De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Malmo een aantal bekende voetballers zijn geboren. Namelijk: Christian Wilhelmsson, Markus Rosenberg en Zlatan Ibrahimovic.

Voorpret

De Oresund brug is een bouwkundig meesterwerk. Bekijk de documentaire van National Geographic over de bouw van deze brug die de steden Kopenhagen en Malmo verbindt.

Bezienswaardig Malmo

Bezienswaardig Malmo

Wil jij naar Malmo? Kijk snel verder voor alle bezienswaardigheden in deze Zweedse stad. Hier tref je de niet te missen bezienswaardigheden in Malmo, van musea tot de mooiste gebouwen en meer tips voor een bezoek aan bezienswaardig Malmo!

Bezienswaardigheden Malmo

Malmo beschikt over enkele historische bezienswaardigheden, maar ook moderne. Zo is er een historische binnenstad en vind je gebouwen uit de 14e eeuw. Ook is er in de aandacht voor moderne architectuur. De beroemde Oresund brug is daar een voorbeeld van. Daarnaast is het in de stad goed vertoeven met mooi weer. Je kunt naar het strand en er zijn meerdere parken.

Turning Torso

Een van de kenmerken van Malmo is de Turning Torso. Dit gebouw is ontworpen door Santiago Calatrava. Het is wel mogelijk om dit gebouw te bezoeken, alleen niet om naar boven te gaan. Het gebouw is vanaf veel punten zichtbaar in de stad en bevindt zich vlakbij het centraal station. Het werd in 2005 officieel geopend als hoogste wolkenkrabber van Scandinavië. Het kreeg in 2005 de prijs voor het beste internationale residentiële gebouw.

De turning torso vind je aan de Västra Varvsgatan 34, Malmo.

Sint Pieterskerk

Een van de bijzonderste historische gebouwen in Malmo is de Sint Pieterskerk. Deze kerk uit de 14e eeuw is een van de oudste gebouwen van Malmo en wordt gezien als de mooiste kathedraal van heel Zweden. De gotische architectuur maakt de kerk een lust voor het oog.

De Sint Pieterskerk is geopend van maandag – vrijdag van 8.00 – 18.00, zaterdag van 9.00 – 18.00 en op zondag van 10.00 – 18.00. De toegang is gratis. De kerk bevindt zich aan de Göran Olsgatan 4, Malmo.

Het Malmohus

Het Malmohus is een kasteel dat tegenwoordig dienst doet als museum en voor iedereen te bezoeken is. Het kasteel is gebouwd in 1434 door Eric van Pomerania en de bouw was afgerond in de loop van de zestiende eeuw. Het diende als kasteel voor Deense en Zweedse vorsten. Naast de schoonheid van het kasteel biedt het Malmohus ook een viertal musea. Het stadsmuseum, kunstmuseum, natuurhistorisch museum en een aqua- en tropicarium.

Het museum bevindt zich aan de Malmöhusvägen 6, Malmo. Zomers zijn er tours onder begeleiding van een Engelstalige gids op zaterdagen en zondagen om 14.00 uur.

Slottstradgarden & windmolen

Deze goed onderhouden organische tuin ligt midden in Malmo en hier vind je veel verschillende soorten bomen en planten. Je kunt hier ook vers geplukte groenten en bloemen kopen. En van alles te weten komen van de tuinders. Ook vind je hier een van de leukste cafés van Malmo en vinden er zomers verschillende evenementen plaats. Tot slot vind je vlak naast de tuin een originele Nederlandse windmolen uit 1851.

De Slottstradgarden is het gehele jaar geopend.

Oresund bridge

Last but not least is het meesterwerk de ‘Oresund bridge’, oftewel de sontbrug tussen Kopenhagen en Malmo. De brug waar heel wat over gespeculeerd is door politici werd in het jaar 2000 een feit. De vaste verbinding tussen het Zweedse en het Deense vasteland moest de economie in de regio rond Malmo een impuls geven. Het mooiste uitzicht op de brug is vanuit het Luftkastellet restaurant in Lernacken.

Budget deals

Top Tips Per Type