De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het strand Fresh Water West geliefd is onder grote Hollywood film producers? O.a. de laaste Robin Hood film met Russel Crowe en Cate Blanchett is hier deels opgenomen. 

Voorpret

Bekijk hier een prachtige foto collectie van Pembrokeshire en ontdek waarom zovelen verliefd worden op deze streek.

Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire Coast Path
Het Pembrokeshire Coast Path is één van de 3 National Trails van Wales. De streek Pembrokeshire in het zuid westen van Wales is recentelijk uitgeroepen tot de 2e mooiste kuststreek ter wereld, de afwisselende wandel / fietsroute neemt je mee langs de prachtige rotsachtige kust, steile kliffen, charmante dorpjes en groene valleien!  

Pembrokeshire Coast Path

Speciaal voor wandelaars en fietsers verdiepten wij ons in de mooiste plekjes & routes voor wandelvakanties en fietsvakanties in Wales. Daarin besteden we aandacht aan trails in alle delen van Wales, maar het Pembrokeshire Coast Path is naar onze mening een special waard!

Pembrokeshire l 299 km coast-to-cost Path

Het Pembrokeshire Coast Path loopt door het National Park in de gelijknamige streek Pembrokeshire in Zuid-West Wales. Dit mooie gebied staat voornamelijk bekend om haar prachtige, afwisselende natuur en is populair om haar uitstekende watersport faciliteiten voor o.a. surfers, wakeboarders en zeilers. Verder stikt het er van de gezellige steden en dorpjes met typisch Welshe pubs en veel restaurants geprezen om hun verse vis specialiteiten.

Het Pembrokeshire Coast Path voert je via een wandelroute van ca. 299 km van Amroth in het zuiden, naar Poppit in Cardigan in het westen van Wales. Je hebt ongeveer 10 a 15 dagen nodig om de hele trail te bewan- delen. Het Coast Path is één van de National Trails van Wales en wordt speciaal voor wandelaars goed onderhouden en is goed begaanbaar. Onderweg tref je talloze hotels, b&b's en campings.

Pembrokeshire Coast Path: 2nd best Coast Destination!

Deze route neemt je mee door werkelijk het paradijs van Wales. De omgeving is adembenemend en is dan ook niet voor niets recentelijk door National Geographic verkozen tot de nr. 2 mooiste kustbestemming ter wereld! Dankzij haar ongerepte natuur en het goed onderhouden & schone land laat Wales plekken als de Seychellen, Costa Rica en 95 andere droombestemmingen achter zich! 

Wat mag je niet missen / is er te zien & te doen? Het kustlandschap van Pembrokeshire is afwisselend en dat maakt elke km die je loopt uniek. Onderweg kom je langs 58 ongerepte stranden en omdat ze allemaal net anders liggen (Noord, West en Zuid georienteerd) heb je steeds een ander uitzicht. Verder kom je langs 14 havens en leuke stadjes als Tenby, St Davids, Solva and Newport. Qua natuur zie je ruige kliffen, karakeristieke baaien, wilde golven brekend op rotsen tegen een achtegrond van groen glooiende heuvels met schilderachtige dorpjes.

In de lente en zomer komen wilde bloemen tot bloei en nestelen kolonies zeevogels in de kliffen van Pembrokeshire. Daar wonen ook veel pagegaaivogeles die je in mei en juni mooi hun jongen kunt zien voeren. Ook is de kans groot dat je zeeleeuwen en dolfijnen ziet voor de kust! 

Walhalla voor liefhebbers van cultuur Langs de trail door dit Keltische land tref je eeuwen oude monumenten, romantische kastelen en ruines met bijzondere verhalen. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende middeleeuwse Manorbier Bay Castle, de St. Davids Catheadral in het St. Davids (het kleinste stadje van Wales) en Pembroke Castle (waar Henry Tudor VII is geboren). Verder vind je er meer dan 40 forten uit de ijzertijd en veel forten uit de Napoleontische tijd.

Meer over Wales?

Wil je meer weten over Wales? blader dan eens door onze online Wales reisgids, vol met informatie en handige tips voor reizen naar Wales met de beste aanbieders van Wales vakanties.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews