifantenkraal
Een kraal is een groep tamme olifanten die vriendschappen maakt met wilde olifanten. Bij Ayatthaya vind je zo'n zeldzame kraal, waar je de olifanten kunt aaien en voeren.

Olifantenopvang en trainingscentrum van Chiang Dao
Hier zie je hoe olifanten zich wassen in de rivier. Je kunt ze voeren en aaien, maar ook een tocht op hun rug door de jungle maken.

Wilde olifanten spotten
De grootste populatie van wilde olifanten in Thailand komt voor in het Khao Yai Nationaal Park. Je hebt grote kans om de olifanten in het wild te zien tijdens een trektocht door dit tropische regenwoud.

Olifanten rondreis
Het is in Thailand zelfs mogelijk om olifantenrondreizen te maken i.s.m. Bring the Elephant Home. Je bezoekt enkele bovengenoemde plaatsen en werkt als vrijwilliger in een opvangcentrum.

Meer info en tips over Thailand

Thailand heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan alleen olifanten. Wat dacht je van het bezichtigen van een van de vele mooie tempels die Thailand rijk is. Kijk hier voor tips en info over de mooiste tempels in Thailand.

Of heb je zin om lekker te shoppen? Lees dan over de mooiste winkelcentra en de leukste markten voor als je gaat winkelen in Bangkok. Uitgewinkeld? In Bangkok valt nog veel meer te beleven.

Geniet je liever van de zon op één van de schitterende eilanden die eiland rijk is? Lees dan meer over Koh Phi Phi of Phuket.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews