De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Museum New York top 10

Museum New York top 10
New York is een fantastische stad voor liefhebbers van de hedendaagse moderne kunst. Het wereldberoemde Guggenheim en het prachtige Museum of Modern Art beschikken over een aantal indrukwekkende kunststukken en zijn ook vanuit architectonisch opzicht zeer de moeite waard om te bezichtigen.

Het Metropolitan Museum is het grootste museum op het westelijk halfrond en bevindt zich in New York. In dit museum kun je kunst vanuit de hele wereld bekijken. Als je op zoek bent naar verbazingwekkende kunstcollecties, dan ben je in New York op het goede adres.

Museum New York Top 10

Onderstaande museum top 10 is natuurlijk grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Naast de wereldberoemde musea van New York tref je ook enkele kleinere - maar minstens even aardige musea die ook zeer de moeite van het ontdekken waard zijn!

New York Museum Pass

Wil je meerdere belangrijke musea in New York bezoeken? Dan is een New York Musea en Bezienswaardigeheden pas erg handig. Met een dergelijke pas heb je namelijk gratis onbeperkt toegang en je hoeft niet in de rij voor de kassa bij topmusea zoals het Metropolitan of het MoMa. Die rijen kunnen tijdens de vakanties namelijk behoorlijk oplopen...

Er zijn meerdere soorten passen, een citypass waarmee je 7 dagen lang onbeperkt de toegang hebt tot het MoMa, het Metropolitan, het American Museum of Natural History en het Guggenheim. Met als bonus gratis entree tot de Empire State Building en het Vrijheidsbeeld voor 60,- (april 09).

Voor wie 1, 2, 3 of 7 dagen alle grote musea en attracties van New York in en uit willen kunnen lopen is er nog een soort superpas met toegang tot een 50-tal attracties. Meer informatie over de pas en de musea & attracties die je kunt bezoeken.

Bestellen van een pas: in Nederland kan je alle bovengenoemde passen en speciale musea tours (zoals een bijzondere rondleiding door het Metropolitan Museum) bestellen bij Viator

Het Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art is het grootste en een van de mooiste musea op het westelijk halfrond. In het Metropolitan, ook wel kortweg ‘The Met’, tref je meer dan 2 miljoen kunstwerken uit alle werelddelen van de prehistorie tot aan de 21e eeuw.

Metropolitan Museum of Art, 1000 Fifth Ave (bij 82nd Street). insdag t/m zondag van 09.30 tot 17.30 uur. Op vrijdag en zaterdag sluit het museum om 21.00 uur. Gesloten met Thanksgiving, op 1 Januari en 25 December.

The Museum of Modern Art

Het schitterende Museum of Modern Art in New York, kortweg het MoMa, is opgericht in 1929 om moderne kunst te promoten. Het is beroemd vanwege de uitzonderlijke collectie schilderijen van onder meer Picasso, Cézanne, Monet en Gaugin.

The Museum of Modern Art, 33rd Street (tussen fifth en sixth Ave), Queens Boulevard, Long Island City, Queens. Woensdag t/m maandag van 10.30 tot 17.30 uur en op vrijdag tot 20.00 uur. Gesloten op dinsdag.

Het American Natural History Museum

Het American Natural History Museum behoort tot de top 10 bezienswaardigheden van de stad New York. Dit museum dat met name bekend is vanwege de tentoonstellingen die de geboorte van de aarde en evolutie beschrijven, is zowel fantastisch voor volwassenen als kids en mag je beslist niet overslaan tijdens je trip!

American Museum of Natural History, Central Park West, 79th Street. Dagelijks van 10.00 – 17.45 uur. The Rose Center blijft open tot 20.45 uur op iedere eerste vrijdag van de maand. De Space Show Hours zijn ieder half uur vanaf 10.30 – 16.30 uur en op de eerste vrijdag van de maand tot 19.00 uur. Gesloten met Thanksgiving en eerste kerstdag.

New York Guggenheim Museum Soho

De kleine dependance van het Guggenheim Museum in Soho huisvest regelmatig exposities van beroemde kunstenaars als Paul Klee en Marc Chagall. In de permanente collectie tref je een bijzondere serie werk van Andy Warhol met als titel “The Last Supper”.

Guggenheim Museum Soho, Broadway 575, bij Prince Street.
Zaterdag t/m woensdag van 10.00 tot 17.45 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. Neem lijn N of R naar Prince Street of B, D, F of Q naar Broadway-Lafayette Street.

Museum New York Top 10 > Guggenheim Museum

Het wereldberoemde Guggenheim Museum richt zich in zijn schitterende collectie primair op moderne en hedendaagse kunst. Ook het gebouw, een spraakmakend ontwerp uit 1959 van Frank Lloyd Wright is de moeite van het bezichtigen waard. Tip: iedere eerste vrijdagavond van de maand draait een DJ muziek, van 21.00 uur tot 01.00 uur, in de centrale hal van het Guggenheim!

Guggenheim Museum, Fifth Avenue, bij 82nd Street.
Dagelijks van 10.00-17.45 uur, vrijdag open tot 19.45 uur en gesloten op donderdag.
Lijn 4, 5 of 6 naar 86th Street

Museum New York Top 10 > Museum of the City of New York

Het Museum of the City of New York, gehuisvest in een prachtig, koloniaal landhuis,  laat je kennismaken met de geschiedenis van de stad. Een aanrader zijn de Rockefeller kamers met modellen huizen van van o.a. Rockefeller en de expositie over de haven van New York.

Museum of the City of New York, Fifth Avenue 1220, bij 103rd Street.
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 
Lijn 6 naar 103rd Street 

New Museum of Contemporary Art

Het internationaal bekende New Museum of Contemporary Art legt zijn focus op de meer innovatieve, abstracte moderne kunst.

New Museum of Contemporary Art, Broadway 583, tussen Houston en Prince Street.
Geopend van dinsdag t/m zondag van  12.00 – 18.00 uur, donderdagavond tot 20.00 uur geopend en gesloten op maandag.
Lijn 6 naar Spring of Bleecker Street

Museum New York Top 10 > Studio Museum

Een deel Harlem wordt bewoond door mensen afkomstig uit de Caribbean en staat bekend als El Barrio en juist dit van oorsprong arme deel van de stad bruist van de creativiteit. De collectie van het Studio Museum in Harlem bestaat volledig uit Afro-American Art. Tip: de museumwinkel is erg aantrekkelijk!

Studio Museum, 144 West 125th Street.
Woensdag, vrijdag en zondag van 12.00 - 18.00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.
3 naar 125th St. of 4,5,6 naar 125th St. Lexington Ave.

Frick Collection New York

De schitterende Frick Collection, gehuisvest in de voormalige woning van de succesvolle zakenman annex kunstliefhebber en verzamelaar Henry Frick, bestaat o.a. uit prachtige schilderijen en sculpturen gemaakt door meesters als Vermeer, Breton, Rembrandt en Monet.

Frick Collection, 1 East 70th Street, tussen Madison en 5th Avenue. Dinsdag tot zaterdag van 10.00 – 18.00 uur. Op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Lijn 6 naar 68th Street

New York Children's Museum of the Arts

In het Children’s Museum of the Arts kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan interactieve exposities en leuke, educatieve activiteiten, waarbij ze meer over zichzelf en andere culturen te weten komen.

Children’s Museum of the Arts, 212, West 83rd Street.
Woensdag tot zondag van 10.00-17.00 uur
Lijn 1 of 9 naar 86th Street / B, C naar 81st Street
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews