De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

er 2 Zweedse steden in de Top 25 mooiste steden ter wereld staan?

Voorpret

Trek de Pippi Langkous films weer eens uit de kast. Ze zijn in Visby opgenomen.

Bezienswaardigheden Zweden

Bezienswaardigheden Zweden
Je vindt in Zweden vele bezienswaardigheden. Naast de prachtige natuur vind je er ook indrukwekkende cultuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van eeuwenoude rotstekeningen, middeleeuwse hanzesteden & interessante musea? In deze reisgids de mooiste Zweden bezienswaardigheden op een rij.

Bezienswaardigheden Zweden: de mooiste stad ter wereld

Zweden is een prachtig, uitgestrekt land waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Maar wist je ook dat er in de Top 25 mooiste steden ter wereld twee steden van Zweden in staan?

  • Op nr. 17: Malmo. Deze eco-stad wordt gekenmerkt door grote groene parken en historische gebouwen. Per vliegtuig, auto & trein is Malmo goed te bereiken, vanaf Utrecht is het ongeveer 780 km. Meer informatie? Ontdek de bezienswaardigheden van Malmo.
  • Op nr. 20: Stockholm. De hoofdstad van Zweden staat bekend om haar design, mooie parken, interessante musea en vele must sees. De mooiste bezienswaardigheden hebben wij beschreven in onze special Bezienswaardigheden Stockholm.


Bezienswaardigheden Zweden tip: Een goede tip voor als je Stockholm gaat verkennen is de Stockholm Card. Je hebt dan vrij entree tot 75 musea én je mag gratis met het openbaar vervoer reizen. Voor een 1-daagse pas betaal je circa 55,- en voor een 3-daagse pas ben je rond de 91,- kwijt. Lees alles over de Stockholm Card.

Zweden bezienswaardigheden: de wonderschone natuur

Zweden wordt natuurlijk gekenmerkt door haar prachtige natuurschoon, waaronder 28 nationale parken. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, kanoen en paardrijden. Op zoek naar wat avontuur? Ga vlotvaren in Zweden! Neem eens een kijkje bij het houtvlotavontuur Zweden

Een bijzonder gebied is de Hoge Kust, aan de oostkant van Zweden. Dit gebied is ontstaan tijdens de ijstijd en nog steeds verschuift het land 8 mm per jaar. Hierdoor ontstaan en verdwijnen er eilandjes in rap tempo. Midden in de natuur overnachten? Boek dan een van de vele kampeerhutten in Zweden!

Tip: Bijzondere reizen door Zweden boek je bij specialist Buro Scanbrit.

Bezienswaardigheden in Zweden: op de koninklijke tour

In Slot Drottningholm, gelegen op het eiland Lövö, vlak bij Stockholm, woont de koninklijke familie. Deze 18-eeuws koninklijke residentie is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het slot is geheel in barokstijl ontworpen, later zijn er een aantal gebouwen bijgebouwd, zoals het Chinese Paviljoen en het Slottheater. Het slottheater is één van de best bewaarde baroktheaters van Europa, sinds 1766 is er niets aan veranderd.

Hanzestad Visby: beleef de middeleeuwen

Visby kent een interessante geschiedenis. De grootste trekpleister van deze stad is de 3.4 km lange stadsmuur om het oude gedeelte van de stad, waar je ook nog meer dan 200 middeleeuwse gebouwen vindt. Deze bijzondere stad is dus niet voor niets opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vanaf Nynashamn vaart er in het hoogseizoen 6x daags een veerdienst naar Visby, 2x een sneldienst (2 uur en 50 minuten) en 4x een gewone dienst (3 uur en 15 minuten). Vanaf Oskarshamn vaart er iedere dag 1x een sneldienst (2 en een halfuur) naar Visby, en 1x een gewone dienst (2 uur en 55 minuten).

Rotstekeningen van Tanum

Wanneer je in het zuidwesten van Zweden bent kun je een bezoek brengen aan de Rotstekeningen van Tanum. Deze tekeningen stammen uit de Bronstijd en zijn meer dan 3000 jaar oud. Wil je de rotstekeningen bezoeken? Dan kun je het beste naar het Tanums Hallristningsmuseum Underslos, gelegen in het dorpje Tanumshede. Je ontdekt hier meer over de geschiedenis van de rotstekeningen en je kunt mee met een rondleiding langs de bijzondere tekeningen.

Middeleeuws festival in Visby: ga vele jaren terug in de tijd!

Ieder jaar wordt er in Visby in week 32 (augustus) een middeleeuws festival gehouden: Medeltidsveckan. De stad wordt omgetoverd tot een middeleeuwse stad, inwoners lopen in middeleeuwse kleding, er is een grote middeleeuwse markt, er worden veel rondleidingen gegeven en je vindt er vele muziek- en toneelvoorstellingen. Wanneer je zelf middeleeuwse kleding aantrekt staan de deuren van de gezelligste cafés en restaurants wijd voor je open.

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews