De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Stranda staat Europees aan de in de top als het gaat om gebieden waar de meeste sneeuw valt. Gemiddeld valt er hier maar liefst 5,5 meter per jaar!

Voorpret

In Stranda kun je bijzonder skiën nabij de fjorden! Bekijk onze pagina over Fjorden Noorwegen om je in te lezen hierover!

Wintersport in Stranda

Stranda behoort tot de mooiste skigebieden van Noorwegen. Het biedt de enthousiaste wintersporter schitterende afdalingen waaronder off-piste skimogelijkheden die tot de beste van heel Scandinavië behoren.

Afbeeldingen © All rights reserved | K. Olsson, S. Hjørnevik

x

Wintersport in Stranda: skiën met uitzicht op de fjorden

Stranda is in meerdere opzichten een uniek wintersportdorp waar met name gevorderde skiërs, toerskiërs en snowboarders kunnen genieten van het gevarieerde aanbod aan uitdagende afdalingen. Wat een skivakantie in dit sfeervolle plaatsje extra bijzonder maakt is de ligging in het schitterende fjordengebied dat geheel terecht op de Werelderfgoedlijst prijkt. Het uitzicht vanaf de bergtoppen is hier dan ook echt fenomenaal!

Ook de accommodaties in Stranda zijn bijzonder. Een echte tip
 is het Juvet Landscape hotel. Dit is het eerste Landschapshotel in Europa waarbij natuur en design volstrekt in balans zijn. Ook het Sagafjord hotel aan het prachtige Hjørundfjord is in architectonisch opzicht enig in zijn soort. Dit romantische hotel, dat tot tweemaal toe een prijs voor zijn design ontving, is geheel ontworpen als een Noors dorpje.

Skicentrum Strandafjellet

Vanaf eind november tot eind april kan je in het skicentrum van Stranda terecht. Strandafjellet is een zeer sneeuwzeker en knus alpine ski resort op 1850 meter hoogte met alle faciliteiten die een wintersporter zich kan wensen. Er is een skischool met een apart gebied voor kinderen, acht liften, twee sfeervolle bergrestaurants en 17 mooie afdalingen met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Ook is er een funpark met een paar leuke jumps voor snowboarders te vinden en 25 kilometer aan langlaufpistes. De meesten daarvan lopen door het dal maar met mooi weer kan je ook de 10 kilometer lange langlaufpiste bovenop de berg nemen.

Beste off-piste mogelijkheden van Scandinavië Stranda wordt gezien als een van de beste locaties voor wie off-piste wil skiën of snowboarden onder leiding van een ervaren gids. Om mee te gaan met een dergelijke spannende tocht is overigens wel enkele jaren ski-ervaring noodzakelijk.

Ski & Sail: toerskiën met een zeilboot

Noorwegen is de bestemming bij uitstek voor toerskiërs die graag een uitdagende meerdaagse tocht willen maken. Wil je een keer echt iets bijzonders beleven? Ga dan mee met een Ski & Sail tour. Je overnacht op een boot waarmee je elke dag weer een ander skigebied bezoekt. Zo kom je in de mooiste, ver afgelegen skigebieden, die vaak op geen enkele andere manier bereikbaar zijn om te gaan skiën.

Toegang tot 8 skigebieden met de Alpen skipas

Eens een dagje elders skiën? Met de Alpen skipas die geldig is in Stranda kan je in nog zeven andere prachtige andere skigebieden in het westen van Noorwegen terecht!

De reis naar Noorwegen

KLM brengt je twee keer per dag, zeven dagen per week met een directe vlucht van Schiphol naar de luchthaven Ålesund. Stranda ligt hier maar 50 kilometer vandaan. Ålesund zelf is overigens een erg charmant Jugendstil stadje, dat zo uit een sprookjesboek lijkt te komen. Plan als je kunt voor je terugreis hier nog tijd voor een extra stop.

Ontdek Noorwegen

Wil je meer leren over de geweldige mogelijkheden voor wintersporters in Noorwegen? Lees dan ook deze vakantietips ter inspiratie voor je volgende skivakantie.

Bekijk aanbiedingen van:

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews