De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De voeten zijn in Thailand een ‘onrein' lichaamsdeel. Het is dan ook onbeleefd als je met je voet naar iemand ‘wijst'. Het hoofd wordt daarentegen beschouwd als heilig. Daarom mag je nooit het hoofd van een Thai aanraken, dus ook geen kinderen over hun bol aaien.

Voorpret

Beleef alvast een fietstocht in Bangkok.

Thailand top 10

In Thailand valt veel te beleven, maar de top 10 op deze pagina mag je zeker niet missen! Ga feesten op de Full Moon Party, ontdek Bangkok op de fiets of was een olifant in de rivier. In deze Thailand top 10, vind je genoeg redenen om het land te bezoeken.

2. Op safari in Thailand: overnachen in een boomhuis!

Vanuit Phuket kan je 4 daagse safaris maken door het prachtige Khao Sok National Park waarbij je op een bijzondere manier overnacht in een boomhuis en drijvende bungalow. Naast de jungle trekking maak je o.a. een sprookjesachtige kanotocht op een meer om de zonsopgang te bewonderen. Meer informatie en reserveren (v.a circa 300,- p.p. voor de 4-daagse jungle trekking incl. overnachtingen) via NRV Thailand tours

3. De oude hoofdstad Ayuatthaya

Er staan wel meer dan 30.000 tempels in Thailand. In Ayuatthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand staan veel ruines van paleizen en tempels. Fiets langs de tempels of vaar met een bootje over de Chao Phraya rivier en bewonder de tempels vanaf het water; adembenemend bij zonsondergang!

4. Olifanten voeren en wassen

Op verschillende plekken is het mogelijk om kennis te maken met olifanten in Thailand. Je kunt ze voeren, wassen in de rivier of je kunt ze zien voetballen tijdens een olifantenfestival. Een bijzondere ervaring!

5. Feesten op de Full Moon Party

Iedere maand komen er duizenden mensen naar het eiland Koh Pha Ngan om te feesten onder de volle maan. Dit overweldigende feest, dat je zeker niet mag missen, is vooral een fenomeen onder backpackers in Thailand.

Ook het meerdaagse Thaise nieuwjaarsfeest Songkran in april is een ware belevenis. Of wat dacht je van het indrukwekkende Vegetarian Festival op Phuket?

6. Sfeervol Chiang Mai

De 'roos van het noorden', zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft een onmiskenbare charme. Chiang Mai telt meer dan 100 tempels en bovendien is de stad een uitstekende uitvalsbasis voor een jungle trekking. Bezoek ook de beroemde avondmarkt; je koopt er juwelen, kleding, houtsnijwerk, paraplu's en nog veel meer!

7. Kleurrijke drijvende markten

De drijvende markt Damnoen Saduak, ongeveer 80 km ten zuiden van Bangkok, is een van de meest gefotografeerde markten van Thailand. De drijvende weekendmarkt van Taling Chan is dichter bij Bangkok en een stuk minder toeristisch, maar erg gezellig met optredens van Thaise muzikanten.

8. Luxe bioscoop met massagestoel

Ga tijdens het winkelen in Bangkok naar de bioscoop in een van de luxe shopping malls. Ze draaien de nieuwste films en je zit in een heerlijke massagestoel. Vergeet niet op te staan als ze voor aanvang van de film het Thaise volklied draaien!

9. De adembenemende baai van Phang Nga

Het landschap in de baai van Phang-Nga, 75 kilometer ten noordoosten van Phuket, is spectaculair! Prachtige eilandjes en kalksteenrotsen rijzen op uit de zee. In deze omgeving werd de James Bondfilm The man with the Golden Gun opgenomen.

10. Raften op de River Kwai

Vaar op een bamboe vlot over de Kwai Noi rivier, bewonder de beroemde ‘Bridge on the River Kwai' en maak een tocht over de beruchte dodenspoorlijn. Lees op de Thailand pagina wat er nog meer in de omgeving te doen is.

Actuele ticket aanbiedingen voor Bangkok

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews