De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Wye Valley en Vale of Usk hebben de meeste kastelen per vierkante kilometer in Groot-Brittannië!

Voorpret

Fietsen, paardrijden, golfen, vissen, kajakken, surfen, wakeboarden, abseilen of bergbeklimmen? Bekijk een actieve vakantie in Wales!

South Wales Valleys

South Wales Valleys
De panorama's van de South Wales Valleys zijn ronduit schitterend. Ontdek de schilderachtige valleien wandelend, op de fiets of te paard. Ga op avontuur in de countryparken en beleef de magie van middeleeuwse kastelen. South Wales Valleys, Wye Valley en Vale of Usk zijn perfecte bestemmingen voor een romantische en/of actieve vakantie in Wales.

South Wales Valleys

Ten noorden van Cardiff ontdek je de groene valleien, bossen, meren en bergen van de South Wales Valleys. In dit gebied liggen talloze trails die je wandelend, op de fiets of te paard af kunt leggen. Bekende trails zijn de Taff Trail (van Cardiff naar Brecon) en de Celtic Trail (van Severn Bridge naar Swansea), die dwars door de valleien, bossen en dorpen gaan.

Countryparken. In het hart van de Valleys ligt Parc Bryn Bach, een van de best bezochte countryparken van Wales. Hier kun je wandelen, mountainbiken, kajakken op het meer of met een gids de natuur en wildlife ontdekken. Ook in Dare Valley Country Park kun je wandelingen maken, met of zonder gids, en bijzondere vogels spotten.

Op de boerderij. Kinderen hebben een reuze leuke dag op de Greenmeadow Farm. Terwijl de kids de dieren helpen verzorgen, een ritje maken op de tractor en zich uitleven in het speelpark, komen de ouders tot rust in het gezellige farmhouse café. Bekijk meer tips voor activiteiten met kinderen in South Wales. 

Wye Valley & Vale of Usk

Het is moeilijk kiezen uit de spectaculaire wandelroutes, zoals de Wye Valley Walk, Usk Valley Walk of de Circle of Legends trail in Monmouthshire, waar je kennismaakt met de legendes van King Arthur. Of ga je liever paardrijden, fietsen, kajakken of raften op River Wye? Deze valleien in Zuid-Wales hebben attracties voor eindeloos familie plezier!

Tip: in Monmouthshire kun je een typische kanaalboot huren en daarmee het Brecon Canal afvaren! Deze smalle boten met 2 slaapkamers (geschikt voor 4 personen) zijn er ook in luxe uitvoering met jacuzzi.

Kastelen in South East Wales

Wye Valley en Vale of Usk hebben de meeste kastelen per vierkante kilometer in Groot-Brittannië! In de kastelen van Abergavenny, Caldicot, Chepstow en Monmouth komen de middeleeuwen weer tot leven. Ook in de South Wales Valleys ontdek je fantastische kastelen. Het imposante Caerphilly Castle werd gebouwd tussen 1268 en1271. Of breng de dag door op Cyfarthfa Castle, met kunsttentoonstellingen, tea room, romantische tuinen en een speelpark.

Bekijk hoe je South Wales Valleys kunt combineren met andere regio's op een rondreis Wales.

Bekijk aanbiedingen van:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews