De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er in 2008 weer een wereldtentoonstelling wordt gehouden in Spanje. Ditmaal in Zaragoza.

Voorpret

In de Barcelona reisgids voor op je mobiel tref je de leukste tips & adressen voor winkelen of uitgaan in Barcelona, maar ook een overzicht met de mooiste musea en budget tips en restaurants!

Kijk op Barcelona reisgids

Eten in Spanje

Eten in Spanje

In Spanje kan je eigenlijk niet spreken van een Spaanse keuken, per streek is het eten totaal verschillend. Wel wordt overal gekookt met veel natuurlijke producten en olijfolie.

De Arabische cultuur heeft veel invloed gehad op de Spaanse keuken, zo wordt er ook veel fruit gegeten. Een heel bijzondere manier van met eten omgaan zie je terug tijdens het tomatenfestival of Tomatina in Bruñol...

Uit eten in Spanje

Het diner in Spanje is aanzienlijk later dan in Nederland. Op zijn vroegst wordt er om 20.00 gegeten, maar veel Spanjaarden beginnen zelfs nog na 22.00 aan het diner. Kijk ook niet vreemd op als je laat op de avond nog kleine kinderen door een restaurant ziet rennen!

Qua restaurants heb je in Spanje heel veel keus. Een typisch Spaans voorgerecht is Gazpacho (koude tomatensoep). Het allerbekendste hoofdgerecht blijft paella.

De Spaanse keuken > Tapas

Vroeger werden Tapas geserveerd omdat mensen er dorst van kregen en dus meer gingen drinken. Nu worden ze geserveerd omdat ze lekker zijn en goed smaken bij wijn of bier.

Tapas is eigenlijk een manier van eten en geen gerecht. In elke stad is wel een tapasbar te vinden waar je met zijn tweeën of met zijn twintigen allemaal lekkere tapas kan bestellen. In Barcelona en Madrid kan je zelfs speciale tapas tochten maken (en daarna hoef je echt niet meer aan het diner!)

Sherry

Bij Tapas wordt vaak Sherry gedronken, een Spaanse wijn uit Andalusie. Alleen Sherry uit Andalusie mag Sherry heten. De meeste sherrysoorten bevatten 15 tot 20% alcohol. Een aantal bekende Sherry's zijn:

  • Amontillado: Droge Sherry met een hazelnootsmaakje
  • Fino: Fris en droog met amandelsmaak
  • Pedro Ximénez: Volle, zoete sherry met een beetje rozijnensmaak, lijkt bijna stroop

Het Tomatina tomatenfestival in Buņol

Tijdens ‘La Tomatina' wordt er ieder jaar gegooid met ruim 120.000 kilo tomaten. De straten van het kleine stadje Buñol in Valencia veranderen iedere laatste woensdag van augustus in een geweldig grote plas tomatenpuree!

Het gevecht begint om 11.00 's ochtends en meteen na afloop beginnen de inwoners de straten schoon te maken. De avond voor het festival (dinsdagavond) worden er grote pannen paella klaargemaakt boven houtvuren. Leuk om een keer mee te maken hoe de bewoners van dit stadje zich helemaal laten gaan in een tomatengevecht!

Kijk hier om een indruk te krijgen van La Tomatina

Info over La Tomatina en tips voor iedereen die het festijn een keer wil meemaken

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews