De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Carnaval in Keulen creëert jaarlijks 5.000 banen in de stad en regio. Er komen dan ook wel 1.5 miljoen bezoekers op af.

Voorpret

Meer lezen over bijzondere plekken in Duitsland? Raadpleeg dan dit overzicht met de mooiste bezienswaardigheden in Duitsland.

Carnaval in Duitsland 2020

Carnaval in Duitsland 2020

Er wordt relatief minder aandacht geschonken aan het carnaval in Duitsland dan bijvoorbeeld het carnavalsfeest in Venetie of op Curacao. Toch is Duits carnaval in omvang minstens zo groot, dus onderschat het feestgedruis niet! Vorig jaar waren er in Keulen 1.5 miljoen bezoekers, 11.000 deelnemers, 130 vloten en 123 muziekbands. Net als in Maastricht wordt de start van Carnaval Duitsland op 11 november om 11 minuten over 11 beklonken. Combineer carnaval met een vakantie Duitsland!

Carnaval Duitsland 2020

Er zijn met name drie steden in Duitsland waar er uitgebreid carnaval wordt gevierd. Dat zijn: Keulen, Dusseldorf en Aken. De grootste festiviteiten gaan in februari van start, maar ook in de aanloop naar carnaval zijn er veel dingen te doen. De optochten gaan vaak door het centrum van de stad en zijn gratis bij te wonen door het publiek, mits je een plekje weet te bemachtigen!

Carnaval in Duitsland: traditie is belangrijk voor de Keulenaars

In Keulen zijn wel 160 carnavalsverenigingen actief en er werken ieder jaar 30.000 mensen mee aan de voorbereidingen van het Carnaval in Keulen. Het voortbestaan van het feest is dan ook erg belangrijk voor de Keulenaars, ze houden van de traditie en doen er alles aan om carnaval de mooiste dagen van het jaar te maken. Het is een echt volksfeest waar iedereen welkom is!

Keulen Carnaval data 2020

  • 28 februari: officiële opening van het straat carnaval op de Alter Markt in het centrum om 11 over 11; 
  • 2 maart: bijeenkomst van carnavals corpsen op de Neumarkt;
  • 3 maart: schoolparade door het centrum om 11 uur;
  • 4 maart: straatcarnaval georganiseerd door de officiële carnavalsvereniging van Keulen;
  • 5 maart: de laatste dag van het carnavalsfeest. De verbranding van de stropop, die plaatsvindt buiten cafés en bars, staat op deze dag centraal.

Feest tijdens Carnaval Dusseldorf en Carnaval Aken

In Aken wordt carnaval ook wel het vijfde seizoen genoemd. De eerste carnavalsdag is 11 november 2020, maar de echte parades, concerten en verkleedfeesten worden pas in februari 2020 gehouden. Voor exacte data kun je bij het VVV kantoor van Aken terecht.

Ook in Dusseldorf is het carnaval, dezelfde data als in Aken. Enige aanvulling is dat er op aswoensdag ritueel afscheid wordt genomen van de Hoppeditz. Leuk is om het onlangs ingerichtte Haus des Karnevals te bezoeken; het carnaval museum van Dusseldorf inclusief historische uniformen en beeldmateriaal.

Carnaval over de hele wereld

Meer weten over carnaval vieren in het buitenland? De redactie van Surprisetickets.nl maakte een Carnaval 2020 top 7. De leukste  carnavalsfeesten en data wereldwijd op een rij!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews