De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Chiang Mai

Bezienswaardigheden Chiang Mai
Op zoek naar tips welke bezienswaardigheden in Chiang Mai je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad? Bekijk de mooiste bezienswaardigheden, leukste activiteiten en excursies in Chiang Mai!

Bezienswaardigheden Chiang Mai - hoogtepunten

Een Excursie naar de Night Bazar
Het hoogtepunt van een bezoek aan Chiang Mai is de beroemde avondmarkt, waar alles wat de streek te bieden heeft wordt verkocht. Je kunt hier voor weinig geld je slag slaan. Het leuke aan de Night Bazar zoals deze markt heet,  is dat je de lokale handwerkers aan het werk kan zien.

Meer dan 100 tempels in Chiang Mai
De binnenstad telt meer dan 100 tempels, waaronder Wat Duang Dok. Deze tempel is vanwege de schitterende zonsondergang en de 500 jaar oude bronzen boeddha een favoriete plek voor fotografen. Of Wat Chedi Luang, vroeger de huisvesting van de bekende Smaragden Boeddha die nu in Bangkok staat. De tempel wordt omringd door grote stenen olifanten, wat er erg indrukwekkend uit ziet.

Ook leuk: In Chiang Mai worden veel cursussen gegeven, zoals kook -, massage - en meditatiecursussen. Bijvoorbeeld een kookcursus van een halve dag bij de First Cookery School.

Leuke excursies in Chiang Mai met kinderen

Geweldig met kids is een bezoek aan het Olifantenpark vlakbij Chiang Mai en ook Chiang Mai Zoo is een aanrader. Hier is recent een aquarium aangelegd dat met zijn 133 meter lange tunnel het grootste aquarium van heel Azië is!

Fietsen in Chiang Mai en meer leuke excursies

Je kunt Chiang Mai ook ontdekken op de fiets onder Nederlandse leiding van Andre Breuer van Recreational Biking. De fietstocht ‘the Colors of Chiang Mai', duurt 4 tot 5 uur. Tijdens de trip fiets je over groene landweggetjes, langs de rivier Ping, je bezoekt ruines en passeert tempels. Tevens maak je een tussenstop bij een speciale school voor kinderen van bergstammen.

Leer lekker Thais koken of maak een jungle trekking
In Chiang Mai worden veel cursussen gegeven, zoals kook -, massage - en meditatiecursussen. En vanuit de stad kan je geweldige korte tours maken zoals een 3 daagse jungle trekking. Korte arrangementen, leukste fietstours, kookworkshops, jungle trekkings en olifantentrekkings in Chiang Mai kan je online reserveren via Azie-specialist 333 Travel. Veel activiteiten starten al bij maar een paar tientjes!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Chiang Mai

Wat Phra Tat Doi Suthep
Deze tempel ligt 15 km buiten Chiang Mai. Lees meer hierover op ons overzicht van tempels in Thailand.

Mae Klang waterval
Deze schitterende waterval ligt op ongeveer 60 km ten westen van de stad in het gelijknamige nationale park, waar zich diverse dorpen van bergstammen bevinden.

Mae Sa olifanten trainingscentrum
Ongeveer 30 km van Chiang Mai demonstreren olifanten hier van 9:30 tot 11:00 hun kunsten. Lees meer over olifanten in Thailand.

Jungle trekking
Chiang Mai is een uitstekende uitvalsbasis voor jungle trekkings langs begroeide bergen en afgelegen valleien. De trekkings duren twee tot zeven dagen te voet en soms per boot, olifant of jeep. Boek bij een lokaal reisbureau, die geregistreerd is bij de Tourist Police.

Golden Triangle
Vanuit Chiang Mai kun je een dagtrip maken naar de het drielandenpunt van Thailand, Laos en Myanmar. Vergeet je paspoort niet!

Tip: Vlakbij Chiang Mai in het dorpje Mae Khampong kun je als onderdeel van een project ter bescherming van gibbons, deelnemen aan een speciale attractie. Nadat je de apen bekeken hebt, slinger je zelf via loopbruggen en kabels van boom naar boom. Het laatste gedeelte van het parcours bestaat zelfs uit een duik van 75 meter! Meer info.

Meer mooie excursies, bezienswaardigheden & attracties

Nog veel meer bezienswaardige plekken tref je in de top 10 Thailand tips!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews