De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Duikvakantie Bonaire

zonvakantie
Vakanties Bonaire
vanaf €779,-

Wist je dat...

De gemiddelde watertemperatuur 27 graden is? Aangenaam toch?

Voorpret

Bekijk deze zomerse video over duiken bij de Slagbaai in Bonaire!

Duiken op Bonaire

Duiken op Bonaire

Bonaire staat bekend als ultiem duikeiland en staat hoog in de duikvakantie Top-10. Dat is zeker niet verwonderlijk want je kunt er op tal van plaatsen echt geweldig duiken!

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over duiken op Bonaire. Van kantduikplekken voor beginners tot spectaculaire bootduikplekken voor gevorderden en van gerenomeerde duikscholen tot de beste Bonaire duikresorts!

Duiken Bonaire? Favoriete duikresorts

Sommige resorts en hotels op Bonaire zijn ideaal voor duikers. Hieronder een selectie:

Plaza Resort Bonaire prachtig beach resort met eigen duikschool. Ook kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen kennismaken met de onderwaterwereld van Bonaire in de Aquakids club o.l.v. een ervaren instructeur. Aanbiedingen voor een duikvakantie in het Plaza resort Bonaire tref je op: Travelnauts & Expedia.

Buddy Dive duikresort Bonaire Dit duikresort biedt een uitgebreid scala aan duikcursussen en diensten. Ook is er een duikshop waar je alles kunt kopen en huren wat je nodig hebt om te duiken. Vergelijk aanbiedingen voor een duikvakantie in Buddy Dive via Expedia.

Hotel en Appartementen Captain Don's Habitat:
'The home of diving freedom' is de naam waar Captain Don's al 25 jaar om bekend staat! De faciliteiten voor duiken en snorkelen behoren tot de beste van Bonaire en dit resort is dan ook bekend bij duikers over de hele wereld. Vergelijk aanbiedingen voor een duikvakantie bij Captain Don's bij: verre reizen specialist WTC.

Duiken op Bonaire met kinderen

Gaan de kids mee op vakantie? Geen probleem, ook voor kinderen worden er op Bonaire duikcursussen georganiseerd.

De duikcursus Reef Explorers wordt georganiseerd door Sea & Discover en is speciaal voor kinderen in de leeftijd van van 6 tot 13 jaar. Op een leuke, leerzame manier leren zij hierbij het rif kennen.

De duikschool Toucan Diving is gevestigd bij het Plaza Resort Bonaire. Ook als je niet in het Plaza Resort overnacht kan je ter plaatse een duikcursus voor kinderen boeken!

De onderwaterwereld van Bonaire

In de kristalheldere wateren rondom het eiland zwemmen een aantal kleurrijke exemplaren, waaronder verschillende soorten papegaaivissen. De riffen zijn daarnaast ook een kraamkamer en schuilplaats voor maanvissen, sergeant-majoors en mooie vlindervissen. Maar ook tarpons en baracuda's zijn er te vinden.

Behalve vis zijn er ook zeeschildpadden, zeekomkommers en roggen te zien. Wie echt geluk heeft spot zelfs een walvishaai, een groep dolfijnen of een Mantarog. Kortom, zeeleven in overvloed rond Bonaire!

Duiken Klein Bonaire

Alle duikplekken rondom Klein Bonaire zijn bootduikplekken. De stromingen zijn er mild tot middelmatig. De meeste plekken zijn vooral geschikt voor alle niveau's zoals Carl's Hill, Knife, No Name, Sampler, Bonaventure, South Bay, Mi Dushi, Hands Off, Joanne's Sunchi, Munk's Haven, Ebo's Special, Leonora's Reef, Just a Nice Dive, Rock Pile en nog veel meer.

De duikplekken Forest, Southwest Corner en Sharon's Serenity zijn bestemd voor duikers van gemiddeld tot gevorderd niveau.

Duiken Bonaire > Voor alle niveau's

De meeste duikplekken zijn kant - en bootduikplekken. Hoewel de meeste duikplekken voor alle niveau's toegankelijk zijn, zijn er ook enkele plekken waar je als beginnend duiker niet moet wezen. Hieronder vind je een overzicht van de duikplekken die geschikt zijn bevonden voor alle niveau's en waar je dus ook prima terecht kunt als beginneling.

Bootduikplekken: Bon Bini Na Kas, Kalli's reef, Oil Slick Leap, Small Wall, Bloodlet en Barkadera

Kantduikplekken: Petrie's pillar, Buddy's Reef, Kalabas Reef, Aquarius, Front Porch, Bari Reef, Carel's Vision en Nukove

Boot- en kantduikplekken: Karpata, 1000 steps, Weber's Joy / Witch's hut, Jeff Davis Memorial, Lighthouse Points, Chez Hines, Punt Vierkant, Eighteen Palms, Town Pier, Angel City en The Lake.

Duiken Bonaire > Gemiddeld tot ervaren duikers

Als je al de enige ervaring hebt met duiken kun je het avontuur tegemoet op éen van de kantduikplekken; Vista Blue, Atlantis, White Slave, Red Beryl, op de bootduikplek Rappel of op de boot- en kantduikplekken Alice in Wonderland en Wilma Hooker.

Duiken Bonaire > Ervaren duikers

De ervaren duiker is natuurlijk op zoek naar wat meer uitdaging en spanning. Voor jullie is de bootduikplek Bisé Morto een aanrader. Ook de avontuurlijke kantduikplekken Boka Bartol, Boka Slagbaai, Cai, Blue Hole, Willemstoren Lighthouse, Red Slave en Sweet Dreams zijn alleen aan jullie toevertrouwd. De stromingen zijn hier sterker en daarom voor beginnende duikers te riskant.

Duikscholen Bonaire

Logeer je in een studio of appartement? Op Bonaire vind je tal van duikscholen waar je los een cursus kunt boeken. Waaronder:

Div Ocean Bonaire: Deze duikschool organiseert boot- en nachtduiken. De duiken kunnen plaatsvinden onder begeleiding van een professionele gids. Ook kun je er terecht voor verhuur, onderhoud, zuurstof en Nitrox tanks. Kijk op de website van deze duikschool voor prijzen en duikarrangementen.

Wanna Dive: Dit is één van de meest gespecialiseerde duikscholen van Bonaire. Wannadive Bonaire is te vinden bij het Eden Beach Resort en bij het City Cafe in het centrum van Kralendijk. Je kunt hier prima terecht als je wilt duiken.

Andere duikscholen op Bonaire zijn:

  • Dive Friends Bonaire
  • Touch The Sea
  • Toucan Diving
  • Bon Bini Divers
  • Dive Bonaire
  • Great Adventures

Budget deals

Top Tips Per Type