De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Times Square New York

Times Square New York

Times Square in Manhattan, New York staan bekend om zijn neonlichten, giga billboards en bruisende uitgaansleven. Broadway, de theaterwijk van New York, hoort ook bij Times Square. Hier draait altijd wel een musical die je al jaren graag wilde zien!

Times Square New York

Times Square is al van oudsher het uitgaanscentrum van New York. In de jaren 70 raakte het wat in verval en kwamen er veel sexshops en peepshows op het plein, maar sinds Disney en andere ondernemers zich over het probleem bogen heeft Times Square zijn oude allure weer terug!

Deze ondernemers werkten met de stad New York een saneringsplan uit. Ze verbouwden eerst het Mariott Hotel uit 1986 met zijn spectaculaire atriumlobby en daarna werden de verwaarloosde theaters onder handen genomen en de bioscopen in oude glorie hersteld. Vandaag de dag kan je dan ook weer gerust met het hele gezin een avondje uitgaan op Times Square.

Times Square & Broadway NY

Het Times Square plein ligt precies op de driehoek, ten noorden van het kruispunt van Broadway, 7th Avenue en 42nd Street. In de straten rondom Times Square bevinden zich meer dan 30 verschillende Broadway theaters. Qua aanbod op dit vlak staan Times Square, New York en Londen West End wereldwijd op eenzame hoogte!

De meeste shows op Broadway zijn commerciële producties zoals Cats en Phantom of the Opera. Musicals op Broadway hebben daardoor ook de neiging langer te lopen dan het gemiddelde theaterstuk.

Het oudste theater op Broadway is het Lyceum Theater. Dit schitterende gebouw werd als eerste Broadway theater op de monumentenlijst van New York geplaatst.

Lyceum theater, 149 West 45th Stree, New York. Metro: N, Q, R, S, W, 1, 2, 3, of 7 naar Times Square.

Tip: ga voor voordelige musical tickets naar de TKTS-kraam op Duffy Square (47th Street tussen Broadway en 7th Avenue) deze verkoopt tickets voor shows op dezelfde avond voor 50% van de prijs!

New Year op Times Square

Oudjaar op Times Square is heel bijzonder. Ruim een half miljoen mensen komt hier bijeen om het nieuwe jaar in te luiden. Om 24.00 uur kan je hier een grote, glanzende bal zien vallen vanaf een 23 meter hoge vlaggenmast boven op One Times Square Plaza, waarna het New Year feest hier pas  echt begint!

Als je op tv beelden ziet van oud en nieuw in New York dan is dat ook vrijwel altijd van Times Square.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews