De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Noren appartementen, hotels en hutten die direct via een pad bereikbaar zijn Ski In & Ski Out noemen. Na een dagje skiën kun je je ski's voor de deur uittrekken.

Voorpret

Uniek in Noorwegen is het Noorderlicht. Tijdens dit lichtverschijnsel zijn groene, rode, oranje en paarse lichtbogen zichtbaar bij duisternis.

Wintersport in het Hemsedal

Naar Scandinavië op wintersport? Het Hemsedal in Noorwegen is perfect voor een sneeuwzekere ski-, snowboard- en langlauf vakantie!

Als de pistes in de Alpen het moeilijk hebben door een tekort aan sneeuw en te hoge temperaturen, dan is het Hemsedal doorgaans een perfecte bestemming. De relatief lage temperaturen in Scandinavië en de gemiddelde sneeuwval van de afgelopen jaren laten zien dat het Hemsedal één van de meest sneeuwzekere gebieden van Europa is. Het skiseizoen begint vaak al halverwege november en eindigt pas eind april!

Wintersport Hemsedal

Ben jij op zoek naar een bijzondere wintersport bestemming? Dan is een skivakantie in Noorwegen zeker de moeite waard. In Noorwegen wordt het al vroeg in het jaar zo koud dat je er 's winters uitstekende wintersport condities treft: de skigebieden zijn van november t/m mei sneeuwzeker!

Zo ook in het Hemsedal, het grootste en bekendste wintersport gebied van Noorwegen. Je zou het skigebied, dat tussen de 600 en 1450 meter ligt, ook wel de Scandinavische Alpen kunnen noemen. Met prachtige pistes, diverse off-piste routes, funparken en 210 kilometer loipes is het Hemsdal een populair gebied voor zowel beginners als ook de gevorderde skiërs.

Tip: heel veel informatie over alle skigebieden in Noorwegen en de beste wintersport reisaanbiedingen, vind je bij Buro Scanbrit.

Actuele wintersport aanbiedingen voor Hemsedal

Ideale skivakantie bestemming met kinderen!

Het Hemsedal is een aanrader voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het is nog niet ontdek door 'de massa' en dus rustig waardoor je de kleintjes met een gerust hart kunt laten skiën. Er is een speciaal gedeelte ingericht voor kinderen in het Hemsedal waar ze veilig en rustig kunnen skiën.

Gratis skipas voor kids onder de 6 jaar Het Hemsedal beschik over het grootste kinderskicenter van heel Noorwegen. Er zijn 7 pistes, 8 liften, een activiteitenpark en een Minipark waar kids kunnen leren skiën, in de sneeuw spelen en sleetje rijden. Ook is er een indoor dagopvang voor kinderen vanaf 6 maanden oud. Kinderen onder de zes jaar krijgen zelfs een gratis skipas voor het Hemsedal (ze moeten wel een helm dragen).

Naast heerlijk skiën kan je er op huskysafari, naar een rendierboerderij, op fakkeltocht of sneeuwschoen- wandeling en nog zoveel meer!

Skien en meer... Rodelen, huskysafari's en ijsklimmen!

Wie naast een ski-, snowboard- of langlauf vakantie op zoek is naar meer bijzondere avonturen in het Hemsedal hoeft zich niet te vervelen! Je kunt er ook geweldig rodelen, langlaufen, bergbeklimmen, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelingen en huskysafari's maken.

Winterse reizen waarbij dit soort excursies zijn inbegrepen boek je bij specialist Buro Scanbrit al vanaf circa 300,- incl. verblijf en overtochten.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews