De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De collectie van het Museum of Modern Art bestaat uit meer dan 100.000 kunstwerken, 14.000 films, ruim 4 miljoen filmfoto’s en maar liefst 140.000 boeken in de museum bibliotheek!

Voorpret

Beijk alvast de online collectie van het Modern Museum of Art.

Museum of Modern Art

Museum of Modern Art
Het schitterende Museum of Modern Art in New York, kortweg het MoMa, is opgericht in 1929 om moderne kunst te promoten. Het is beroemd vanwege de uitzonderlijke collectie schilderijen van onder meer Picasso, Cézanne, Monet en Gaugin.

Museum of Modern Art New York

Hoogtepunten uit de collectie van dit museum zijn o.a De Sterrennacht van van Gogh, One van Jason Pollock, de prachtige 'Sculpture Garden' en de verzameling film met meer dan 4 miljoen stills!

Ook de foto collectie is heel bijzonder en het Museum  of Modern Art is één van de weinige musea die een complete galerie hebben toegewijd aan architectuur & design.

Het MoMa is sinds 1939 gevestigd in een prachtig gebouw in de bouwstijl van Goodwin en Durell Stone. Maar in 2004 kreeg de bekende Japanse architect Yoshio Taniguchi de opdracht het museum een facelift te geven. Ook interieur en exterieur van het museum zelf zijn derhalve zeer de moeite waard! 

The Museum of Modern Art bezoeken

Het MoMa is geopend van woensdag t/m maandag van 10.30 tot 17.30 uur. Gesloten op dinsdag en op vrijdagavond open tot 20.00 uur.

Entree: volwassenen $ 20,- en studenten $ 16,-. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang tot het museum en op vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur is het museum voor iedereen gratis toegankelijk!

Tip! Koop je ticket online bij Guide en Go voor 22,50 euro en sla de lange wachtrij voor de kassa over!

The Museum of Modern Art, 33rd Street (tussen fifth & sixth Ave), Queens Boulevard, Long Island City, Queens New York. Metro: 7 naar 33rd Street in Queens Long Island.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews