De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Wales kun je uitstekend reizen zonder auto! Met de trein geniet je extra van de prachtige panorama's van Wales. Historische trajecten en stoomlocomotieven brengen de geschiedenis van Wales tot leven.

Voorpret

Overnachten in kastelen en landhuizen? Ontdek Romantisch Wales!

Treinreizen Wales

Treinreizen Wales
Wil je Wales ontdekken per trein? Wales heeft als grote pluspunt dat alle regio's per trein bereikbaar zijn. Kleine, onafhankelijke maatschappijen rijden op spectaculaire panoramaroutes. Beleef vervlogen tijden op een historische stoomlocomotief. Combineer treinreizen in Wales bijvoorbeeld met wandelen, fietsen of citytrips.

Wales per trein

Met de trein kom je op de mooiste plekken van Wales. De algemene spoorwegmaatschappij van Wales heet Arriva. Je kunt kaartjes vooraf online kopen of ter plaatse. Aan boord worden drankjes en snacks verkocht. Om je reis te plannen kun je gebruik maken van de Arriva spoornetkaart of de meest pittoreske routes bekijken.  In combinatie met de bus zijn bijna alle bestemmingen in Wales bereikbaar. Reis met de North-South Premier Service en geniet aan boord van een eersteklas diner!

Tip: ook je  fiets mag mee op de trein. Combineer Fietsen in Wales met rondreizen per trein! 

Explore Wales Pass

De Explore Wales Pass van Arriva is een voordeelkaart voor 8 dagen vrij reizen, waarvan 4 dagen per trein en 8 dagen per bus. Je kunt ook een pas kopen voor de regio South Wales of North & Mid Wales. De pas geeft je bovendien korting op diverse hostals, attracties en sight-seeing tours.

Panorama treinreizen

Naast Arriva rijden er in Wales een aantal kleine spoorwegmaatschappijen op panoramische routes. Dit betreft Conwy Valley Line, Chester Shrewsbury, Cambrian Railways, Borderlands Line, South-West Wales Railway en Heart of Wales Line. Op deze Scenic Wales routes kun je ook onderweg uitstappen en later weer verder reizen.

Great Little Trains of Wales

In Wales rijden op bepaalde historische trajecten nog ouderwetse stoomlocomotieven op smalspoor. Op reis met deze prachtige treinen proef je de sfeer van vervlogen tijden. Sommige locomotieven, vaak in groen en rood geschilderd en met glimmend koperwerk, zijn al 100 jaar oud.  De kleine treinen tuffen zonder haast door de weidse landschappen van Wales. Bij Great Little Trains of Wales vind je informatie over 10 stoomtreintrajecten in Snowdonia, Midden-Wales en Brecon Beacons.

Zo maak je met een stoomtrein van Welsh Highland Railway een historische trip door het spectaculaire landschap van Snowdonia National Park, van Caernarfon Castle naar Pont Croesor. In 2011 wordt deze spoorlijn verlengd tot Porthmadog om aan te sluiten op de legendarische spoorlijn van Ffestiniog Railway, opgericht in 1832 en daarmee de oudste onafhankelijke spoormaatschappij ter wereld!

Tips voor je trip & verblijf Wales

De overtocht met de ferry naar Harwich is een prachtig begin van je reis, hierover lees je alles in de reisgids met ferry tips voor Engeland. Wil je liever vliegen? Bekijk dan onze tips voor vliegtickets Cardiff. Raadpleeg onze Wales vakantie tips voor informatie over je verblijf, bezienswaardigheden Wales en nog veel meer leuke tips voor je vakantie.

Per trein reizen in Wales is perfect te combineren met Fietsen in Wales of Wandelen in Wales. Overnacht daarbij in middeleeuwse kastelen of landhuizen met schitterende tuinen en ervaar Romantisch Wales!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews