De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Curacao tot 1634 een kolonie was van de Spanjaarden, totdat het werd veroverd door de West Indische Compagnie?

Voorpret

Bekijk alle highlights van het eiland Curacao in dit filmpje!

Vrijwilligerswerk Curacao

Vrijwilligerswerk Curacao
Vrijwilligerswerk Curacao: wat voor jou? Kijk dan in deze reisgids vol informatie over vrijwilligerswerk op Curacao. Ga aan de slag op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en draag je steentje bij. Hier vind je allerlei mogelijke projecten. Vergeet niet om na je periode als vrijwilliger nog even van een vakantie te genieten op dit tropische eiland!

Vrijwilligerswerk Curacao is voor iedereen

Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen is Curacao. Dit eiland heeft een tropisch klimaat en parelwitte zandstranden, azuurblauwe baaien en een mooie natuur. Maar naast de tropische kant kent Curacao ook veel armoede. Er is sprake van een hoge werkloosheid en gezinnen moeten vaak rond komen van een te laag inkomen. Daarom zijn er op Curacao vrijwilligers nodig! Voor arme ouders en kinderen, maar ook voor dieren die worden verwaarloosd. Hieronder vind je verschillende tips voor vrijwilligerswerk op Curacao.

Vrijwilligersprojecten op Curacao: Stichting Mai

Stichting Mai zet zich in voor mensen die in een achterstandspositie verkeren. De stichting richt zich daarbij vooral op kinderen. Belangrijk is het toekomstperspectief van de kinderen. Ook willen zij de positie van vrouwen verbeteren, de fysieke leefsituatie van gezinnen verbeteren en materiële steun bieden voor schoolbenodigdheden voor de kinderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om bij Stichting Mai aan de slag te gaan op Curacao en zo je steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor de kinderen en de gezinnen.

Vrijwilligerswerk op Curacao doen bij stichting Mai? Kijk dan voor alle mogelijkheden, informatie, aanmeldingen en meer op de website van stichting Mai.

Vrijwilliger voor de dieren op de Antillen

Stichting CARF staat in voor dieren in nood. Ze helpen vooral verwaarloosde zwerfhonden en -katten en proberen een nieuw thuis te zoeken voor de dieren. Tot die tijd moeten zij worden opgevangen en worden verzorgd. De stichting zet zich niet alleen in voor het welzijn van de dieren, maar wil ook structureel veranderingen aanbrengen. Zo willen zij door middel van sterilisatie campagnes het aantal straatdieren terugbrengen. Ook willen zij mensen bewust maken hoe zij met de dieren dienen om te gaan. Op de website staat een fotoreportage van alle dieren die een adoptiegezin zoeken. Vrijwilligers kunnen veel betekenen voor deze stichting. De dieren moeten van straat worden gehaald, worden verzorgd, gesteriliseerd en een adoptiegezin voor worden gevonden.

Vrijwilligerswerk op Curacao met straatdieren? Kijk voor meer info op de site van Curacao Animal Rights Foundation.

Vrijwilligerswerk in de natuur van Curacao

Curacao wildlife is een onderdeel van de Curacao Sunchild Foundation. Zij zetten zich in voor wilde dieren. Huisdieren vind je niet bij Curacao wildlife. De wilde dieren worden gered, verzorgd en weer vrijgelaten als zij daar klaar voor zijn. Ook hebben zij informatie campagnes voor de bewoners van het eiland over de wilde dieren op Curacao.

Er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Zij zijn nodig voor de verzorging van de dieren, de informatiecampagnes en ook voor de jaarlijkse voedsel inzamelcampagnes. Daarnaast is er ook specialistische hulp nodig.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews