De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, voor de Amerikanen Lady Liberty, waakt over New York sinds 1886 toen de Franse regering haar aanbood als symbool van vriendschap aan Amerika.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken? Hier tref je info over entree tot het Vrijheidsbeeld, bijzondere excursies, een restaurant en ferry met geweldig uitzicht op Lady Liberty en alle weetjes die je maar het Vrijbeidsbeeld in New York wilde weten! 

Het Vrijheidsbeeld New York

Hoe hoog is het Vrijheidsbeeld? Inclusief het granieten voetstuk is het Vrijheidsbeeld maar liefst 90 meter hoog en de klim naar de top is 354 treden.

Wie was de ontwerper van het Vrijheidsbeeld? Het ijzeren geraamte van Lady Liberty, of zoals ze officieel heet Liberty Enlightening the World, is van Gustave Eiffel tevens ingenieur van de Eiffeltoren. Een saillant detail is dat de moeder van de beeldhouwer Bartholdi model stond voor de gelaatstrekken van Lady Liberty!

Beroemd Gedicht - Ieder Amerikaans schoolkind leert het gedicht waarin Lady Liberty op haar voetstuk staat en waarmee ze de 'vermoeiden, armen en onderdrukten' van de wereld welkom heet.

Werelderfgoed - Sinds 1924 is het Vrijheidsbeeld een Nationaal Monument en vanaf 1984 staat het Lady Liberty ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Na de aanslagen van 11 september 2001 was het Vrijheidsbeeld enkele jaren gesloten voor het publiek. Maar gelukkig is Lady Liberty nu weer voor iedereen te bezoeken!

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Het Vrijheidsbeeld beklimmen - Het uitzicht vanaf de kroon van Lady Liberty is meer dan fantastisch maar houd er wel rekening mee dat je om boven te komen 354 traptreden moet beklimmen! Tip: Later op de dag kan je soms wel 2,5 uur in de rij staan om naar binnen te kunnen, maar als je om 08.30 uur bij het Vrijheidsbeeld bent kan je meestal direct naar boven! 

Lady Liberty vanuit een helikopter - Voor het mooiste uitzicht op het Vrijheidsbeeld & the skyline van Manhattan kan je ook een 10 minuten durende vlucht per helikopter maken. Toegegeven een dergelijk vlucht is niet heel voordelig (wij betaalden 89,50 in april 09), maar een vlucht over Wall Street, de Brooklyn Bridge, Ellis Island en Lady Liberty is wel een geweldige belevenis!

City tours en excursies - Inclusief het bezoek aan het Vrijheidsbeeld of bovengenoemde helikoptervlucht kan je het beste vooraf reserveren. Als je in het bezit bent van een credit card kun je dit gemakkelijk boeken via Viator. Vink hiervoor de optie 'activiteiten' aan in het zoekveld 'stel je reis samen' en zoek naar activiteiten in New York. Je krijgt zeer veel opties voor leuke excursies!

Entree Vrijheidsbeeld

Openingstijden Vrijheidsbeeld - Zeven dagen per week van 08.30 en 16.00 uur.

Tickets Vrijheidsbeeld - De prijs van de ferry is $ 12,- voor volwassenen en $ 4 voor kinderen daarbij is toegang tot Lady Liberty en het beroemde Ellis Island inbegrepen. 

Passen incl toegang Vrijheidsbeeld - Zowel met de New York als met de Citypass heb je gratis toegang tot het Vrijheidsbeeld. Een groot voordeel van deze passen is bovendien dat je niet in de rij voor de kassa hoeft. Meer info: New York Attractie Passen.

Metro Vrijheidsbeeld 4 of 5 naar Bowling green, dan verder de boot pakken in Battery Park.

Virtuele tour Vrijheidsbeeld: HD Tour Vrijheidsbeeld

Geweldig uitzicht op het Vrijheidsbeeld

Hotel met uitzicht op het Vrijheidsbeeld? Een ultieme New York droom is logeren in het Ritz Carlton. Een kamer in dit geweldige hotel reserveer je v.a circa 125,- p.p / 250,- per kamer - maar kies zeker voor een Harbor View room, voor circa 12,- meer p.p  heb je dan een zeer luxe kamer met geweldig uitzicht op het Vrijheidsbeeld en telescoop om de hele haven van New York te bestuderen! Aanbiedingen van dit hotel tref je op Trivago.

Restaurant met uitzicht op het Vrijheidsbeeld
In het Vrijheidsbeeld is geen restaurant, maar vanuit het Chinese Liberty View restaurant op 21 S End Ave in Battery Park heb je wel een geweldig uitzicht op Lady Liberty! Het eten - met name de Peking Duck - is erg lekker en bovendien heel redelijk van prijs (hoofdgerecht v.a circa $ 15,-). Tip: in de zomer zit je hier heerlijk buiten op het terras!

Gratis uitzicht op het Vrijheidsbeeld? De New York ferry! Een tochtje van 25 minuten met een super uitzicht op het Vrijheidsbeeld maak je helemaal gratis met de Staten Island Ferry!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews