De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het op 1 juli Canada Day is? De oprichting van Canada wordt dan gevierd met optochten en feesten in alle steden.

Voorpret

Lees nog veel meer over camperreizen in Canada!

Per camper door Canada

Per camper door Canada

Met de camper Canada ontdekken? Een campervakantie door Canada is met zijn schitterende natuurgebieden en campings op absolute droomlocaties een geweldige ervaring! Hier lees je handige weetjes, praktische tips en aanbiedingen voor jouw camperreis.

Camperreizen Canada: wat je moet weten over de campings

Met je camper kun je op bijna elke camping in Canada overnachten. In het hoogseizoen is het handig om een camping in een druk nationaal park van tevoren te reserveren, want de kans is groot dat veel campings dan al vol zitten. Deze National Park campings zijn vaak wel schitterend gelegen! 

Op sommige campings mag je camper gratis staan. Deze hebben vaak weinig faciliteiten maar liggen vaak wel op prachtige plekjes. Reken met een gemiddelde prijs van 25 CAD (ongeveer 20,-). Wild kamperen met je camper is niet overal toegestaan en ook niet altijd even veilig vanwege de beren die graag de campers bezoeken voor 'lekkers'.  

Sommige camperverhuur organisaties reserveren voor een kleine handlingfee ook campings voor je als je hier je camper huurt. 

Camper rent in Canada: de organisaties

Vraag altijd meerdere offertes aan om een goed gevoel te krijgen waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen voor jullie campervakantie.

Camper aanbieders die de moeite zijn om in je vergelijk te betrekken:

  • Fly + camper van WTC is nuttig om mee te nemen.
  • Travelnauts die o.a. het Canadese Cruise Canada & Fraserway Campers in Nederland aanbieden. 
  • Daarnaast is Travelhome een aanrader voor zowel complete campervakanties als voor camperhuur vergelijken. Hier vind je zowel camper rent van Go West Campers, Cruise Canada, Fraserway Campers als camperhuur van CanaDream.


Bij bovenstaande camper rent organisaties heb je keuze uit camper locaties in Toronto, Vancouver, Calgary, Halifax, Montreal & Whitehorse (Yukon) en je mag je camper vaak op een andere locatie inleveren. Camper Canada huurprijzen beginnen rond de 150,- per camper per week voor een kleine, eenvoudige camper in het laagseizoen. 

Met de camper door Canada? Handige tips!

Camper rijbewijs in Canada je kunt met een gewoon rijbewijs een camper in Canada huren, een groot rijbewijs is niet nodig. 

Canada's wildernis ontdekken? Bezoeken jullie de meer afgelegen gebieden in Canada? Huur dan een camper te huren met een grote koelkast en een groot vriesvak, want de kans dat je een supermarkt in de buurt vindt is soms erg klein.

Hoe ver kan ik reizen per camper Als je tijdens je campervakantie ook iets wilt zien van het land dan is het verstandig om niet te veel reisuren te plannen. Reken voor een afstand van 250 km. / 150 met circa 3 tot 4 uur reistijd in een camper. 

Moeilijkheidsgraad? Rijden in Canada is relatief ontspannen, het is nergens druk en de mensen zijn erg beleefd. Dat geldt ook voor rijden met een camper; vrijwel alle campers hebben rem-en stuurbekrachtiging waardoor de besturing zeer eenvoudig is.

Camper rental Canada must: een creditcard! Voor Rental camper organisaties is een creditcard vereist. Ze hanteren deze als borg en daarnaast is een creditcard in Canada wat voor ons een pinpas is. 

Niet de 1e nacht in je camper Na je vlucht mag je niet meteen in je camper stappen. Een nachtje bijkomen in een hotel is verplicht.

Met de camper van Canada naar Amerika of Alaska bij de meeste camper rental organisaties mag je met je camper ook de grens over naar Amerika. Wel moet je dit vooraf melden i.v.m. het afsluiten van aanvullende verzekeringen. Voor een bezoek aan Alaska betaal je een extra toeslag voor je camper die kan oplopen tot honderden euro's. Informeer er vooraf naar!

Rent a Camper? Canada vakantie tips!

Nu heb je een camper gevonden en wil je meer lezen de mooiste natuurparken en de plekken die je niet mag missen? Blader door onze Canada reisgids! Je reis nog regelen? Bekijk dan de tips om goedkope tickets naar Canada te vinden. 

0
shares