De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Wales kun je het jaar rond dolfijnen spotten! Ook maak je kans om walvissen, zeehonden, schildpadden en papagaaiduikers te zien. De kust van Wales is spectaculair!

Voorpret

Ontdek de prachtige nationale parken van Wales!

Natuur & Wildlife in Wales

Natuur & Wildlife in Wales

Bij de eerste kennismaking met de gevarieerde landschappen, wildlife en indrukwekkende natuur van Wales ben je waarschijnlijk direct verkocht. Een van de grote verrassingen is de spectaculaire kuststrook van Wales. Natuur- en wildlife liefhebbers halen hier hun hart op!

Wales natuur & wildlife: verbazingwekkend!

Wist je dat je in Wales zeehonden, dolfijnen, walvissen en papegaaiduikers kunt spotten? Bij wandelingen langs de spectaculaire kust of op boottrips bewonder je deze bijzondere dieren. In Wales kun je het jaar rond dolfijnen zien, maar de beste tijd van het jaar is van april t/m oktober. Tussen augustus en december worden op stranden en in grotten langs de kust van Wales zeehondjes geboren!

De wildlife en natuur van Wales zijn zonder meer adembenemend. Leer snel de mooiste regio's van Wales kennen.

National Whale & Dolphin Watch Week

Elke zomer vindt in Wales dit grootse walvis- en dolfijn spotting event plaats. Gedurende een week verzamelt iedereen zich langs de kust om de mooie dieren te zien en tellen. Dit evenement is een initiatief van de Sea Watch Foundation, die het zeeleven in de Britse en Ierse wateren beschermt en in kaart brengt.

Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire in Zuid-Wales is een van de populairste bestemmingen voor natuurliefhebbers. Het Pembrokeshire Coast Path loopt door Pembrokeshire National Park. Vanaf dit kustpad over ruige rotsen en langs zandstranden heb je schitterend uitzicht. Tijdens een wandeling kun je kolonies zeehonden zien, dolfijnen en kleurrijke papegaaiduikers spotten. In de top van mooiste kustbestemmingen ter wereld van National Geographic staat deze trail op de 2e plaats!

Tip 1: Cardigan Bay. Deze baai staat bekend om haar grote populatie tuimelaars (de bekendste dolfijnsoort waar “Flipper” ook toebehoort). Ook heb je kans om hier bruinvissen en zeehonden te zien, vanaf uitkijkpunten of met een boottrip. Maak bijvoorbeeld een trip met Into the Blue. Deze organisatie werkt samen met Marine Connection ter bescherming van de dolfijnen en het zeeleven. Hun motto is: 'You do not need to touch a dolphin to be touched by a dolphin'.

Tip 2: Milford Haven. Ook vanuit deze haven kun je boottrips maken om wildlife te spotten of te gaan vissen. Op een trip naar Skomer Island, Skokholm en Grassholm maak je grote kans om dolfijnen en bijzondere watervogels te zien. Bovendien is een boottrip de manier om de spectaculaire kustlijn van Pembrokeshire te aanschouwen.

Wales Nature Parks

Naast de prachtige wildlife in zee biedt de natuur van Wales nog veel meer. Er zijn 3 National Parks in Wales. Naast Pembrokeshire, zijn dit de natuurgebieden Snowdonia en Brecon Beacons.

Het grootste natuurpark van Wales is Snowdonia, een ruig en bergachtig gebied in het noorden van Wales. Het is ideaal voor een wandelvakantie, fietsvakantie en spectaculair kanoën. Beklim hier de hoogste berg van Wales, de Mount Snowdon.

Het nationale park Brecon Beacons beslaat een schitterend bergachtig gebied in het zuiden van Wales. In de groene valleien zie je wilde Welsh pony's en schapen. Maak fantastische wandelingen naar sprookjesachtige watervallen, ga mountainbiken, paardrijden en kastelen bezoeken. Dit gebied is ideaal voor een vakantie met kids.

Tips voor je Wales Nature trip

Ga je op pad naar Wales? Accommodatie, vervoer - er zijn zoveel keuzes! Voor informatie over vliegtickets lees je onze reisgids Vliegtickets Cardiff, voor informatie over een overtocht per boot de gids Ferry Engeland en voor meer (algemene) informatie de reisgids Wales.

Ben je van plan om te gaan kamperen? Ontdek dan onze Top 5 mooiste campings Wales met tips voor de leukste campings in Wales.

Vogels spotten in Wales

Wales staat bekend om de bijzondere vogels die er nog in grote aantallen zijn. Langs de kust zie je o.a. de kleurrijke papegaaiduiker en de grote Jan van Gent, in het binnenland de raaf en buizerd. Vooral het natuurpark Snowdonia staat bekend om haar bijzondere vogelsoorten. Ook een boottrip naar Skomer Island is voor vogelliefhebbers eigenlijk een must. In heel Wales vind je organisaties die vogelspot excursies organiseren, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews