De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Metropolitan Museum

Metropolitan Museum
Het Metropolitan Museum of Art in New York, is het grootste en een van de mooiste musea op het westelijk halfrond. In het Metropolitan, ook wel kortweg “The Met”, tref je meer dan 2 miljoen kunstwerken uit alle werelddelen van de prehistorie tot aan de 21e eeuw.

Metropolitan Museum of Art New York

Met bijna vijf miljoen bezoekers per jaar en een jaarlijks budget van $ 120 miljoen dollar is "The Met" het meest vooraanstaande culturele instituut van New York. Het Metropolitan is in 1870 gesticht en in 1880 naar de huidige locatie in Central Park NY verhuisd. Inmiddels heeft dit gigantische museum zich zo uitgebreid dat het prachtige oorspronkelijke gebouw verborgen gaat achter de nieuwe museumvleugels.

Het museum is gevestigd op de Museum Mile op Fifth Avenue bevinden waar zich o.a. ook het Guggenheim Museum, het Jewish Museum en het Frick Museum bevinden. Hou er rekening mee dat je voor een bezoek aan het Metropolitan alleen meerdere dagen moet uittrekken als je alles wilt zien!

Hoogtepunten in de collectie zijn de Griekse en Romeinse zalen, de schitterende collectie met Egyptische mummies en een tempel uit Darfur, de collecties Chinese en Byzantijnse kunst en Europese schilderkunst met werken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt.

Persoonlijke favorieten zijn de Frank Loyd Wright kamer en espresso in het Rooftop Garden Cafe. Op een mooie dag heb je vanaf dit dakterras een prachtig uitzicht over Central Park!

Het Metropolitan Museum, New York bezoeken

Het Metropolitan is open van dinsdag t/m zondag van 09.30 tot 17.30 uur. Op vrijdag en zaterdag sluit het museum om 21.00 uur. Het Metropolitan Museum is gesloten met Thanksgiving, op 1 Januari en 25 December.

Entree: volwassenen $20,- senioren $15,- studenten $10,-  en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene  hebben gratis toegang. Metropolitan Museum of Art, 1000 Fifth Ave (bij 82nd Street), New York. Metro: 4, 5 of 6 naar 86th Street.

Tip 1: geen zin om in de rij te staan voor de kassa? Met "the New York Citypass" heb je toegang tot maar liefst 6 populaire attracties en musea in New York waaronder The Metropolitan Museum. De Citypass kan je van te voren aanschaffen via Guide and Go en kost circa 112,- voor 9 dagen. Als je het uitrekent betaal je dus niet meer dan bij de kassa van "The Met" én je kunt meteen naar binnen!

Tip 2: ben je van plan veel musea en bezienswaardigheden te bezoeken in New York? Dan kan je besparen met "the New York pass" waarmee je 60 musea en attracties in New York (waaronder het Metropolitan) onbeperkt kunt bezoeken!  

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews