De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Harlem New York

Harlem New York

De wijk Harlem in New York is het centrum van de Afrikaans Amerikaanse cultuur. Deze wijk stond vroeger bekend als onveilig maar is dat zeker niet meer.

Een bezoek aan het bruisende Harlem hoort zeker op de 'must do list' voor je citytrip NY! Hieronder enkele tips m.b.t. de highlights van Harlem.

Studio Museum Harlem New York

Een deel Harlem wordt bewoond door mensen afkomstig uit de Caribbean en staat bekend als El Barrio en juist dit van oorsprong arme deel van de stad bruist van de creativiteit. De collectie van het Studio Museum in Harlem bestaat volledig uit Afro-American Art. Tip: de museumwinkel is erg aantrekkelijk!

Openingstijden: woensdag, vrijdag en zondag van 12.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Entreeprijzen: volwassenen $7.00, studenten of senioren $3.00, gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Studio Museum, 144 West 125th Street, New York. Metro: 3 naar 125th St. of 4,5,6 naar 125th St. Lexington Ave.

Apollo Theather Harlem NY

Op de kruising van de Martin Luther King Boulevard en 125 Street staat het Apollo theater. Hier hebben alle grote artiesten uit de jaren 30 en 40 opgetreden. Van Duke Ellington en Charlie Parker tot recenter Ella Fitzgerald en Michael Jackson.

De leukste avond in het Apollo theater is de woensdagavond. Dan is hier de beroemde 'Amateur Night' en treden jonge artiesten op die ontdekt hopen te worden. De amateur night is met recht beroemd: hier werden o.a James Brown en Lauryn Hill ontdekt!

Apollo Theater, W 125 th St at Frederick Douglas Blvd. Metro: A, B, C of D naar 125th St.

Gospel Choir, Abyssinian Baptist Church Harlem

De Abyssinian Baptist Church heeft een fantastisch Gospel Choir  en een bezoek aan hun zondagochtendienst zou heel goed het hoogtepunt van je New York citytrip kunnen worden!

De dienst is op zondag van 09.00 - 11.00 uur en iedereen (mits netjes gekleed) is welkom!  

Abyssinian Baptist Church, W 138th St, New York. Metro: 2 of 3 naar 135th St 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews