De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De metro in New York heeft maar liefst 468 haltes. Het is dan ook de manier bij uitstek om overal voordelig en snel te komen!

Voorpret

Lees alle leuke weetjes over het Vrijheidsbeeld

Praktische informatie New York

Op vakantie naar New York? Hier tref je praktische informatie voor je reis  o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd voor een bezoek aan NYC,  over het visum  en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Praktische informatie New York > reizen naar New York

De belangrijkste internationale luchthaven van New York is John F. Kennedy International Airport op 24 kilometer van de stad. Er zijn echter meer opties om naar NYC te reizen. Je kunt bijvoorbeeld ook op Newark International Airport landen. Newark, op 26 kilometer van New York. De vlucht van Amsterdam naar New York duurt een kleine 8 uur, er zijn ook goedkope vluchten met overstap. Kijk hier meer informatie over vliegen naar NY en 6 supertips om goedkope vliegtickets naar New York te vinden!

Actuele ticket aanbiedingen voor New York

* Bekijk hier de bijkomende kosten

De beste reistijd, tijdsverschil & informatie over New York reisaanbod

Beste reistijd voor New York - Het voor- en najaar zijn het best, het is dan niet te warm of te koud. Maar kerst in New York is natuurlijk ook geweldig!

Tijdverschil met Nederland - In New York is het 6 uur vroeger

Voltage - 110, wereldstekker is nodig. Sommige hotels hebben wel de Europese stekkers, maar daar kan je niet vanuit gaan

New York reisaanbod - Tip van de redactie: wil je écht alles zien van New York? Stippel zelf je route uit en ontdek New York op eigen houtje en lees: 10 tips voor wie goedkoop naar New York wil reizen.

Fooi geven in New York

In restaurants is het normaal om een fooi te geven van 15 tot 20% van de rekening. Dit is hoog omdat het personeel weinig salaris ontvangt. In sommige restaurants is de fooi al inbegrepen bij de rekening, als dit het geval is staat er 'service' of 'gratuity included' op de rekening, dan hoef je geen extra fooi te geven. Ook in de taxi is het gebruikelijk een fooi te geven of het bedrag omhoog af te ronden, let er wel op dat de chauffeur de meter aanzet!

Gezondheid, verzekering & vaccinaties

Reisverzekering: let op de werelddekking!
Het van groot belang dat je nog voordat je op reis gaat naar Amerika een reisverzekering afsluit. Zonder reisverzekering word je vaak niet geholpen in een ziekenhuis. Als je al een doorlopende verzekering hebt check dan ook even of je wel werelddekking hebt (sommige verzekering gelden alleen voor Europa). Handig: bij sommige reisverzekeringen kan je zelf bepalen of je de basisdekking wilt uitbreiden met zaken als een annuleringsverzekering, wintersport en werelddekking. Je betaald dan alleen voor wat je ook gebruikt!

Inentingen - Vaccinaties zijn niet nodig voor een stedentrip naar New York.en je van plan om na New York verder te reizen door Amerika, informeer dan eventueel bij je huisarts of  vaccinaties nodig zijn.

Water: beter uit de fles - Het drinken van kraanwater wordt vaak afgeraden in Amerika, vaak zit er een chloor smaak aan het water. Je doet er dus verstandig aan om mineraalwater te kopen.

Paspoort en visum informatie voor een reis naar de VS

Voor korte reizen naar New York is een Europees paspoort voldoende.  Dit paspoort moet wel geldig zijn tot na vertrek uit de VS. Kinderen dienen ook het bezit te zijn van een eigen paspoort. Je hoeft meestal geen visum aan te vragen voor een vakantie naar New York. Blijf je langer of heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Bij twijfel check de ambassade van Amerika.

Telefoneren in de Verenigde Staten

Het is het goedkoopst om in New York te bellen vanuit een telefooncel, met een telefoonkaart of je creditcard. Bellen vanuit een telefooncel is stukken goedkoper dan bellen vanuit je hotelkamer omdat het hotel vaak forse toeslagen berekend.

Bellen met je Nederlandse mobiel gaat vaak niet vanuit Amerika omdat er een verschil is in bandbreedte.

Bel je vanuit Nederland naar Amerika toets dan eerst +1. Van Amerika naar Nederland toets je eerst +31. In beide gevallen volgt daarna het telefoonnummer zonder de eerste nul.

Het alarmnummer in Amerika is 911.

Geldzaken en valuta in New York

Valuta New York - De officiële munteenheid van Amerika is de dollar. De dollar is verdeeld in 100 cent of ook wel pennies genoemd.

Creditcard New York - Het meest gebruikte betaalmiddel in Amerika is de creditcard, bijna overal kan je daarmee terecht. Controleer wel even voor je vertrek of je limiet voldoende is. Heb je nog geen creditcard? Als je reizen naar Amerika maakt is het handig en verstandig voor noodgevallen een creditcard bij je te hebben.

Pinnen New York - Natuurlijk kan je ook met je pinpas geld opnemen. Bij de grotere supermarkten en benzinestations zijn ATM's (Automatic Teller Machine's) te vinden. Uiteraard zijn deze ook bij banken te vinden.

Actuele ticket aanbiedingen voor New York

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews