De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Informatie Zweden

Informatie Zweden

Op vakantie naar Zweden? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Zweden o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige Zweden reisinformatie & tips!

Informatie Zweden > paspoort en visum

Als je gaat reizen naar Zweden heb je een geldig paspoort of een geldig Europees identiteitsbewijs nodig. Beiden moeten bij thuiskomst nog steeds geldig zijn! Ook kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken.

Een visum is niet nodig als je naar Zweden op vakantie gaat. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Zweden.

Informatie Zweden > geldzaken, valuta & fooien

In Zweden betaalt men met de Zweede kroon, omdat Zweden tegen de euro stemde. Een euro is ongeveer 9 Zweedse kronen en een Zweedse kroon bestaat uit 100 ore (Zweedse cent).

In de grote steden en ook in veel kleinere plaatsen zijn pinautomaten aanwezig. In winkels kun je vrijwel altijd met je pinpas betalen, deze wordt dan gebruikt als creditcard. Je hoeft geen pincode in te typen, maar je moet een handtekening op de bon zetten. Ook kun je bijna overal terecht met je creditcard. Let op: betaal de borg in het hotel met euro's, anders zit je aan het einde van je vakantie met kronen die je weer om moet wisselen voor euro's!

Vaak wordt de fooi in restaurants automatisch verrekend. In Zweden wordt niet gerekend op fooi, maar je mag het natuurlijk wel geven! Een kleine fooi is genoeg. Je kunt het bedrag het beste naar boven afronden. Let wel op, want de drankjes zijn erg duur in Zweden!

Informatie Zweden > gezondheid & vaccinaties

Het is niet nodig om inentingen te halen voor je vakantie naar Zweden.

Het leidingwater in Zweden kun je zonder problemen drinken. Het is dus niet nodig om speciaal flessen water te halen!

Waar je erg voor op moet letten in Zweden is de drank Hembrant. Omdat de drankprijzen zo enorm hoog zijn in het land, stoken veel mensen zelf drank. De normale prijs voor een liter Hembreant is ongeveer 100 Zweedse kronen. Omdat niet elke stoker even nauwkeurig werkt, belanden er regelmatig mensen in het ziekenhuis die een verkeerde soort hembrant hebben gedronken!

Tot slot: eerste hulp heet in Zweden Akutmottagming.

Informatie Zweden > telefoneren

Als je vanuit Nederland naar Zweden wilt bellen, kies dan 00 plus het landnummer 46 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Zweden naar Nederland wilt bellen kies je 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. 

Het alarmnummer in Zweden is 112.

Informatie Zweden > praktische informatie & tips

Zweden is het grootste land van Scandinavië en ruim 11 keer de oppervlakte van Nederland, maar heeft slecht 9 miljoen inwoners. De archipel bestaat uit circa 24.000 eilanden en eilandjes.

Daarnaast is het één van de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Zweden kent ontelbaar veel meren, zo’n 96.000, waarvan de 2 grootste meren in het zuiden liggen; het Vänermeer en het Vättenmeer. De langste rivier van Zweden is de Göta älv. Aangezien Zweden een zeer uitgestrekt land is, kun je het land het beste met een huurauto verkennen en zo tevens de bezienswaardigheden van het land bezichtigen.

Hoofdstad Zweden – Stockholm

Beste reistijd - Maart, juni tot en met eind augustus

Aantal inwoners Zweden – 8.870.000

Oppervlakte(km2) Zweden – 10.8 x Nederland

Klimaat Zweden – land,- zee,- en poolklimaat

Taal Zweden – Zweeds

Tijdsverschil Zweden – geen

Telefooncode Zweden – +46

Kraanwater Zweden – drinkbaar

Munteenheid Zweden – Zweedse Kroon

Visum Zweden – nee

Inentingen Zweden – nee

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews