De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Circa 40% van alle Amerikanen heeft voorouders die als immigrants via Ellis Island de VS binnenkwamen.

Voorpret

Lees Oesters van New York van Mark Kurlansky. De schrijver Kurlansky schetst de geschiedenis van New York en de oesterbanken bij Ellis Island waardoor New York zich ontwikkelde tot toonaangevend gastronomisch centrum.

Ellis Island New York

Ellis Island New York
Ellis Island is het beroemde eiland in de haven van New York, voor de kust van Manhattan, waar vroeger de immigranten aankwamen die zich in de VS wilden vestigen. Het behoort nu absoluut tot de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een citytrip New York.

Ellis Island New York

Tussen 1892 en 1954 werden bijna 12 miljoen immigranten naar de VS opgevangen op Ellis Island. Voor miljoenen waren hun eerste stappen op Ellis Island het begin van hun 'American Dream'. Voor anderen die teruggestuurd werden een drama ( immigranten die aankwamen in de haven van New York moesten o.a. een medische keuring ondergaan).

Slechts 2% van de mensen die aankwamen op Ellis Island werd de toegang geweigerd, meestal vanwege een ernstige ziekte of criminele achtergrond. De tentoonstelling in het museum op Ellis Island verhaalt deze geschiedenis; zeer informatief en respectvol maar wel vol emotie. Via een interactieve display kan je tevens onderzoeken of je familieleden of vrienden hier geweest zijn.

Ellis Island bezoeken

Je kunt Ellis Island zeven dagen per week bezoeken tussen 08.30 en 16.00 uur (18.30 uur in de zomervakantie). Entree: de ferry kost $ 12,- voor volwassenen en $ 5 voor kinderen (in begin 2011). Houders van een New York attractiepas (zie onder) betalen geen toegang.

Combineer een bezoek aan Ellis Island met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld! De toegang tot Lady Liberty en Ellis Island zelf zijn gratis. Metro: 4 of 5 naar Bowling green, dan verder met de boot vanaf Battery Park.

Korting en wachtrij omzeilen: Ellis Island tip

Als je Ellis Island & het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken kan je soms heel lang in de rij moeten staan voor de kassa. Zeker als je ook nog wat andere attracties wilt zien is daarom de aanschaf van een speciale bezienswaardigheden pas vaak wel heel erg de moeite. Daarmee omzijl je namelijk de wachtrij voor de kassa en mag je ook nog eens alle topattracties onbeperkt gratis in.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews