De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De vrouwen van de ‘longnecks', een bergstam in de buurt van Chiang Mai, krijgen van jongs af aan ieder jaar een extra bronzen ring om hun nek. Hierdoor worden hun nekspieren zo slap dat ze, wanneer de ringen verwijderd zullen worden, hun hoofd niet meer kunnen dragen.

Voorpret

Bekijk hier de viering van Songkran, het Thaise Nieuwjaarsfeest, in Chiang Mai. Het is hilarisch om te zien hoe iedereen elkaar nat gooit.

Chiang Mai

Chiang Mai
Chiang Mai of de ‘Roos van het Noorden', zoals de stad genoemd wordt, is de op een na grootste stad van Thailand.  Hier lees je wat Chiang Mai allemaal te bieden heeft!

 

Vakantie Chiang Mai Thailand

Er zijn meerdere directe vluchten per week van Amsterdam naar Chiang Mai met een tussenstop op Bangkok. Hier tref je info en nuttige tips voor het boeken van een vliegticket naar Thailand. Je kunt ook je eigen vakantie in Chiang Mai helemaal naar wens relatief goedkoop samenstellen op Expedia op deze site kan je goedkope vluchten met hotels en of autohuur combineren.

Bangkok + Chiang Mai
Chiang Mai ligt op ongeveer 700 km van Bangkok en is eenvoudig te bereiken. Er vertrekken regelmatig bussen vanuit Bangkok, die je in ongeveer 10 uur in Chiang Mai brengen. Ook vertrekt er dagelijks een comfortabele nachttrein vanuit Bangkok naar Chiang Mai. Deze reis duurt echter iets langer; 11-13 uur. Wil je tijd besparen? Ga dan met het vliegtuig. Vanuit Bangkok zijn er ongeveer 20 vluchten per dag naar Bangkok. Een vlucht is relatief goedkoop.

Wat mag je niet missen tijdens je reis naar Chiang Mai

Bekijk voor de leukste excursies en mooiste bezienswaardigheden in Chiang Mai onze top 10 tips voor je bezoek.

Festivals in Chiang Mai

Chiang Mai viert vaak feest en festivals zijn erg belangrijk voor de stad. Deze drie festivals in het bijzonder zijn zeer de moeite waard.

Loi Krathong: Tijdens dit festival op de avond van volle maan in november laten de Thai een soort lampion op.

Songkron: Het Thaise nieuwjaarsviering van 13 tot en met 15 april. In Chiang Mai betekent dit uitzinnige vreugde en veel lol met elkaar nat gooien. In de tempel Wat Phra Singh wordt dan de heiligste boeddha van het noorden gewassen.

Het bloemenfestival: Een driedaags evenement op de eerste vrijdag van februari. De tropische bloemen staan dan volop in bloei. De festiviteiten bestaan uit parades, muziek, dans en bloemenboten.

Lekker eten in Chiang Mai

Het leven speelt zich in Chiang Mai op straat af. Daarom wordt er bij veel kraampjes dag en nacht eten verkocht en gegeten. Een bekend ‘straatgerecht'in Chiang Mai is Khao Soi; eiernoodles in een bouillon met rundvlees of kip.

Maar je kunt in Chiang Mai ook heerlijk dineren in een restaurant. In de stad zijn bijna alle grote keukens ter wereld vertegenwoordigd inclusief de Noord Thaise keuken uiteraard. Een typische Noord Thaise maaltijd is Khan Toke; verschillende kleine gerechten, zoals kip - of rundvleescurries en gefrituurd varkensvlees met chilisaus.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews