De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Central Park

Central Park

Centraal Park in Manhattan is een immense groene oase in het hartje van de bruisende stad New York. Dit park is zonder twijfel het meeste beroemde van de Verenigde Staten en misschien ook wel het meest bekende park ter wereld!

Tijdens een bezoek aan Central Park kan je dag en nacht je ogen uitkijken! Je treft hier o.a muzikanten, joggers, een dierentuin, prachtige fonteinen en standbeelden, tientallen sportvelden en een schitterende vijver om zomers op te varen en in de winter op te schaatsen.

Central Park New York

Het langwerpige Central Park vormt de groene longen van de stad New York, met een lengte van 4 kilometer van midtown Manhattan tot aan het prachtige Harlem meer.

Meer dan 25 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het park om te wandelen, rollerskaten, joggen, fietsen, paardrijden of gewoon heerlijk in de zon te liggen. De aanleg van het park met een half miljoen bomen duurde maar liefst 16 jaar! Sinds 1965 is het Central Park een officieel historisch monument en sinds 1974 een New York City monument.

Enkele hoogtepunten in Central Park die je zeker moet bezoeken zijn het romantische Loeb Boathouse waar je roeibootjes kunt huren, de mooie Bethesda fontein en de romantische Conservatory Garden in een rustig hoekje in het noordoosten van Central Park.

Great Lawn in Central Park

The Great Lawn is de plaats waar in de zomer gratis toneelvoorstellingen en concerten worden gegeven.  Op deze  plek was ook het beroemde Central Park concert van Paul Simon en als je geluk hebt tref je hier tijdens je bezoek de Metropolitan Opera of het New York Philharmonic. The Great Lawn, ingangen tussen 72th - 86th Street, New York.

Tavern on the Green

Vanaf het terras van dit beroemde restaurant heb je een prachtig uitzicht. De spot in New York voor een romantische lunch of diner! Reserveren aanbevolen. Tavern on the Green, Central Park West op 67th Street, New York. Metro: lijn 1 uitstappen op 66th Street bij Lincoln Center. Tel: 212-873-3200

Wildlife center

Leuk voor een bezoek met kids is deze kleine dierentuin met o.a pinguins, pandaberen en apen.  Geopend van 10.00 - 17.00 uur. Central Park Wildlife Center, 64th Fifth Ave, New York.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews