De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Must see New York

Must see New York

Veel van de bezienswaardigheden in New York zijn wereldberoemd en hebben in honderden Hollywood films een belangrijke rol gespeeld. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een bezoek aan Central Park, de Empire State Building, het Vrijheidsbeeld of Times Square. Hieronder de 10  bezienswaardigheden die je eenvoudig gezien moet hebben in New York!

Bezienswaardigheden New York

Om alle bezienswaardigheden van New York te bezoeken heb je geen dagen maar echt meerdere weken nodig. Alle echte topattracties die je echt niet mag missen staan hieronder in de New York bezienswaardigheden top 10.

Goedkoop bezienswaardigheden in New York bezoeken - Hieronder tref je tevens een overzicht van de belangrijkste New York kortingspassen waarmee je goedkoper en vaak onbeperkt de bezienswaardigheden bezoekt.

Bezienswaardigheden in New York? New York Pass!

Ben je van plan in ieder geval de belangrijkste attracties van New York te bezoeken? Overweeg dan de aanschaf van een New York Pass of New York City Pass.

Een New York Pass heeft namelijk twee voordelen:

  • Je bespaart aanzienlijk op de toegang
  • Je hoeft niet in de rij voor de kassa bij topattracties zoals de Empire State en het Vrijheidsbeeld (en die kunnen daar makkelijk tot 2 a 2,5 uur oplopen).

Er zijn verschillende New York passen, hieronder kort de voordelen van de verschillende zodat je snel kunt uitvinden welke het beste bij je past.

New York City Pass
Voor wie
Je wilt echt alleen de top attracties zien
Geldig 7 dagen onbeperkt toegang tot de Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, het MoMa, het Metropolitan, het American Museum of Natural History en het Guggenheim + gratis extra's zoals 11% korting bij Bloomingdales.
Kosten 60,- (april 2009).

The New York Pass 
Voor wie Je wilt 1, 2, 3 of 7 dagen lang alle bezienswaardigheden van New York in en uit kunnen lopen.
Geldig 1, 2, 3 of 7 dagen onbeperkt toegang tot alle bij de New York City Pass genoemde bezienswaardigheden + nog 35 andere. Tevens korting bij winkels en restaurants zoals Planet Hollywood, Macy's en Bloomingdales. Ook is een 3 uur durende cruise rond heel Manhattan inbegrepen (kosten los $ 34,-).
Kosten 1 dag 60,-, 2 dagen 88,-, 3 dagen 112,50 en 7 dagen 142,- (april 2009). Meer informatie over de NY Pass en de attracties die je kunt bezoeken.

Meer informatie of bestellen: in Nederland kan je zowel de New York Pass als de New York City Pass (en nog heel veel andere excursies en passen) bestellen bij excursie aanbieders als Viator en Guideandgo.nl.

Naar New York? Lady Liberty: de no 1 attractie!

De absolute no 1 onder de bezienswaardigheden van New York is toch wel Lady Liberty. Zij waakt over New York sinds 1886 toen de Franse regering haar aanbood als symbool van vriendschap aan Amerika. Inclusief het granieten voetstuk is het Vrijheidsbeeld maar liefst 90 meter hoog. Om te genieten van het uitzicht vanaf de kroon van Lady Liberty moet je overigens wel 354 traptreden beklimmen!

Tip: als je geen New York Pass hebt kan je later op de dag soms wel 2,5 uur in de rij staan om naar binnen te kunnen. Als je om 08.30 uur bij het Vrijheidsbeeld bent, kan je echter meestal direct naar boven! Combineer een bezoek aan Lady Liberty met een bezoek aan Ellis Island.

Meer info, toegang en openingstijden: Lady Liberty

Must see combi met Lady Liberty: Ellis Island!

Het beroemde eiland in de haven van New York, voor de kust van Manhattan, waar vroeger de immigranten aankwamen die zich in de VS wilden vestigen. Het museum op Ellis Island behoort nu absoluut tot de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een citytrip New York. Combineer een bezoek aan Ellis Island met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld.

Meer informatie: Ellis Island

Empire State Building

Sinds Cary Grant op de 86e etage van de Empire State Building wachtte op Deborah Kerr in de filmklassieker ''Affair to Remember'' bezoeken jaarlijks 3,5 miljoen mensen dit uitkijkplatform. Ook Tom Hanks en Meg Ryan hadden op dit platform hun eerste ontmoeting in  "Sleepless in Seattle". Met de lift ben je er in 45 seconden!

Empire State Building, 350, Fifth Avenue (halverwege 33th en 34th Street)
Dagelijks van 09.30 - 24.00 uur. De laatste lift gaat om 23.15 uur omhoog!
1, 2, 3, 9, A, C, E naar 34th Street halte Penn Station of B, D, F, N, Q, R naar 34th Street halte Avenue of the Americas.

Broadway & Times Square

Time Square in Manhattan staat bekend om zijn neonlichten, giga billboards en bruisende uitgaansleven. Broadway, de theaterwijk van New York, hoort ook bij Times Square. Hier draait altijd wel een musical die je al jaren graag wilde zien! Meer info: Times Square en Nieuwjaar vieren in New York!

Ground Zero en Freedom Tower

De gruwelijke aanslagen van Al-Qaida 11 september 2001 op de Twin Towers in New York maakten over de hele wereld een diepe indruk. Bijna 3000 mensen kwamen door de aanslagen om het leven en een maand na de aanslag hadden 200.000 Amerikanen al hun baan verloren door de economische crisis die hierop volgde.

Een van meest indrukwekkende plaatsen die je nu in New York kan bezoeken is Ground Zero, de plaats waar het WTC heeft gestaan. Op de plek waar de Twin Towers stonden, worden nu de slachtoffers herdacht.
New York heeft behoefte aan een nieuwe wolkenkrabber op deze plek om te laten zien dat ze zich ‘niet zo maar’ laten verslaan; de Freedom Tower, die rond 2010 klaar zal zijn, zal de veiligste wolkenkrabber ter wereld worden.

Tip: de Burger King op de hoek bij Ground Zero was het hoofdkantoor van de politie vlak na de aanslagen. Vanaf hier heb je (op de 2e etage) overzicht over het hele terrein. Ground Zero, 34, Church Street.  Lijn 1 en 9 naar Cortlandt Street

General Grant Memorial

Het ontwerp van het indrukwekkende General Grant Memorial is geïnspireerd op een van de zeven klassieke wereldwonderen, het graf van koning Mausolos in Halikarnassos. In dit imposante grafmonument liggen de stoffelijke resten van de generaal en zijn vrouw.

General Grant Memorial, 701, West 122nd Street.

Dagelijks van 09.00 – 17.00. Gesloten op nieuwjaarsdag, Thanksgiving Day en eerste kerstdag.
Lijn 1 of 9 naar West 116th Street Station

Abyssinian Baptist Church

De Abyssinian Baptist Church heeft een fantastisch Gospel Choir en een bezoek aan hun zondagochtendienst zou heel goed het hoogtepunt van je New York citytrip kunnen worden!

Je bent welkom in de kerk vanaf 11.00 uur (mits netjes gekleed) maar je moet wel een paar uur van tevoren in de rij staan want anders kom je niet binnen, zo druk en populair is de dienst!

Let op: op de volgende dagen kunnen toeristen niet naar binnen: 2e zondag in September, 2e zondag in Maart en de 2e zondag in Oktober, Palm Zondag, met kerst, Paas zondag, nieuwjaarsdag en op moederdag.

Abyssinian Baptist Church, W 138th St.. Neem de 2 of 3 naar 135th St. Meer bezienswaardigheden in Harlem New York.

Rockefeller Center

In het hart van Manhattan in New York tref je het Rockefeller complex gebouwd in 1930 door John D. Rockefeller. Het is een architectonisch meesterwerk en een absolute must om te bezoeken tijdens een trip naar New York.

Het complex omvat maar liefst drie blokken straten en hiertussen loopt de Rockefeller Plaza. Rockefeller Center bestaat uit 19 commerciele gebouwen waarvan het GE-building het hoogste is. Maar ook de volgende gebouwen mag je zeker niet missen:

Radio City Music Hall
Het interieur van de Radio City Music Hall, gelegen in in Rockefeller Center, was een trendsetter gedurende de ontwikkeling van de Art Deco stijl, met haar prachtige metalen meubels, schitterende wandschilderingen en kleurrijke behang en vloerbedekking. Rond kerstmis kan je hier een fantastische show met de Rockettes meemaken.

Radio City Music Hall, 1260, 6th Avenue. Tel:+1 212 247 4777  
Neem lijn B, D of F naar Rockefeller Center / 50th Street

Top of the Rock op de bovenste etages (67 t/m 70)
Ga naar de 70ste verdieping van het Rockefeller Plaza en geniet van een ongekend mooi uitzicht over New York. Wil je naar de bovenste etage van het Rockefeller Center dan moet je wel een toegangsprijs betalen, deze bedraagt circa 29 US dollar per persoon.

Je kan het Rockefeller Center prima op eigen gelegenheid verkennen. Er worden echter ook zeven dagen per week rondleidingen gegeven om het halve uur vanaf 09.30 uur tot 16.30 uur.

Bezoek New York's 'Groene Long'

Een wandeling door het schitterende Central Park is essentieel voor wie de multiculturele smeltkroes van New York écht wil beleven! Dit beroemde park is een immense groene oase in het hartje van bruisend New York. Hoogtepunten die je zeker moet bezoeken, zijn het Loeb Boathouse waar je roeibootjes kan huren, de mooie Bethesda fontein en de romantische Conservatory Garden.

Meer tips, info & adresgegevens: Central Park New York

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews