De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het kraanwater in Zweden is heerlijk! Bespaar door geen dure flesjes bronwater te kopen!

Voorpret

Lees eens gedichten of luister liedjes van Carl Michael Bellman, zijn teksten zijn allemaal ontstaan op het Stockholmse eiland Södermalm en je zal dus ook verschillende verwijzingen horen naar cafés en dergelijke op Södermalm

Goedkoop naar Zweden? Budgettips!

Zweden staat niet bekend als goedkoop land en toch hoeft vakantie in Zweden helemaal niet duur te zijn... je moet alleen wel een beetje de weg weten.

Lees onze tips voor goedkoop naar Zweden reizen, rondreizen in Zweden, voordelige boodschappen en meer budgettips voor een geweldige vakantie in Zweden met een mini budget!

Goedkoop naar Zweden reizen: auto of vliegen

Goedkoop naar Zweden per boot In de regel is het voordeligste om je eigen auto mee te nemen op de ferry. Lees alle tips om een goedkope overtocht naar Zweden te vinden.

Goedkope pakketreizen naar Zweden Soms is het goedkoper om een pakketreis incl. overtocht te boeken ipv losse overnachtingen + ferry. Voor autovakanties naar Zweden of rondreizen kijk je bij Buro Scanbrit.

Goedkoop vliegen naar de hoofdstad van Zweden vanaf Schiphol duurt een vlucht naar Stock ongeveer 2 uur. Voor goedkopere tickets kan je ook kijken of er vluchten beschikbaar zijn vanaf Eindhoven, Brussel of Düsseldorf bij de online specialisten en airlines hieronder. Hier zie je in een oogopslag welke airlines gunstige vliegtickets tarieven voor vliegtickets Zweden hebben. Maar lees eerst: tips om goedkoop tickets naar Zweden te boeken!

Actuele ticket aanbiedingen voor Stockholm

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop naar Zweden op stedentrip

De Zweedse hoofdstad Stockholm is een geweldige stad en moet je zeker bezoeken als je naar Zweden op vakantie gaat. In tegenstelling wat men vaak hoort is het bovendien best mogelijk een stedentrip naar deze stad te maken met een kleiner budget. Wil je deze stad goedkoop ontdekken? Hier tref je onze budgettips voor Stockholm. 

Low budget door Zweden met het openbaar vervoer

Doordat Zweden uitgestrekt is ben je al gauw een tijdje onderweg als je van stad naar stad reist. Het scheelt dat het openbaar vervoer in Zweden goed is geregeld, er zijn veel bussen en het spoornetwerk is uitgebreid. Als je onder de 26 bent, krijg je bovendien tot 30% korting op je treinkaartje.

In Zweden heb je twee soorten bussen, de regiobus en de lange afstandsbus. Op de website van SweBusExpress kan je online kaartjes boeken, soms met korting, voor lange busreizen binnen Zweden.

Goedkoop eten en drinken in Zweden

Als je in Zweden je best doet, is het best mogelijk om voor hetzelfde bedrag als in Nederland te eten en drinken. Als je in een restaurant gaat lunchen of dineren, vergelijk dan goed de prijzen. Let ook op het menu of maal van de dag, die menu's zijn meestal aanzienlijk goedkoper.

Qua supermarkten vind je in de buitenwijken de goedkoopste supermarkten. Konsum is een van de duurde winkels, Vivo is wat goedkoper. Ook in Zweden heb je de zogenaamde budget supermarkten. De oude vertrouwde Lidl is er een van, maar ook de winkel Willy's heeft vaak goede aanbiedingen.

Goedkoop Zweden ontdekken? Ga backpacken!

Het klinkt misschien vreemd, backpacken in Zweden.Maar vergis je niet, Zweden is namelijk erg geschikt om te backpacken. Het land is uitgestrekt en aan natuur is geen gebrek. Kamperen in de natuur is toegestaan, zolang je uit de buurt blijft van huizen toestemming vraagt bij de beheerder als je op een privé-terrein wilt staan.

Hotels zijn over het algemeen wat duurder. Als je goedkoop wilt overnachten kan je het best op zoek naar een kampeerhut, bed & breakfast of een hostel. Een andere prima optie om te overnachten is in een (particulier) huis of pension, je herkent ze aan een bordje met de tekst: Rum att hyra (kamers te huur), dit zijn goede kamers voor een goede prijs.

Goedkoop bezienswaardigheden bezoeken in Zweden

In Zweden zijn naast interessante steden, meer bezienswaardigheden. De wonderschone natuur is uiteraard gratis te bezoeken, maar ook het culturele erfgoed hoeft niet veel te kosten!

Actuele ticket aanbiedingen voor Stockholm

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
GoedkoopsteStedentrip € 0,00 Goedkoopstestedentrip.nl vergelijkt aanbieders van stedentrips. De bijkomende kosten staan per aanbieder op de website.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews