De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Houtvlotavontuur Zweden

Houtvlotavontuur Zweden

Echt een bijzondere vakantie? Al eens gedacht om te gaan vlotvaren? Zweden heeft prachtige rivieren waar je een vlottentocht over kunt maken. Lees snel verder over vlotvaren in Zweden.

Vlotvaren Zweden: avontuurlijke vakantie tip!

Eens een echt bijzondere vakantie? Wat dacht je van vlotvaren op je eigen gebouwde vlot! Op je eigen tempo zak je de Klarälven rivier af langs de mooiste plekjes van Zweden. Als je een vlottentocht onderneemt kun je overnachten in de vrije natuur: kamperen op de wal of overnacht op je vlot. Een vlot varen vakantie verzekert je van heel veel actie en rust tegelijkertijd!

Zo'n bijzonder houtvlotavontuur boek je bij Buro Scanbrit, de specialist op het gebied van avontuurlijke reizen in o.a. Zweden. Hier kun je een 8-daagse vlottentocht Zweden boeken vanaf circa 400,- inclusief 1 week kanohuur, 7 overnachtingen op het houtvlot of op in een tentje op de oever (let op: in bepaalde periodes van het jaar krijgen kids tussen onder de 16 jaar korting!). Er is ook een 5-daags houtvlot avontuur te boeken.

Bij een houtvlot vakantie zijn instructies door een ervaren vlottenbouwer en materialen inbegrepen, zodat het bouwen van je eigen vlot geen probleem zal zijn. Hoewel de reis naar Zweden niet inclusief is, zijn wel je transfers van en naar het begin / eindpunt van je reis geregeld, krijg je een opslagbox, jerrycan én een kaart van de rivier en de omgeving mee! 

Vlot varen? De leukste vlottentocht Zweden

Je vakantie doorbrengen op een vlot? Wat kan je dan precies verwachten?

Vlotvaren Zweden - Stap 1: je eigen vlot bouwen! De eerste dag begint met een korte uitleg en een overnachting op de camping. Zodra op de tweede dag alle boomstammen aan elkaar geknoopt zijn kan alle bagage aan boord en kan het avontuur beginnen!

Vlottentocht Zweden: leuke plekjes om aan te leggen
Langs de rivier kan je verschillende leuke plekken bezichtigen. Leg eens aan bij de houten kerk in Dalby, het oude centrum van Ambjörby of de imposante waterval en kloof bij Bratfället. Vang je onderweg genoeg vis? Dan hoef je natuurlijk minder boodschappen te doen!

Houtvlotavontuur op de Klaralven

Tijdens je houtvlotavontuur op de Klaralven beleef je zweden van heel dichtbij. Je slaapt in je tent op het vlot of slaapt op de oever tussen de bomen en onder de sterrenhemel. Wie durft neemt af en toe een duik in de rivier (brrr koud) en vang je eigen avondeten door je hengel uit te gooien.

Leuke weetjes over houtvlotvaren in Zweden:
  • Je vaart gemiddeld zo'n 8 uur per dag met het vlot.
  • De kans is groot dat je bevers, herten en elanden (misschien wel met kalven) kunt spotten. Deze dieren trekken vaak naar de rivier om te drinken.

Vlotvaren in Zweden? Meer tips & Zweden info

Buro Scandinavia heeft een breder assortiment in avontuurlijke reizen in Zweden. Niet alleen het houtvlotavontuur, maar bijvoorbeeld ook een kanovakantie en bekijk ook zeker eens hun kampeerhutten vakanties in Zweden.

Let op: het houtvlotavontuur boek je zonder vervoer! Via de Oresund brug rijd je van Denemarken naar het Zweedse Malmo (circa 800 km vanaf Utrecht).

Een alternatief is het boeken van een overtocht per ferry Kiel - Goteborg of vlieg naar Stockholm. Met het vliegtuig ben je binnen 2 uurtjes in Zweden. Huur vervolgens een auto in Stockholm!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews