De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Thailand tempels

Thailand tempels

Elk dorp en iedere stad in Thailand heeft wel een of meerdere tempels. Het land telt er meer dan 30.000! Hier tref je informatie over de mooiste en de meest bijzondere tempels van Thailand.

Een bezoek aan een Thaise tempel, door de Thai 'wat' genoemd, mag je zeker niet overslaan. De tempels in Thailand worden goed onderhouden en zien er prachtig uit; vaak met gouden Boeddha's en kleurrijke muurschilderingen. 

Thailand tempel > Wat Phra Kaew in Bangkok

De meest heilige en vereerde tempel van Thailand is de Wat Phra Kaew, die op het terrein van het Koninklijk paleis staat. Deze tempel dankt haar naam aan de Smaragden Boeddha, het meest religieuze symbool van Thailand. Op de muren rondom het tempelterrein vind je prachtige eeuwenoude muurschilderingen. Dagelijks geopend: 8:30 - 15:30 uur

Tempel Thailand > Wat Arun in Bangkok

Aan de oever van de Chao Praya rivier ligt Wat Arun; de ‘Tempel van de Dageraad'. Dit indrukwekkende gebouw is rijkelijk versierd met gekleurd porselein in de vorm van bloemen. In het vroege ochtendlicht kun je de tempel van kleur zien veranderen wanneer de zon wordt weerkaatst in het porselein. Dagelijks geopend: 7.30 -17.00 uur.

Wat Pho in Bangkok

De oudste en grootste tempel van Bangkok is de Wat Pho, de ‘Tempel van de liggende boeddha'. Deze met goud bedekte liggende Boeddha is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Dagelijks geopend: 09.00-17.00 uur.

Tip: Probeer een traditionele Thaise massage uit in een nabij gelegen kloostergang. Of laat je toekomst voorspellen bij de ‘fortune tellers' naast het souvernirwinkeltje achter in het tempelcomplex.

Tempels in Ayutthaya

Ongeveer 75 km ten noorden van Bangkok ligt Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand die in 1767 werd verwoest. In het historische park staan nog veel ruines van tempels en paleizen. Een van de belangrijkste tempels is de Wat Phra Sri Sanphet. Deze tempel, die in 1448 werd gebouwd, stond binnen de muren van het oude Koninklijke paleis.

Tip: Huur een boot, zodat je de tempels aan de oever vanaf de Chao Phraya rivier kunt bewonderen. Of bekijk de tempels met zonsondergang.

Meer bijzondere Thaise tempels

Wat Phra Tat Doi Suthep in Chiang Mai
Deze tempel ligt op een schitterende plek bovenop een heuvel ten noordoosten van Chiang Mai. Nadat je bijna 300 treden hebt beklommen of met een soort kabelbaan naar boven bent gegaan, word je beloond met een geweldig uitzicht over de stad.

Wat Rong Khun in Chiang Rai
Veel tempels in Thailand lijken op elkaar; kleurige muurschilderingen en een gouden Boeddha. Wat Rong Khun is echter van de buitenkant helemaal wit. De schilderingen binnen zijn erg interessant.

Wat Phanom Rung in Buriram
Wat Phanom Rung staat op een dode vulkaan! In april wordt hier elk jaar het Prasat Hin Khao Phanom Rung Festival gehouden, waar je bijzondere rituelen bij kunt wonen.

Tijgertempel in Kanchanaburi
In Wat Pa Luangta Bua Yannasampanno hebben de monniken de taak op zich genomen om mishandelde tijgers te beschermen door hen huisvesting te bieden binnen de muren van het tempelcomplex.

Wat Pa Maha Chedi Kaew Temple  
Dit is de enige tempel ter wereld die compleet is opgebouwd uit meer dan een miljoen flessen en doppen.  

Regels voor een tempelbezoek in Thailand

Voor de Thai is een tempel een belangrijke en heilige plek. Daarom is het belangrijk dat je respect toont en je aan de volgende regels houdt:

• Wees stil in de tempel.
• Raak als je een vrouw bent geen monnik aan.
• Beschadig de tempel niet; daar staan hoge boetes op.
• Draag een broek of rok tot over je knieen
• Bedek je schouders.
• Trek je schoenen uit.

Meer lezen over Thailand?

Wil je tijdens je vakantie niet alleen maar tempels bekijken en wil je weten wat er nog meer te doen is tijdens je vakantie in Thailand? Enkele suggesties:

Heb je niet zo veel geld te besteden? Kijk dan bij de Thailand budget tips.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews