De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kampeerhutten in Zweden

Kampeerhutten in Zweden

Altijd al eens willen slapen in een Zweedse blokhut? Dan is een rondreis langs de kampeerhutten van Zweden een aanrader: rustiek in hartje natuur of op een van de vele campings die het land rijk is; aarzel niet en ga van een bijzondere vakantie genieten in Zweedse blokhutten!

Kampeerhutten Zweden: stel je rondreis samen!

Kampeerhutten in Zweden bevinden zich op de mooiste plekjes: aan grote meren, uitgestrekte vlaktes of in de bossen. De beste website voor het vinden van een kampeerhut / kampeerhutten rondreis in Zweden is Buro Scanbrit. Daar tref je een groot en overzichtelijk aanbod van kampeerhutten in Zweden die je al boekt v.a. 29,- per hut per nacht. De meeste hutten zijn geschikt voor 4 personen dus je slaapt er al v.a. 7,50 p.p.!

Kampeerhuttenrondreis? Je kunt kampeerhutten in Zweden los boeken, maar wat misschien wel leuker is, is een kampeerhuttenrondreis. Tijdens een rondreis slaap je elke nacht in een andere Zweedse blokhut en zie je alles dat Zweden zo bijzonder maakt: de Zweedse folklore, gouden korenvelden en niet te vergeten de ruige hoogvlaktes en talloze meren. Zo sta je oog in oog met een rendier en 's zomers kun je in het noorden rond middernacht nog even badmintonnen in een flauw zonnetje!

Huur een trekkershut in Zweden: de mooiste plekken

Op zoek naar zo'n originele Zweedse blokhut op een uniek plekje? Op de Campspace website tref je ook kampeerplaatsen en trekkershutten op piepkleine campings, naast kleine vakantiehuisjes, Stuga in het Zweeds en prachtige landjes waar je je tent op kunt zetten bij particulieren. Veelal zijn de accommodaties gelegen direct aan een meer of in de ruige hooglanden.

De naam kampeerhut zegt al genoeg over de spullen die je mee moet nemen, alles behalve een tent en een luchtbed! De meeste Stuga's in Zweden hebben wel een klein keukentje, maar bij veel hutten moet je gebruik maken van het sanitair van de camping. Maar op Campspace.com staan ook plekjes waar je soms helemaal alleen te gast bent.

Blokhut Zweden gehuurd, en dan?

Over het algemeen blijf je niet in je blokhut hangen, maar trek je erop uit! Lekker wandelen, fietsen, mountainbiken of vissen in de vrije natuur. Met de kinderen bosbessen plukken of op zoek naar rendieren. Bij de meeste campings zijn kano's te huur of kun je een excursie boeken en gaan raften.

Echt een bijzondere vakantie? Lees dan eens onze special over een vakantie per houtvlot door Zweden! 

Cultuur snuiven? Ga een dagje naar de hoofdstad Stockholm en ontdek de Skogskyrkogarden, dit is door Unesco benoemd tot werelderfgoed.

Tips voor reizen naar Zweden

Bij de meeste rondreizen is naast de kampeerhut ook de ferry overtocht inbegrepen. Boek je de kampeerhut los dan moet je deze nog regelen!

Je hoeft overigens niet altijd met de ferry naar Zweden. Tegenwoordig kun je via Denemarken over de Oresund brug naar Malmo rijden. Het hangt af van waar je in Zweden hebt geboekt, maar het is een flinke rit! Ter vergelijking: naar de ferry in Kiel (die je naar Göteborg brengt) is het vanaf Utrecht +- 530 km, maar via Denemarken naar Göteborg is het dubbele!

Je kunt ook vliegen naar Zweden. Dan ben je binnen 2 uurtjes in de hoofdstad Stockholm. Hier moet je dan wel een auto huren om naar je kampeerhut te komen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews