De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er met Nieuwjaar ruim een ton aan confetti wordt uitgestrooid over New York?

Voorpret

Wil je vast weten wat je meemaakt op Times Square? Dit filmpje geeft een kleine impressie van de massale nieuwjaarsviering!

Nieuwjaar New York

Wil je het nieuwe jaar spectaculair beginnen? Vier dan Nieuwjaar in New York! Begin 2019 with a big bang op Times Square. Rond de feestdagen is New York extra magisch en schitterend versierd, dus het is zeker de moeite waard om van het nieuwjaarsfeest een mini vakantie te maken.

Lees in deze reisgids alle tips & info voor jouw Nieuwjaar in New York. Wat zijn de tradities, the place to be, reis aanbiedingen en meer!

Nieuwjaar New York

Times Square is dé place to be in New York met Nieuwjaar. Ieder jaar komen hier ruim 750.000 mensen naartoe om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. The Ball is hier de belangrijkste nieuwjaarstraditie. Duizenden mensen verzamelen zich rond middernacht op Times Square om de traditionele New Years Eve Ball neer te zien dalen. Deze grote, schitterend verlichtte bal zakt om 23.59 langzaam naar beneden terwijl iedereen in spanning de laatste seconden van het jaar aftelt. Wanneer de bal de grond raakt is het precies 00.00 uur. Er barst dan een spectaculaire lichtshow los, miljoenen kleurige confettiblaadjes dwarrelen vanaf de daken op je neer en iedereen roept 'Happy New Year!'

Stedentrip New York met oud en nieuw
Wil je nieuwjaar in New York vieren? Hieronder tref je de top 3 reisorganisaties met de beste deals voor vlucht + hotel New York. pakketten van dit moment. Als je liever zelf je reis wilt samenstellen dan zijn hotel vergelijker Trivago en meta vlucht vergelijker Vliegen naar New York het beste vertrekpunt. Bij de eerste tref je een overzicht van alle acties van 98% van alle hotels, b&b's en zelfs hostels in New York. De tweede doet het zelfde maar dan voor vluchten vanuit Nederland, Duitsland of België.

Actuele citytrip aanbiedingen voor New York

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Oud en Nieuw New York tips!

De beste plekjes om The Ball te spotten met Oud en Nieuw: Op Broadway tussen 43rd Street en 50th Street en op Seventh Avenue tot 59th Street.

Tip! Wil je naar Times Square? Dan word je geadviseerd om via Sixth of Eight Avenue binnen te komen. Je kunt zo de beste plekken bemachtigen. Het is aan te raden om al vroeg in de middag richting Times Square te gaan voor de beste plekjes. En scan de lokale kranten voor speciale Nieuwjaar arrangementen en tickets van restaurants en theaters.

Let op: de straten worden al vroeg afgesloten! Op oudejaarsavond worden de straten vanaf 43rd Street en Broadway richting het noorden, allemaal afgesloten voor verkeer.

Wat kost het? Je kunt helemaal gratis naar Times Square om Nieuwjaar in New York te vieren!

Handig: Er zijn op Times Square geen openbare toiletten.. Er zijn wel veel restaurants open, maar de wachtrij voor de wc's daar is lang. Zorg dus dat je op tijd van tevoren gaat!

Wat moet je aan? Er is een dresscode: kleed je warm aan, veel lagen! De temperatuur zal onder het vriespunt liggen en aangezien je nogal een tijdje buiten staat, is het raadzaam om je goed in te pakken.

Voor meer informatie over Nieuwjaar New York op Times Square kijk je op Times Square Alliance. Hier vind je overzichten van restaurants en hotels in de buurt, maar ook alle feesten en je vindt er praktische informatie.

Wil je meer weten over Times Square in het algemeen? Lees dan onze online reisgids Times Square.

New year New York - Midnight Run

Naast The Ball is de New Year Midnight Run, een minimarathon van 6 km, een New Yorkse traditie. Het is geen echte wedstrijd, want feesten staat centraal tijdens de run. Je loopt namelijk onder het genot van muziek, verkleedpartijen, dj's en vuurwerk! Voor echte hardlopers zijn er mooie prijzen. De winnaar krijgt 400,-! Maar ook de run langs de zijlijn bijwonen is een feest.

Inschrijfgeld voor runners is 35,- euro, anders gratis.

Meedoen? Registreer je dan nu bij de New York Road Runners.

New York nieuwjaarsduik

Net als in Nederland luiden ook in New York veel mensen Nieuwjaar in met een nieuwjaarsduik. Plons in het New York Aquarium op Coney Island! Heerlijk om het nieuwe jaar verfrist te starten.

Vuurwerk kijken in Central Park

Eén van de bekendste plekjes van New York is natuurlijk Central Park. Dit prachtige uitgestrekte park is een perfecte plek om het vuurwerk vanuit heel Manhattan omhoog te zien schieten. Met oud en nieuw komen ook hier honderden mensen samen om naar een spetterende vuurwerkshow te kijken en elkaar onder het genot van muziek, hapjes en drankjes een 'Happy New Year' te wensen!

Actuele citytrip aanbiedingen voor New York

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
VakantieDiscounter € 12,50 De getoonde prijzen zijn exclusief 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en een bijdrage van 10.00 aan het SGR-fonds.
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews