De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Tijdens carnaval eten de Italianen 'frittelle': kleine gefrituurde balletjes, type doughnut. De 'frittelle veneziane' zijn verrijkt met pijnboompitjes en rozijnen.

Voorpret

Hoe ga jij verkleed tijdens het carnaval in Venetie? Lees meer over de betekenis van een bepaald kostuum.

Carnaval Venetie

Carnaval Venetie is wereldwijd bekend vanwege de Venitiaanse maskers. Nergens in Italie wordt carnaval zo theatraal gevierd als hier. Dat is ook niet vreemd, Venetie is van oudsher de stad van de acrobatiek, goochelaars, charlatans en het poppenspel.

Venetie is uitgeroepen tot mooiste stad in het water en ook daarom absoluut een bezoek waard. Met Carnaval naar Venetie? Kijk hier voor meer reisinformatie en onze favoriete reissites! 

Carnaval Venetie: een extravagant sprookje!

Carnaval is zeker een van de meest extravagante feesten in Italie. Het toch al betoverende centrum van Venetie komt tijdens de carnavalsperiode helemaal tot zijn recht. Italiaans carnaval wordt nergens zo uitbundig gevierd als in Venetie.

Ook buiten carnaval is Venetie zonder twijfel een van de mooiste steden in Italie. Alle reden dus voor een weekendje naar Venetie met carnaval!

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Venetie Carnaval: een waar spektakel

Carnaval in Venetie speelt zich merendeels af op straat en uiteraard op het water.  Het publiek kan gratis meegenieten van de kostuums, optochten, live muziek en acrobaten. Ga voor meer informatie langs bij het VVV kantoor van Venetie.

Venetie haalt alle trucs uit de kast om van carnaval een echt spektakel te maken. Wil je shows van nog dichterbij meemaken? Bekijk dan het aanbod theatervoorstellingen.

Maskers en kostuums maken Venetiaans Carnaval

De maskers uit Venetie zijn wereldwijd bekend en worden speciaal voor het carnaval in Italie ontworpen. Een van de bekendste is die van Zanni, het masker met de lange punt neus. Veel mensen weten niet dat de Venitiaanse maskers lang geleden ook buiten de carnavalsperiode gedragen werden. Ter gelegenheid van een bal of feest, maar ook om anoniem over straat te gaan. Napoleon heeft het dragen van maskers op straat verboden.

Venetiaans Carnaval kostuum Ieder kostuum illustreert een personage. Zo hebben we de onnozele, maar gewiekste Harlekijn in geruit en gekleurd kostuum. De kapitein met spitse snor en dolken en een zwaard achter zijn riem. Of de dikke dokter, altijd gekleed in het zwart met een deftige mantel.

Actuele citytrip aanbiedingen voor Venetie

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
Bebsy.nl € 0,00 - € 19,50 De getoonde prijzen zijn exclusief €19,50,- boekingskosten, behalve voor Bebsy leden. Houd rekening met een toeslag van €2.50 voor het calamiteitenfonds. En €10 voor de SGR bijdrage. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog toeristenbelasting betaald moet worden.
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews