De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Alle nationale musea van Wales zijn gratis toegankelijk! Ook voor de nationale parken, een groot aantal kastelen en andere erfgoedlocaties betaal je geen toegang.

Voorpret

Leer het Welshe volkslied van een Welsh Male Voice Choir!

Wales budget tips

Belevenissen met een klein budget? Wales biedt talloze verrassingen. Zo kun je bijvoorbeeld gratis naar alle National Museums! Wales is vol prachtige natuur & cultuur waar je zonder entreegeld van kunt genieten. Lees ook onze tips voor goedkoop overnachten en reizen naar Wales.

Goedkoop naar Wales? Voordelig overnachten en reizen!

Voordelig overnachten kan onder andere op schitterend gelegen vakantieparken en campings met eersteklas faciliteiten. We hebben dan ook een Camping Wales Top 5 voor je samengesteld. In Wales vind je charmante, goedkope B&B's waar je voor een paar tientjes kunt overnachten. Zie voor voordelige vakantieparken en de meest charmante B&B's ook zeker specialist: Buro Scanbrit. Voor goedkope hotels raden we het je aan om even te kijken bij Trivago.


Neem je eigen auto mee naar Wales! Je boekt al een overtocht voor een auto + bestuurder met de ferry naar Engeland - vaak is Harwich het meest gunstig als je naar Wales wilt - vanaf 59 euro. Liever vliegen? Bekijk dan onze tips voor goedkoop Vliegen naar Cardiff, de hoofdstad in Zuid-Wales, of kijk hieronder bij de actuele vliegticket aanbiedingen.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cardiff

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Goedkoop Welshe kastelen en andere attracties bezoeken!

Een aantal kastelen in Wales kun je zelfs gratis bezoeken, zoals Castell Dinas Bran in Denbighshire bij Langollen, Ogmore Castle in Zuid-Wales en Conwy Castle in Noord-Wales. Je vindt alle gratis toegankelijke erfgoedsites via CADW.

Beleef een geweldige dag in Margam County Park in Zuid-Wales. Dit grote park met schitterende tuinen heeft attracties voor het hele gezin, zoals een avonturenspeelpark, Fairytale Land en visvijver. Bewonder het Victoriaanse Mansion House, de Orangerie en het hertenkamp. Toegang vrij!

Wales is een super bestemming voor het hele gezin met talloze, ook voor kinderen leuke bezienswaardigheden zoals GreenWood Forest Park. Deze geweldige attractie voor de hele familie ligt in het noorden van Wales. Loop het Blote-Voeten-Pad en klim in de TreeTop Towers! Je kunt zelfs leren boogschieten. In het park staat het bos centraal. Ook de toegangsprijzen zijn heel vriendelijk! 

Gratis toegang tot festivals en optredens

Het meemaken van een festival in Wales is vaak het hoogtepunt van een vakantie. De meeste festivals in Wales hebben activiteiten in de open lucht die gratis toegankelijk zijn, zoals het Cardiff Summer Festival. De sfeer is onbetaalbaar!

Een Welsh mannenkoor horen zingen? Dat staat garant voor kippenvel! Wales kent een levendige traditie van Male Voice Choirs. Deze traditie werd geboren uit het gemeenschapsgevoel tussen de mannen die samen in de mijnen of industrie werkten. Bezoekers zijn vaak welkom op repetities of bij een optreden in de kerk.

Wandelen of fietsen in Wales

Wales is de ideale bestemming voor een rondreis of actieve vakantie in een prachtige natuurlijke omgeving. Een pure vakantie beleef je te voet of op de fiets. Lees voor onze tips de pagina's wandelen in Wales en fietsen in Wales. De 3 grote nationale parken van Wales - Brecon Beacons, Snowdonia en Pembrokeshire - zijn bovendien gratis toegankelijk.

National Museums Wales: 7 x gratis entree!

1. National Museum Cardiff, Wales (info). De plek om alles te weten te komen over de geschiedenis, archeologie en geologie van Wales. Grote tentoonstelling over de evolutie, van Big Bang tot het einde van de IJstijd.

2. St. Fagans National History Museum, Wales (info). Schilderachtig openluchtmuseum in de tuinen van St. Fangans Castle, met ruim 40 originele gebouwen uit diverse delen en historische perioden van Wales.

3. National Waterfront Museum, Wales (info). Maak kennis met 300 jaar geschiedenis van industrie, scheepvaart en innovatie in Wales. Regelmatig events en creatieve workshops.

4. Big Pit: National Coal Museum, Wales (info). Doe een Underground Tour in een kolenmijn! Met een gids ga je in mijnwerkersuitrusting bijna 100 meter onder de grond en ervaart het leven van een mijnwerker.

5. National Wool Museum, Wales (info). Historische wolfabriek en molengebouw in Dre-fach Felindre. Probeer zelf het spinnewiel uit.

6. National Roman Legion Museum, Wales (info). Ontdek de ruïnes van het Romeinse fort Caerleon met het grootste amfitheater van Groot-Brittannië.

7. National Slate Museum, Wales (info). Leer alles over de oude leisteenindustrie van Wales en maak een trip met een historisch treintje over de Llanberis Lake Railway.

Er zijn nog meer centra van Welshe kunst & cultuur die gratis toegankelijk zijn, zoals de National Library of Wales, met gratis rondleiding op maandag en woensdag; het Dylan Thomas Centre over het leven van de beroemde Welshe schrijver en dichter; het Nant Gwrtheyrn Centre over de Welshe taal & cultuur; en het Ruthin Craft Centre voor toegepaste kunst.

Voordelig erop uit met het gezin!

Naar Wales op vakantie met het hele gezin? Lees dan zeker de special over Wales met de kinderen en ontdek de leukste en voordeligste stekjes om te overnachten en te verblijven.

Actuele ticket aanbiedingen voor Cardiff

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 19 april 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews