De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De lichten van de Empire State Building kleuren mee met het 'seizoen'. Roze voor Valentijnsdag, zwart voor Wereld Aids Dag en groen met rood voor Christmas!

Tot 1972 was het Empire State Building het hoogste gebouw ter wereld!

Voorpret

Bekijk de filmklassieker Affair to Remember met Cary Grant en Deborah Kerr of de film King Kong uit 1933 waarin deze reusachtige aap naar de top van de Empire State Building klimt.

Empire State Building

Empire State Building

Hoewel de Chrysler Building volgens velen de mooiste wolkenkrabber van New York is, blijft de Empire State Building een van de belangrijkste bezienswaardigheden en de meest romantische wolkenkrabber van de stad.

Bouw van de Empire State Building, New York

De bouw van de Empire State Building mag men gerust een wonder genoemd. Deze beroemde wolkenkrabber is namelijk in slechts 410 dagen gebouwd! Er werkten duizenden mensen tegelijk aan de bouw van de Empire State Building en toch waren de bouwkosten slechts $ 41 miljoen dollar. De bouwkosten konden zo laag zijn vanwege de economische depressie in Amerika in de eerste helft van de jaren dertig.

Vanaf het moment dat de toren open was is verdieping 102 het meest exclusieve kantooradres binnen heel New York. De eerste jaren na opening konden overigens slechts weinig bedrijven de huur betalen en dit leverde de Empire State Building zelf de bijnaam 'Empty State Building' op. Vandaag de dag werken hier echter ruim 20.000 mensen!

De Empire State Building bezoeken

Sinds Cary Grant op de 86e etage wachtte op Deborah Kerr in de filmklassieker ''Affair to Remember'' bezoeken jaarlijks 3,5 miljoen mensen dit uitkijkplatform. Ook Tom Hanks en Meg Ryan hadden op dit platform hun eerste ontmoeting in  "Sleepless in Seattle". Met de lift ben je er in 45 seconden!

Naast de panoramaterrassen tref je in het Empire State Building twee restaurants, een sushi bar, een groot aantal  koffieshops en de New York Skyride, een helikoptervlucht simulatie. In het souterrain van de wolkenkrabber tref je de Guiness World Record Exhibet Hall met een tentoonstelling  over wereldrecords.

Het Emire Stae Building us dagaelijks geopend van 09.30 tot 24.00 uur. De laatste lift gaat om 23.15 omhoog! Entree: volwassenen +- $18,- kinderen (6 tot 12 jaar) $13,- en senioren (62+) $ 16,-

Empire State Building, 350, Fifth Avenue (halverwege 33th en 34th Street), New York. Metro: 1, 2, 3, 9, A, C, E naar 34th Street halte Penn Station of B, D, F, N, Q, R naar 34th Street halte Avenue of the Americas.

New York stedentrips tip!

Een romantische stedentrip naar New York? Hotel Pennsylvania ligt op een steenworp afstand van de Empire State Building en is een perfecte uitvalsbasis om samen New York te verkennen.

Vergelijk de actuele kamerprijzen voor Hotel Pennsylvania op trivago. Wij vonden een overnachting in dit degelijke maar centraal gelegen twee sterrenhotel voor 109 euro. Voor de budgetreiziger zijn er volop hotels te vinden onder de 100 euro per nacht.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews