De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wales is een paradijs voor sportvissers! Wales telt meer dan 200 rivieren waar gevist kan worden op zeeforel, bruine forel, volwassen vlagzalm, de machtige Atlantische zalm en nog vele andere vissoorten.

Voorpret

Blader door de Wales vakantietips voor meer tips om je reis naar Wales te plannen!

Vissen in Wales

Vissen in Wales
Wil je op de mooiste plekken in Europa vissen? Wales heeft honderden schitterende visplekken, van hooggelegen bergmeren en grote snelstromende rivieren tot lieflijke beken in groene valleien. Wales heeft bovendien 1200 km kust en vissen is een ware traditie voor haar inwoners. Ook vissen op zee staat garant voor een fantastische visvakantie in Wales.

Visvakantie Wales

Of je nu zalm of forel wilt vissen op de grote rivieren van Midden-Wales, wilt genieten van de rust op spiegelgladde bergmeren in Snowdonia of in de groene valleien van Brecon Beacons... een visvakantie Wales is een onvergetelijke ervaring. Vissen is een eeuwenoude traditie in Wales. Je kunt kennismaken met de tradities en activiteiten via de Federation of Welsh Anglers. Er zijn tientallen hengelverenigingen, nationale en internationale viswedstrijden en visfestivals langs de kust. Leer snel de mooiste regio's van Wales kennen.

Vissen in Wales: fantastisch forel vissen

Wales is de perfecte bestemming om forel te vissen. Het vissen op zeeforel is een sport apart. De zeeforel trekt vanuit zee snelstromende rivieren op om te gaan paaien. De belangrijkste grote rivieren in Wales die een run van zeeforellen ontvangen, zijn Towy, Teifi, Dyfi, Conway en Mawddach. Het seizoen voor zeeforelvissen in Wales loopt van begin april tot eind september (meer info). De Welsh noemen de zeeforel overigens sewin. Je vindt deze naam dan ook vaak op de kaart in restaurants.

Wales paradijs hengelsport

Wales is een paradijs voor liefhebbers van de hengelsport. Naast de zeeforel zijn er in Wales nog grote populaties van wilde bruine forel en van vlagzalm (in het Engels: grayling). Zoals op veel plekken in Europa staat ook in Wales de populatie van de Atlantische zalm onder druk. Bij deze vis is dan ook het motto: als je er een vangt, behandel deze voorzichtig en zet de vis weer terug. Een foto van je bijzondere vangst is het mooiste souvenir! Naast game vissen is coarse angling bijzonder geliefd. In heel Wales vind je in meren en rivieren joekels van karpers en een geweldige variatie kleinere zoetwatervissen.

Je kunt in Wales niet alleen in de vrije natuur vissen, maar ook in speciale forel- of karpervijvers.  Deze vijvers zijn vaak prachtig gelegen en niet te onderscheiden van de natuurlijke omgeving. Je vindt deze reservoirs in heel Wales.

Zeevissen in Wales

Wales heeft maar liefst 1200 km kust, waarvan delen tot de mooiste kuststroken ter wereld worden gerekend (zie Pembrokeshire Coast Path). Op een visvakantie in Wales ontdek je honderden rotsinhammen, eilanden en kleine baaien, zandbanken, riffen en scheepswrakken die tezamen een grote kraamkamer vormen voor talloze vissoorten, waaronder  zeebaars, platvis, kabeljauw, wijting, makreel, tarbot en hondshaai.

Per boot de kust van Wales verkennen staat garant voor een spectaculaire viservaring. In de vele kleine en grotere havens van Wales is een boot charteren eenvoudig. Bijzonder populaire visplekken zijn Cardigan Bay, kleine baaien als Sully Bay, voor de kust van het eiland Anglesey of rotsvissen op het schilderachtige Gower schiereiland.

Op je trip langs de kust van Wales is de kans bovendien groot om dolfijnen, walvissen en zeehonden te spotten. De wildlife en natuur van Wales zijn buitengewoon indrukwekkend. Bezoekers zijn al snel verliefd op de schilderachtige natuurparken van Wales.

Vakantie in Wales plannen | Meer vistips

Ben je op zoek naar reisaanbiedingen of wil je vissen in Wales combineren met andere activiteiten? Bekijk onze Wales vakantie tips voor het plannen van je vakantie, activiteiten, bezienswaardigheden en actuele aanbiedingen. Of bekijk direct onze tips voor vliegtickets Cardiff, kijk hier voor informatie over de ferry naar Harwich of bekijk onze top 5 mooiste campings in Wales.

Meer visvakantie tips? Al eens gedacht aan een weekendje vissen in eigen land? Er zijn verschillende arrangementen en speciale bungalows voor een visvakantie in Nederland.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews